Сигурност на аерогарите? Хаос, според бивш зам.-министър

Керемедчиев: Администрацията опитва да се справи
10

"Мерките на летището са повече от хаотични, администрацията се опитва да се справи. Когато излязохме пътниците от полета от Доха, ни вкараха в едно помещение, където трябваше да попълним декларации. Те бяха адекватни, но сто човека бяхме с две химикалки и една масичка", каза в студиото на "Денят ON AIR" бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев.

По думите му в други полети декларацията се попълва още в самолета.

"Точно е разписано като административна процедура, но изпълнението не е на ниво", смята той.

"Световната икономика и българската са поставени под смъртна опасност заради пандемията от коронавирус. Петролната война между Саудитска Арабия и Русия започна точно от разпространението на коронавируса. Китай беше страната на второ място от превозени пътници по вътрешни линии, а сега падна на 14-о място. Китай може да бъде ключът за излизане на световната икономика от тежката рецесия", добави Керемедчиев.

Според него много хора, в това число и в България, ще "загинат" финансово, а не физически.

"Еврозоната ще е изключително стресирана от това, което се случва в Италия. Пандемията в Испания също навлиза в сериозни нива. Еврото ще е под много силен натиск, кризата се разраства в непредсказуеми предели", коментира бившият зам.-министър в ефира на Bulgaria ON AIR.

Toй прогнозира, че няма да има сфера, в която няма да има проблем.

"В момента почти всички европейски държава изваждат пари от резерви и ги вкарват в подпомагане на икономиката. Италия е третата икономика - само Ломбардия изнася повече от цяла Гърция. Колкото по-дълго продължи тази криза, толкова по-дълбоко европейските институции ще трябва да се бръкнат", обясни Милен Керемедчиев.

Той изказа и мнението си за мигрантите по турско-гръцката граница и реакцията на ЕС.

"Голяма част от тези мигранти са афганистанци, пакистанци, африканци, които организирано и финансирано се опитват да пробият границите. Поведението на ЕС след мигрантската криза беше неадекватно", категоричен бе Керемедчиев.

"Путин скоро отново ще сложи на дневен ред плана за възстановяване на Сирия. Той вече постави този въпрос пред европейските лидери. Европа ще продължава за плаща за своята сигурност на Гърция, Турция, България, сигурно и на Сирия. Петролната война ще удари много сериозно руската икономика. Плановете на Путин за оставането му на власт могат да бъдат подкопани от самите руснаци", прогнозира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
3
 
! Отговори
Някой преди 4 години
Този е пълен оли гофрен. Най елементарното - една химикалка не си е сложил в джоба, а решил да критикува и акъл да дава. От такива празн0глави критикари и нихилисти и все бивши на хората им писна
5
1
 
1
 
! Отговори
Някой преди 4 години
Този е пълен ***. Най елементарното - една химикалка не си е сложил в джоба, а решил да критикува и акъл да дава. От такива *** нихилисти и все бивши на хората им писна
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Границите да се затворят. Защото сега за Великден ще започнат да се връщат стотици българи, живеещи в чужбина, за да заразят възрастните си родители.
3
0
 
4
 
! Отговори
ира преди 4 години
Затворете тези граници, само така ще има яснота, ще се предпазим от зарази, и ще се спасим от вируса на празното бърборене. Не се правете на изследователя Стенли, а се смирете. В момента много хора са в риск, и си кътат по една маска, а други "отскачат" до Лондон за бърза закуска. Отдавна простаците са ни унищожили духовно, дано да не е и физически. Така че спрете тези полети за известно време, хората стотици години са живели без летище, ще го направят за 2 седмици...
2
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някаква безумна статия пълна бъркотия, летище, химикалки, путин...Летището трябва да се затвори, а какво ще прави путин си е работа на руснаците а не ваша. тука елементарни проблеми не могат да се решат, цялата държава едни пишляви маски не може да произведе те дават акъл на путин на тръмп или такива, путин и тръмп могат да изтрият европа за 5 до 8 минути.
1
12
 
15
 
! Отговори
Драго преди 4 години
Може да извадим късмет и еуро съюза да се разпадне покрай короната...