Затварят училищата в София, обучението – доколкото може онлайн

Привърженик съм на най-строгите мерки, обяви Фандъкова
Обновена: 13 мар 2020 12:42 | 13 мар 2020 12:33, Красимир Ангелов
192
Затварят училищата в София, обучението – доколкото може онлайн
Снимка: БГНЕС

Затваряме училищата на територията на Столична община за срок от една седмица, считано от понеделник, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка с предприетите мерки срещу разпространението на COVID-19 в столицата.

Тя уточни, че е провела разговори с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, с когото са обсъдили вариантите за онлайн обучение.

Още по темата
"От понеделник ще може децата и учителите да работят от вкъщи онлайн. Помолих директора на столичното регионално управление да направи справка. Като цяло учениците в София, над 90% и повече, разполагат с техническа възможност: таблети, компютри и телефони, с които могат да се включват, надявам се и учителите. Онлайн обучение, според възможностите", обясни Фандъкова.

Столичният кмет посочи, че към момента решението е да се запази режима при детските градини и при нужда децата да ги посещават. "Ще има засилен контрол на входа с изискване за пълна дисциплина от страна на родителите и връщане на деца с признаци на някакво вирусно заболяване", категорична бе Фандъкова.

"При необходимост имаме готовност да засилим тези мерки. Към момента нямаме такова решение", уточни столичният кмет.

Освен това в столицата се затварят публични места - театри, кина, галерии, детски клубове и всякакъв вид клубове, за да може да се ограничи максимално събирането на хора.

Всички периодични и временни пазари също ще бъдат затворени.

"Привърженик съм на всички възможно най-строги мерки, които биха позволи максималното ограничаване на разпространение на коронавируса", призна Фандъкова, цитирана от "Фокус".

Тя посочи, че осигуряването на медицинска грижа в столицата също е част от предприетите мерки. "Най-важната тема е как могат да се подкрепят медицинските специалисти", обясни кметът.

На сайта на Столична община е създадена специална страница, където всички граждани могат да се информират за развитието на мерките около ситуацията с разпространението на коронавируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
0
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
Да ги затватяр завинаги сатанинските училища!
100
4
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
и не гледайте на Кромпирка САМО като на кметица!..Тя е ЗАМЕСТНИК-ПРЕДСЕДАТЕЛ на ЧУМАТА,наречена "герп"!!!
99
7
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
милата Кромпирка!......и злочест,злочест българино!..................Но какво да очакваш от даскалка по руски език,поставила се в услуга на пожарникар?../и най-вече в услуга на СОБСТВЕНИЯ СИ ГЕЧИНМЕК!/ОТ ГОДИНИ европейските учебни заведения са ОРГАНИЗИРАЛИ и ЛЕГАЛИЗИРАЛИ "онлайн" обучението ,но СЕГА наша Кромпирка са сетила за него!!..какво да ви кажа?..-ГНЪС,ГНЪС,ГНЪС и ТРАГЕДИЯ!!...Това е!
98
7
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
милата Кромпирка!...Направо *** просълзи!.....След като цели ДВЕ години ТЯ и другите държанки от Харема не успяха да се разберат за едно толкова банално и тривиално нещо като "толсистемата" и кой *** какво ще плаща за да иде до софията,сега била щяла да въведе "ОНЛАЙН ОБУЧЕНИЕ" САМО ЗА НЕКОЛКО ДНИ!!!!!!!!!..Не ви ли аресва?!..На мен сълзи от умиление напинят в очите ми...
97
4
 
3
 
! Отговори
Йорданка Фандъкова преди 4 години
Които иска да не пита да пита сега
96
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МОЛЯ, Затворете яслите и детските градини!Не допускайте малките деца да разнасят вируса!
95
2
 
4
 
! Отговори
f преди 4 години
Вълкът добър християнин , да бе да!
94
4
 
3
 
! Отговори
f преди 4 години
Нападайте корумпираните адвокатчета и оставяйте надпис Cape Fear. На тоя филм са му орязали края и има много версии! В липсваща финална сцена Макс Кейди оцелява и разпъва адвокатчето на кръст.
93
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ние от провинцията ще сме напред с учебният материал, апък вие така или иначе ще се заразите от нас рано или късно. Много здраве от мен, провинциалния ***, както обичате да се изразявате
92
3
 
3
 
! Отговори
f преди 4 години
Вълчо обича ябълки и е един истински християнин, не като тези позьорчета от църквата, които само измислените 10 божи заповеди знаят и да проповядват простотии, вълчицата е затова да няма край на света и да постави едно ново начало! Не се страхувайте от вълците.
91
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Годината е минала половината, няма нужда да се повтаря. Нема да им стане нищо на учениците да изпуснат 1 месец, здравето е по-важно. Като разнесат вируса из къщите ,икономиката ще замръзне. Спрете учебните занятия на всякъде!!!
90
12
 
9
 
! Отговори
Яшар преди 4 години
Да обявяват нулева година, даскалите да командироват в производства, не да ми пляскат по 90 дни платен отпуск и да се чудят как да изкрънкат повече ваканции и да къртят частни уроци! Нали е военно положение, кво се чудят!
89
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много е прав!
88
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на човека,който го е написал
87
4
 
1
 
! Отговори
bobi преди 4 години
До Анонименmnogo ste prava
86
2
 
2
 
! Отговори
BOBI преди 4 години
Vie anonimniq medecensko lice li ste
85
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Г-жо Фандъкова като не сте медицинско лице как ни гарантирате ,че след 1 Седмица всичко ще е Ок.Вие като родител и баба не се ли притеснявате за вашето дете и внуче.Държавата ни като е най-бедна затваряме училища за една седмица а,Държавите който са развити затварят за 1 месец училищата .Образованието е важно ,но Здравето на всеки един човек е най-важно Г-жо Фандъкова.Замислете се ако бъдат не Три положителни проби на деца ,а станат повече положителни проби на деца какво правите тогава?
84
4
 
15
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
За софианчетата добре, а в останалата държава децата ще ходят на училище- абе вие добре ли сте?!Да се заразят ,да сеят вируса и да уморят бабите и дядовците си.Като е извънредно положението нека наистина да е такова.Провинцията ви молим да излезете с обща заповед за всички.Моля.
83
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И каква е гаранцията, че аз като се върна от работа няма да заразя детето си с коронавирус ???Кой ще говори с нашите работодатели за този проблем ?
82
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 86ДругарЕ, маските не ти помагат, не и тези, които ги продават по магазините. Други глупави въпроси?