Борисов зове: Чуйте упрека, болката и гнева на генерал Мутафчийски!

Във Facebook премиерът призова българите да са единни и отговорни
Обновена: 15 мар 2020 07:09 | 14 мар 2020 23:15, Анисия Иванова
632
Борисов зове: Чуйте упрека, болката и гнева на генерал Мутафчийски!
Снимка: БГНЕС

Чуйте упрека, болката и гнева на генерал Мутафчийски! За това призова в своя Facebook профил министър-председателят Бойко Борисов.

Тази вечер в извънредно обръщение от Министерски съвет председателят на Националния оперативен щаб генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски поиска въвеждането на най-строги мерки във връзка със ситуацията с коронавируса в България.

Той заяви, че идват страшни времена - задава се епидемия с невиждана ярост в човешката история и ще се загубят човешки животи на хората, които обичаме. По негови думи само за ден в страната ни има скок на 30% на заразените с COVID-19.

Още по темата

"Моля, изгледайте брифинга на генерал Мутафчийски! Гледайте го - гледайте с разума, сърцето си и всичките си сетива. Чуйте упрека му, болката му, гнева му.

Осъзнайте отговорността му - неговата и на всички лекари, медицински сестри, санитари, учени, полицаи, щаб, РЗИ, местни власти. Слушайте всяка дума! Сега всичко зависи от нас, защото държавата - това сме ние!

Единни трябва да бъдат и институциите в борбата срещу пандемията, така че българските граждани да имат непоколебимо доверие в държавата в този момент и да са сигурни, че ще тя ще работи изцяло в техен интерес. Това заявих в телефонен разговор с президента Румен Радев.

Човешкият живот трябва да бъде поставян на първо място, независимо от перспективата за икономически загуби. В хода на разговора подчертах, че за да бъде ясна цялата решителност на държавата за справяне със ситуацията с коронавируса, предприеманите мерки трябва да бъдат под формата на законодателство", пише премиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


632
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
497
2
 
13
 
! Отговори
Ммм преди 4 години
Скапани нещастници, в аптеката няма нито маски ,нито гел за ръце. Иначе хората са виновни, а елементарните неща за защита не са налични.
496
3
 
10
 
! Отговори
Дфгххйккл преди 4 години
Да се въведе лимит не може един човек да изкупи половината магазин , а останалите да не могат да си купят най необходимото
495
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българино, не се заблуждавай, историята е доказала - по време на криза, богатите стават по-богати, бедните по-бедни!
494
3
 
7
 
! Отговори
21 см преди 4 години
Не разбрах, баничарниците без маси вътре, могат ли да работят ?Значи не искате тук да стане като в Италия, ама и толкова сълзи, рев и сополи за 3 седмици спиране на активността с цел превенция.Как пък всичкото луmпен стана бизнесмен, и не може да вдене, не знам.Като станем като Италия, няма да си идват емигрантите с техните ПАРИ, пенсионерите ваште клиенти - няма да са живи, народа ще се крие у дома и няма да харчи.Е, няма такива ***, верно.
493
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До бай хувсеки да си направи маска и да ходи с нея на обществени места след това я пере на 100 градуса и си мие ръцете. От бб чакайте приказки и един голям йййпо Каскет-ТВ такива съвети ли ви раздават?
492
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонименв Чуждестрания фирмите с радост фалират и с радост уволняват работници заради вирусая кажи името на една такава фирма бе каскет, дето е фалирала заради вируса.
491
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Себестойността на една маска е 5ст!! Държавата може да възложи поръчки и ги изкупува на по 20 ст и ги раздават безплатно. По време на изв положение определени дейности може да бъдат " мобилизирани и заставени" ...иска се воля
490
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един депутат взема колкото 10 медицински сестри. Ами я да покажат доблест тези туфлеци и отидат санитари..Да покажат съпричасност най после
489
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТимНе съм чул в момента чуждите фирми да се оплачат само българските ревът това е защото ще секне на частника да се гушиНе си чул, защото в Чуждестрания фирмите с радост фалират и с радост уволняват работници заради вируса който срина борсите и всичко е затворено, и банките с радост им опрощават кредитите - затова не се оплакват ами се редват, така е в Чуждестрания, само българския частник реве.
488
1
 
7
 
! Отговори
бай ху преди 4 години
единственото решение е всеки да си направи маска и да ходи с нея на обществени места след това я пере на 100 градуса и си мие ръцете. От бб чакайте приказки и един голям ййй
487
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ВИЛАТА В БАРСЕЛОНАКАКВО СТАВА С ВИЛАТА В БАРСЕЛОНА?нищо - поредния фейк на червената ***.
486
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Майискате и Радев да вкарате в кашатаа кой каза, че няма вирус бе пръдльо? Кой събра сганта на Шипка?
485
8
 
11
 
! Отговори
ВИЛАТА В БАРСЕЛОНА преди 4 години
КАКВО СТАВА С ВИЛАТА В БАРСЕЛОНА?
484
3
 
5
 
! Отговори
Май преди 4 години
искате и Радев да вкарате в кашата.
483
3
 
6
 
! Отговори
Борка преди 4 години
събирай лейтетнантите и шефовете на фирмите, с раздадени обществени поръчки, и дай личен пример! Никакви отчисления към теб и глутницата ти, докато трае карантината. Всички шефове, шефчета и подшефчета на фирмичките ти да пуснат на подизпълнителите, които така и така вършат цялата работа по обектите, всички натрупани дотук забавени плащания, айде няма да те карам и авансово да им пуснеш по някой лев. Викай банкери и монополисти и им разпореждай да обяват отсрочка по заеми и ипотеки.
482
1
 
6
 
! Отговори
до521 преди 4 години
които раздават парите те са за затвор.
481
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не чух нищо за бардаците, ще ги затварят ли?
480
15
 
8
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 4 години
Значи закриваме всичката икономическа дейност, с цел да не умрат 10% от 70 годишните и след един месец всички спокойно умираме от мизерия.
479
3
 
10
 
! Отговори
Капиталист преди 4 години
На запад при капитализма компаниите работят без печалба и целта им е да задоволяват нужните на хората и да дават високи заплати, капиталистът не се интересува от печлаби, а само комунистическите работодатели в България се интересуват от печалби и сега реват, че губят печални заради ситуацията с този вирус.
478
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЕВРОАТЛАНТИКЦецоу,ти ли си ,ве?Пак ли подслушваш и следиш хората?Ще си изберем ГЕРБ и БСП напук!