Борисов зове: Чуйте упрека, болката и гнева на генерал Мутафчийски!

Във Facebook премиерът призова българите да са единни и отговорни
Обновена: 15 мар 2020 07:09 | 14 мар 2020 23:15, Анисия Иванова
632
Борисов зове: Чуйте упрека, болката и гнева на генерал Мутафчийски!
Снимка: БГНЕС

Чуйте упрека, болката и гнева на генерал Мутафчийски! За това призова в своя Facebook профил министър-председателят Бойко Борисов.

Тази вечер в извънредно обръщение от Министерски съвет председателят на Националния оперативен щаб генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски поиска въвеждането на най-строги мерки във връзка със ситуацията с коронавируса в България.

Той заяви, че идват страшни времена - задава се епидемия с невиждана ярост в човешката история и ще се загубят човешки животи на хората, които обичаме. По негови думи само за ден в страната ни има скок на 30% на заразените с COVID-19.

Още по темата

"Моля, изгледайте брифинга на генерал Мутафчийски! Гледайте го - гледайте с разума, сърцето си и всичките си сетива. Чуйте упрека му, болката му, гнева му.

Осъзнайте отговорността му - неговата и на всички лекари, медицински сестри, санитари, учени, полицаи, щаб, РЗИ, местни власти. Слушайте всяка дума! Сега всичко зависи от нас, защото държавата - това сме ние!

Единни трябва да бъдат и институциите в борбата срещу пандемията, така че българските граждани да имат непоколебимо доверие в държавата в този момент и да са сигурни, че ще тя ще работи изцяло в техен интерес. Това заявих в телефонен разговор с президента Румен Радев.

Човешкият живот трябва да бъде поставян на първо място, независимо от перспективата за икономически загуби. В хода на разговора подчертах, че за да бъде ясна цялата решителност на държавата за справяне със ситуацията с коронавируса, предприеманите мерки трябва да бъдат под формата на законодателство", пише премиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


632
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
477
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, хората не чуват много неща, това е типично за масата.
476
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
как се оправи китайдържава с милиард и половина населениеами има реди всеки от големите който не се е справил няма да се размине с наказаниетопри нас всякакви американски изтривалки на управленски постове не знаят за какво става дума освен да козируват на главната изтривалкаи никой не носи отговорност за това че сурнахме 3 милиарда на бедната америкадето сега ни са нужниизтривалков се моли на путин за респираториа все е под мишница с америк подланичка - могъщата америка кво ще ни даде
475
0
 
5
 
! Отговори
Аз преди 4 години
А нотариалните кантори. За тях никой не се сеща?
474
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 508Не виждаш ли,че това са чужди ***,които използват трагедията в България,да всяват омраза срещу правителството,за да го свалят и заграбят властта!Не им обръщайте внимание!
473
0
 
11
 
! Отговори
Тим преди 4 години
Не съм чул в момента чуждите фирми да се оплачат само българските ревът това е защото ще секне на частника да се гуши
472
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китай ве връща към нормален ритъм на живот, вълната на вируса отмина, но тук не е Китай където здравеопазването е държавно, тук е капитализъм с пазарна икономика и здравеопазването е бизнес, и ако държавата и хората нямат пари да осигурят печалби на този бизнес, нищо няма да се получи, бизнеса не прави нищо без печалба.
471
1
 
5
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 4 години
ГЕРБ И БСП СТЕ ЗА ЗАТВОР
470
1
 
5
 
! Отговори
1 преди 4 години
Всички просто трябва да спазват хигиена и поведение, отговорно спрямо тях и останалите и толкова! И преди този вирус беше добре да си миеш ръцете, да се къпеш, като си болен, да си стоиш в къщи, да се лекуваш и да не заразяваш колеги и др. хора, ама голяма част от хората, не само в България не ги познават тези навици.
469
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чуждестранните компании издържат като уволняват работници, или фалират, така успяват да издържат компаниите във велиакта Чуждестрания.
468
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
много мило да се обединим с крадците дето са виновни за тоя хаоси нищо не правят освен до обясняват по телевизията какви мерки се взиматджипитата нищо немогат да направяткато се обадиш на измислените телевони с часове никой не се обажда и ако се обади на практика със съветите си те праща на майната сихората са в правото си и лекарите и сестрите са стресиранив другите държави богатите заделят пари а унас мислят как да се нагушат повечев тая паника дето я създават по тв-то- празни щандове
467
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При бай Тошо имаше планова икономика и предприятията не работеха за печалба, и имаше огромни запаси. При еднатаква ситуация просто щяха да прекратят работа за няколко седмици, хората щяха да се снабдяват от запасите, дисциплина, контрол и за няколко седмици всичко щеше да премине без стрес и призиви за болки, и после пак щяха да почнат работа. А сега фирмите ще фалират и после няма да могат да се възстановят.
466
1
 
4
 
! Отговори
Тим преди 4 години
Как чуждестранните компании могат да издържат този един месец а българските не могат и тук си проличава умението да правиш бизнес явно е че българите са далеч от истинския бизнес и явно не умеят да управляват компаниите си както трябва просто в управленски капацитет са гола вода ако можеш да правиш бизнес винаги има резерв една компания фирма или кафене неможе с мислене до вчера капиталист от днес болшевик и да чакаш държавата да ти даде нали не искате държавата да се меси в бизнеса
465
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При бай Тошово време се живееше най-добре (не че беше негова заслугата, ами системата беше друга), и е вярно, че е свършено. И днешната мизерия ще става все по жестока, в целият свят с изключение на Китай и СК, системата започва да рухва и този вирус е доказателство.
464
3
 
5
 
! Отговори
Капиталист преди 4 години
Комунистът Борисов трябва да разбере, че тук не е комунистически Китай, ами живеем в най-добрата система - капитализъм с демокрация и здравеопазването е бизнес който се стреми към печалба. Бизнесът не се интересува от прозиви за болки и фейсбуци, ами от пари и печалби, така че комунистът Борисов по добре да осигури пари за здравния бизнес, защото бизнева не прави нищо без да има печалба, както казваше неговият кумир Тодор Живков - "като нямаш пари какво ще решаваш, решава този който има пари"
463
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
банкянското и четата му дали ще спрат да крадатили сега е момента
462
6
 
8
 
! Отговори
До 508 преди 4 години
Маски и дезинфиктанти ИМА ! Недей провокира и всява паника ! Дори с обикновено патоки можеш да се дезинфикцираш ако желаеш ! Спрете да обвинявате държавата ! Проявете гражданска съвест ! В момента няма нужда от паника и разделение ! Стига ! Б***си простото племе ! И в момент на пандемия при цял свят блокиран от нещо непознато и ново,при известен хаос,те пак тръгнали да обвиняват и да хленчат ! *** проклети ! Все някои им е длъжен !
461
5
 
5
 
! Отговори
1 преди 4 години
Стига с тва "бай Тошово време". Минало е! Свърши се! Приемете го!И сега малко ли "бай Тошовци" си имате?! Даже полубайтошовци! :)
460
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А учените какво правят, нали много рабират, с един вирус не могат да се оправят? Трилиони се харчат за изследвания, апаратура и здравени бизнес, а с един вирус не могат да се оправят и сега казват, че ще трянва минимум 1 година да се разработи вирус, но дайте още няколко трилиона да ускорим работата.
459
0
 
3
 
! Отговори
Тим преди 4 години
Това е че няма защото частниците ги държат за да ги продават после на спекулативни цени трябва да има държавна цена на всички стоки
458
0
 
6
 
! Отговори
До 492 преди 4 години
Да си видиш българския работодател ! А уж запада ни използвал и ни поробил. Аз работя в австрийска фирма и също има проблем,но австрийците казали да чистим и боядисваме,дори за платен отпуск не се споменава,камо ли неплатен.Далеч съм от мисълта,че има фирми,които зависят от две седмици ! Просто алчността и липсата на съвест е преобладаваща за нашите ширини.Бизнесът трябва да отстъпи в такъв момент,а не държавата!Държавата си има институции ,където ще помага,не може да огрее и частния сектор.