Борисов зове: Чуйте упрека, болката и гнева на генерал Мутафчийски!

Във Facebook премиерът призова българите да са единни и отговорни
Обновена: 15 мар 2020 07:09 | 14 мар 2020 23:15, Анисия Иванова
632
Борисов зове: Чуйте упрека, болката и гнева на генерал Мутафчийски!
Снимка: БГНЕС

Чуйте упрека, болката и гнева на генерал Мутафчийски! За това призова в своя Facebook профил министър-председателят Бойко Борисов.

Тази вечер в извънредно обръщение от Министерски съвет председателят на Националния оперативен щаб генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски поиска въвеждането на най-строги мерки във връзка със ситуацията с коронавируса в България.

Той заяви, че идват страшни времена - задава се епидемия с невиждана ярост в човешката история и ще се загубят човешки животи на хората, които обичаме. По негови думи само за ден в страната ни има скок на 30% на заразените с COVID-19.

Още по темата

"Моля, изгледайте брифинга на генерал Мутафчийски! Гледайте го - гледайте с разума, сърцето си и всичките си сетива. Чуйте упрека му, болката му, гнева му.

Осъзнайте отговорността му - неговата и на всички лекари, медицински сестри, санитари, учени, полицаи, щаб, РЗИ, местни власти. Слушайте всяка дума! Сега всичко зависи от нас, защото държавата - това сме ние!

Единни трябва да бъдат и институциите в борбата срещу пандемията, така че българските граждани да имат непоколебимо доверие в държавата в този момент и да са сигурни, че ще тя ще работи изцяло в техен интерес. Това заявих в телефонен разговор с президента Румен Радев.

Човешкият живот трябва да бъде поставян на първо място, независимо от перспективата за икономически загуби. В хода на разговора подчертах, че за да бъде ясна цялата решителност на държавата за справяне със ситуацията с коронавируса, предприеманите мерки трябва да бъдат под формата на законодателство", пише премиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


632
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
537
0
 
1
 
! Отговори
Абе.....? преди 4 години
Неосигурените лекуват ли ги или ги оставят ---питам да знам ?
536
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя ге'ерал да спре да говори с притчи, алегории и метафори , а да почне да дава точни отговори, отчети и указания. Сега не е времето да го играе на нацупен интелектуалец. То е ясно ,че работата отдавна е отървана, ама ние това си го знаем още от началото. Да остави ролята на умиращия лебед на ББ и да се държи професионално. Тези недомлъвки, които подмята, само всяват несигурност и паника.
535
6
 
3
 
! Отговори
За България преди 4 години
С теб сме Генерале.
534
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безумно простовата кратуно! "...болката и огорченидто" на проф. Мутавчийски са породени(искрдно се надавам!) от твоето N-то идиотско изказване за фриз.салони и последващите истеричнни "мисиркови" тел.звъненета на неговият мобилен! Такъв слабоумен *** си! Не знам защо преводача на бай *** на гръцки си прави трудът да поднася извинения! Самовлюбен,глупав,егоцентричен нарцис от Барселина!
533
3
 
7
 
! Отговори
Нора преди 4 години
А така !! Помогнете на бизнеса , бизнесмените , богаташите ! Уж , за да не съкращават ! Лекувайте и харчете за екскурзиантите и гурбетчиите ! А тези , които градиха България с по 43 години тежък труд гладуват с по 200 лева пенсии за добър имунитет !
532
0
 
1
 
! Отговори
ьььь преди 4 години
ММ Короновирус это особенная форма гибридного микроорганизма, в котором включены сразу несколько аспектов присутствия вирусной и микробной инвазии. Сложная форма такого организма является настоящей химерой, у которой нет врагов, а есть особенность е поведения в плане быстрого распространения и заражения людей.Подробнее здесь: m.derzhava-sveta.webnode.ru/news/o-khimere-koronovirusa-solsberi-i-eliksire-spaseniya/
531
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Маска с филтър за амоняк помага ли !?
530
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Алена,какво каза,аурата наред ли е?
529
1
 
10
 
! Отговори
Хора преди 4 години
ШИЙТЕ СИ МАСКИ ОТ ПЛАТ ВКЪЩИ, много е елементарно, два-три слоя плат, един шев по краищата и четири връвчици или лентички от плат, ушийте си десетина броя и си ги перете, а СЛЕД ПРАНЕТО ГЛАДЕТЕ С ГОРЕЩА ЮТИЯ НА МАКСИМАЛНА ТЕМПЕРАТУРА С ТЕЧАЩА ПАРА - температурата и парата убиват вируса! Дори да нямате плат вкъщи, нарежете един чаршаф или някоя ненужна дреха, трябват ви само ножица, игла и конци.Късмет на всички!
528
1
 
6
 
! Отговори
Асенчо преди 4 години
Аз съм на 74 год. от 15 год. бездомен - живея на улицата....Искам да влезна в БГ армията и ако може с чин подполковник да оправим малко положението
527
1
 
11
 
! Отговори
Айшето от Сливен преди 4 години
Мноо съ разчуствах,сълзи и сополи ми потекоха...Всичко зависело от тях. Държавата,това сме ние казват гуспудатъ
526
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този 3-ти мандат заповядва, зове. Сега започна и да държи проповеди. Остави я тази работа на поповете, Бойко!
525
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И вие чуите нашата мъка. Регулурате цените на стоките и затегнете контрола върху тях не само по - време на чумата
524
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ви съчустваме, а вие на нас? Това да знаете, че е тест за човечност. Дали ще го издържите?
523
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тикво,кой разпродаде животоспасяващата апаратура ,за която сега ревете?????Кой ще е изкупи сега на 100торна цена??????
522
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Borisov, stay home. Karantina!
521
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На з.лоб.ните и пр.ости хора все някой друг им е виновен, че не ги е освободил, оправил, че не им подсигурил всичко, от каквото имат нужда.Искат компенсации!
520
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пичове, немам време да ви чета глупостите. Отивам да кашлям в градския транспорт и в МОЛ-овете. Идвате ли?
519
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пишете сериозно и отговорно. Стига с тази ирония. Тя само ще ви съсипе.
518
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
дечица