Деси Радева за коронавируса, без музика

Жената до президента зададе онлайн своите въпроси
15 мар 2020 10:39, Александър Попов
242
Деси Радева за коронавируса, без музика
Снимка: БГНЕС

Жената до президента Румен Радев - Десислава, взе отношение след въведеното извънредно положение и отправи редица въпроси към част от министрите. Както се е изразила тя във Facebook - "сериозно, без музика".

Ето и нейният пост, в който са включени въпросите, "които  не й дават мира":

Няколко седмици преди да се появи първият случай у нас бяхме свидетели на едни "говорещи глави" в националните медии, които разясняваха, поясняваха и, да речем, предупреждаваха. Тайно се надявах, че паралелно с това едни умни глави работят върху план за действие, ако (когато) засегне и нас. Уви! Имаме извънредно положение, гласувано от Народното Събрание без уточнение какво включва то. Появи се разпореждане на Министъра на здравеопазването, което внесе малко яснота относно извънредността. Въпросите, които не ми дават мира, са много. И включват:

1. Колко средства е отделила държавата за справяне с проблема, в т.ч. подпомагане на бизнеса? Който в близко бъдеще няма как да функционира пълнокръвно. И да плаща заплати, данъци, осигуровки. (това към министър Горанов и премиера)

2. Ще има ли банкова, НОИ, НАП ваканция, докато трае извънредното положение, като не пропускаме и бързите кредити? Защото много хора имат кредити - ипотечни, бизнес, потребителски, а икономиката ще е в колапс не само в национален, но и в световен мащаб. (пак към министър Горанов и премиера)

3. Какво правим с възрастните хора, чиито деца са в чужбина? Кой им помага, пазарува и наглежда? (към министър Сачева и премиера)

4. Има ли телефон (национален), на който хора със съмнения за зараза да се обаждат и да получат помощ и указания? (към министър Ананиев и премиера)

5. Този е един от най-важните - как е гарантиран животът и здравето на хората, които са на фронтовата линия - здравните служители (адекватна екипировка и оборудване)? Без тях бройката легла няма никакво значение. За заплатите им няма да повдигам въпрос.(пак към министър Ананиев и премиера)

Ситуацията е кризисна. Не само у нас, но и в световен мащаб. Крути мерки към хората без адекватна намеса на държавата няма да свършат работа, мисля.

Господа управляващи, поемете персонална отговорност, за да сме наясно кой не си е свършил работата, и вместо да паникьосвате населението, покажете, че сте помислили за неговото оцеляване. Ако изобщо сте".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
0
 
0
 
! Отговори
Съжалявам преди 4 години
"Кикимора" превод от Wikipedia означава грозна неприятна жена!!! Тази е точно това!!!
189
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая каква официална длъжност заема, че не си спомням? Даже и фамилната й "длъжност" няма нищо общо с нормалното семейство, затова се налага да я пишат "жената до президента". Не стига че си имаме пРезидент, ами "до него" някаква връзкарка ш******** ще се прави на интересна.
188
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Май, май този *** Радев е решил да работи в полза на България без да я пита и Деса е избесняла.
187
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нито една съпруга на политик не е предизвиквала толкова негативни мнения у хората. Горкият Радев, но...глупостта е заразна!
186
3
 
6
 
! Отговори
ац дц преди 4 години
крайно време е да махнете тая статия.
185
2
 
26
 
! Отговори
Киро Х преди 4 години
Госпожа Деса, за да докажете на българина колко сте невероятна, вместо да ръсите глупости из интернет, може да се запишете за милосърдна сестра в инфекциозна болница. Така ще покажете висок морал и завидно достойнство.
184
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами тия нехравимайковци да си вземат при себе си за един месец родителите, да си ги гледатЯ я виж каката!В чужбина били?И какво правят толкова там?Да не би да са мобилизирани нещо по заповед на Президента?
183
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами да не си купува един месец нови рокли и да даде парите на Пирогов.С тия пари болницата ще изкара поне месец-два.
182
4
 
14
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
На повечето въпроси на Деса Умната Мерудия вече има отговори. Не се е сетила тя първа за тези неща.
181
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като си ходиш с цирка, музика не ти трябва.
180
15
 
4
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
Всички зададени въпроси вълнуват милиони българи и са за безумното ръководство и пропуснатото време на СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ !!!Само МИСИРКИТЕ ДРАСКАЧИ не мислещи и злобни са оформили групата и са същите , които следваха ЦВЪКИ УШКОВ ( ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ ) !!!!
179
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази отново изпълзя! Възрастните хора, дето децата им са в чужбина имат и други роднини, ГОСПОЖО! Доста мой познати живеят в София, но са наели хора да помагат на родителите им на село. От средата на миналата година истинските икономисти/не псевдо, като Румен Гечев/ тръбят: запазете пари колкото три работни заплати или разходите си за три месеца!!!! Ейййй, дайте да раздадем чужди пари на хаймани и нехранимайковци!
178
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
как да подам декларацията си в НАП след като трябва да направя заверен превод на прихода ми в лицензирана фирма за превод.а трябва да съм в доброволна карантина.прибрах се със самолет от държава с нисък риск ,но ще спазя карантината . не мога да рискувам, ако нося вируса от самолета.удължете срока за подаване на дан.декларации пред НАП.Изпадаме в нарушение на карантината.имам ПИК но трябва да преведа документа.
177
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СъжалявамНякъде попаднах на публикация, в която се говореше за митологичните вярвания на руснаците в миналото. "Кикимора" (с ударение на втората сричка) е било названието на някакво демонично същество, нещо като таласъмите и караконджолите в старите суеверия на българите.В София пък, в "Лозенец" има магазин за детски стоки, който се казва"Кикиморско царство". Изобщо, смислите, които се влагат в тази дума са най-различни.
176
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жената призовава "Без музика", но проявата й имаше ефектана парад на духовата музика :))
175
8
 
19
 
! Отговори
Лев преди 4 години
Радев втори мандат няма да види.
174
4
 
3
 
! Отговори
БОГ Е С НАС преди 4 години
КОГАТО СМЕ УМНИ , СМИРЕНИ , РАЗУМНИ И ДИСЦИПЛИНИРАНИ!БОГ , ОБИЧА ЕДИННИТЕ ХРИСТИАНИ !!ТОЙ , ЩЕ НИ СПАСИ!УМЪТ , РАЗУМА И ДИСЦИПЛИНАТА СА НАШАТА СИЛА!БОГ Е С НАС!АМИН!
173
4
 
4
 
! Отговори
ВЯРАТА В БОГА преди 4 години
Е ДА ВЯРВАШ В СЕБЕ СИ И СОБСТВЕНИТЕ СИ СИЛИ И ВЪЗМОЖНОСТИ , ЗАЩОТО ВСИЧКИ НИЕ СМЕ ЧАСТ ОТ БОЖИЕТО ЧУДНО ТВОРЕНИЕ И ЧАСТ ОТ БОГА!БОГ Е С НАС--И НИЕ СМЕ В НЕГО!!!БОГ Е СИЛЕН --КОГАТО И НИЕ СМЕ С НЕГО!БЪЛГАРИТЕ СМЕ СИЛНИ---ЗАЩОТО СМЕ С БОЖИЯ ДУХ В СЪРЦАТА СИ!ВЯРВАЙТЕ В СЕБЕ СИ !!!АМИН!!!
172
1
 
6
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 4 години
ВЯРАТА В БОГА ---Е ДА ВЯРВАШ В СОБСТВЕНИТЕ СИ СИЛИ И ВЪЗМОЖНОСТИ ДА ЗАЩИТИШ , СЕБЕ СИ И СВОЕТО СЕМЕЙСТВО ОТ ЗАРАЗАТА И БОЛЕСТТА!ДА СЛУШАШ И ВЪЗПРИЕМАШ , ИНСТРУКЦИИТЕ , КОИТО ДАВАТ СПЕЦИАЛИСТИТЕ И ЛЕКАРИТЕ И ДА СПАЗВАШ СТРИКТНО РАЗПОРЕЖДАНИЯТА ИМ!ВСЕКИ ОПИТ---ДА СЕ СМЯТАШ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКИ , Е ОБРЕЧЕН НА ПРОВАЛ И СМЪРТНА ОПАСНОСТ!БЪДЕТЕ УМНИ И ДИСЦИПЛИНИРАНИ!БОГ Е С НАС --ЗАЩОТО СМЕ СМИРЕНИ И ЕДИННИ В ИЗПИТАНИЯТА !БОГ ---НИ ОБИЧА , КАКТО НИ Е ОБИЧАЛ ТЕЗИ 1300-ГОДИНИ ВЕЧЕ!АМИН!!!!!
171
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коя беше тази ?