Още два случая на коронавирус у нас, общо станаха 43

Единият е в Плевен, другият в София
Обновена: 15 мар 2020 08:58 | 15 мар 2020 08:13, Александър Попов
353
Още два случая на коронавирус у нас, общо станаха 43

Още два случая на коронавирус са регистрирани у нас. Единият е от Плевен, другият от София.

Така общо заразените у нас станаха 43, заяви ген. Венцислав Мутафчийски на редовен брифинг на Националния оперативен щаб.

Още по темата
Пациентите, които се лекуват болница, са в стабилно състояние. В "Пирогов" е настанен възрастен пациент с двустранна пневмония и прекаран инсулт. Все още няма нужда от интубация.

Засилва се контролът по нашата граница във връзка с многобройните ни сънародници, които работят в Испания и които се прибират. Разширява се броят на лицата, които подлежат на карантина и тя не е доброволна, а задължителна.

"Всички, завърнали се от Испания, задължително ще са под карантина. Най-вероятно днес ще се предприемат подобни мерки и за други държави. В Гърция нещата са доста сериозни - 228 пациенти. В Албания те са 38, в Босна и Херцеговина - 21, в Румъния - 123. В Северна Македония са 19, а в Сърбия - 46", каза Мутафчийски. 

"Тази сутрин разговарях с шефа на „Гранична полиция“, който ме увери, че предприемат още по-ограничаващи мерки за всички пристигащи. Първите ни анализи показват, че нечетливите и изписани на ръка адреси силно затрудняват работата. Има изрична инструкция на граничните полицаи активно да съдействат за четливо и истинско изписване на всички данни, защото след това полицията и органите на РЗИ са силно затруднени в издирването на тези лица", допълни още Мутафчийски.

"Подготовката в лечебните заведения тече с пълна сила. Кампанията за набиране на доброволци дава изключителен резултат в Александровска болница. Такъв процес върви и във ВМА", разкри шефът на Националния щаб.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


353
Още по темата: коронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
315
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗАТВОРЕТЕ ГРАНИЦИТЕ!
314
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този щаб за борба с вируса е за ***. ЗАТВОРЕТЕ ГРАНИЦИТЕ!
313
1
 
5
 
! Отговори
Prof.Brahmaputra преди 4 години
Истината е,че всичко е бутафорно-карантината е една хартийка,декларация, но никой дори не е разписал кой ще проверява хората под карантина, кой ще ги изследва, кой ще ги следи и т.н. Тоест просто да се отметне че е е направено нещо. Целия този ЩАБ са едни патетични актьори, но едно полезно нещо не са направили, напротив - от едната крайност (няма страшно) до другата (ще умрат много хора)...
312
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не виждатели че всякакви грипи идват вав бг. върнете 8 ми клас. За книшка така ще спасите сума ти хора на место да стоим вътре ание ще сме на дск, да хващаме вируси моля ви върнете закона
311
0
 
2
 
! Отговори
Професионалист преди 4 години
Имах в предвид агонията.
310
1
 
4
 
! Отговори
Професионалист преди 4 години
Единственото спасение е затваряне на границите и то веднага,иначе агиниятаще е неминуема!
309
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Планът са ликвидация на България и унищожаването на българският народ върви с пълна сила!
308
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тея министирки Не послушаха ген Мутафчийски и България ще пламне бетер Италия ! Кой ще следи спазва ли се карантина в гетата ? всеки ден идат на пълчища от ЕвропаТая домашна карантина ще ни изяде главите .От границата директно в някакво помещение за 14 дена и пазене с Жандармерия - така правят в Умните страни
307
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега съобщиха ,че правителството ще организира чартърни полети до Италия за българите там ,да могат да се завръщат безпроблемно поради затворени граници на Словения и др.Благодарим ти Боко ,за новите доставки на короновирусни в нашата Родина!
306
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Алоууу плешивецо! Оня ден шефа ти навръх 3-ти март ходи в Анадола да се дупи на Ердоган, цяла България по чужбините тук и там, ти си тръгнал да се звериш защо хората се тревожат за бизнесите си.Ми нали трябва нещо да я ядем бе, ***!Моя заем ти ли ще ми го плащаш, или оня перач на пари от Банкя?В другите страни държавата е поела издръжката и заемите на гражданите, за да се спазват мерките за изолация, ти и Борисов какво направихте? Барате се по дупките и крадете, нищо друго!
305
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставка Годжи и затвор - за тебе и Суджука.
304
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не 2 утре 22 ще има заразени с коронавируса,нали пускате в държавата,,италианци", ,,испанци" без да ги задържате на граница и летища!
303
0
 
2
 
! Отговори
Короната преди 4 години
Сега ще се види, като изгонят туткитепрости от Европата и гастарбайтерите. И те направят по едно джамбуре, че се разбере, че са тук вече. И после - колко много "преателе" измряха. Да ви е честито!
302
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До бейби шарки от къде са тези данни, нещо като доказателство можете ли да представите или отнови размисли и страсти?-------Какво доказателство да ти представя бе, ***?Вчера имаше 9 нови болни, днес има двама нови. Ти не можеш ли да смяташ? Скоростта на нарастване е по-малка с 80%. Не само няма геометрична прогресия, но имаме застой.
301
1
 
4
 
! Отговори
Значи преди 4 години
Щом се роят нищо не правите не сте излекували никой.
300
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лошо, генерал Годжи, лошо... Не се справят, оставка на теб и на Боко Суджука. Оставка, военен съд и затвор!
299
0
 
2
 
! Отговори
бейби шарк преди 4 години
До Сата Ни от къде са тези данни, нещо като доказателство можете ли да представите или отнови размисли и страсти?
298
2
 
5
 
! Отговори
909 преди 4 години
До А бе Мутафчийски А как ти пич предпази магазинерите????????????????????????
297
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
45 са се престрашили да отидат за тест - много си пасуват....
296
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво става с тези 43 човека?Болни ли са, кашлят ли, имат ли температура?С какво ги лекувате?Някой виждал ли ги е дали съществуват в природата или са само в доклада на Мутафчийски?