Отложиха делото срещу бившия шеф на КАТ

Началникът на Столичния КАТ Илия Илиев бе уволнен, след като антимафиоти разкриха, че неговият син е регистрирал крадени и преустроени коли
26 ное 2007 14:32, Златко Желев
6
Отложиха делото срещу бившия шеф на КАТ
Бившият началник на Столичния КАТ Илия Илиев бе уволнен през август 2006-та. Снимка: БГНЕС
Делото срещу бившия началник на Столичния КАТ Илия Илиев беше отложено от Военния съд.

В обвинението срещу бившия полковник се казва, че в периода 17 януари-19 май 2006 г. е прикрил 11 души, срещу които е трябвало да бъде образувано наказателно производство.

За тях е имало достатъчно доказателства, че са извършили престъпление затова, че са спрели на пътя лица с над 1,2 промила алкохол в кръвта, които трябва да бъдат предавани на прокуратурата.

Вместо това Илиев им налагал глоби, наказателни постановления на КАТ и по този начин те са избягвали преследване по Наказателния кодекс.

За това прикриване се предвижда до 8 години затвор.

Dnes.bg припомня Илия Илиев бе отстранен от длъжност в началото на август миналата година, когато антимафиоти разбиха група, която е извършвала незаконни преустройства на вносни автомобили.

Групата, начело на която е бил синът на Илиев - Нестор Несторов, е спестявала дължими на държавата данъци и мита.

Първоначално Илиев отричаше да е знаел за деянията на сина си, но по-късно се оказа, че го е покровителствал и бе отстранен от длъжност.

6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 13 години
А глаголЪТ "съм" (с вслучая "е") си е абсолютна индикация за подлог! Така че, правилно е да се каже "кой е авторЪТ на тази статия?".
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 13 години
koi e avtora ... koi drug osven niakoi bezgrijen ofis-tiin koito misli za kupona dove4era dokato 4atka na pc-to ... a saita se 4ete dosta ...
3
0
 
0
 
! Отговори
gritz преди 13 години
ммм да. И аз мисля, че не е лошо да се редактира тази статия.
2
0
 
0
 
! Отговори
gritz преди 13 години
ммм да. И аз мисля, че не е лошо да се редактира тази статия.
1
0
 
0
 
! Отговори
victor преди 13 години
Питам редакцията - Кой е автора? Прочетете внимателно втория абзац :В обвинението срещу бившия полковник се казва, че в периода 17 януари-19 май 2006 г. е прикрил 11 души, срещу които е трябвало да бъде образувано наказателно производство. За тях е имало достатъчно доказателства, че са извършили престъпление затова, че са спрели на пътя лица с над 1,2 промила алкохол в кръвта, които трябва да бъдат предавани на прокуратурата. И какво излиза - че автора на статията не може добре да напише едно по-дълго изречение.АМА ЗАЩО? прочетете втори път този абзац:За тях е имало достатъчно доказателства, че са извършили престъпление затова, че са спрели на пътя лица с над 1,2 промила алкохол в кръвта, които трябва да бъдат предавани на прокуратурата. ОТ ТУК ИЗЛИЗА, ЧЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ НАКАЗАНИ ПОЛИЦАИТЕ, КОИТО СА СПРЕЛИ ТЕЗИ 11 НАРУШИТЕЛИ.