Обмисля се разсрочване на наемите на общинските имоти

Социалният патронаж ще разшири услугите си за възрастните
16 мар 2020 11:53, Анисия Иванова
6
Обмисля се разсрочване на наемите на общинските имоти
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В момента се обсъжда отсрочване на наемите на общинските имоти. Това заяви Силвия Георгиева, изпълнителен директор на Национално сдружение на общините в Република България, в предаването Бизнес старт по Bloomberg TV Bulgaria.

"Още преди обявяването на извънредното положение, общините започнаха да се подготвят“, каза Силвия Георгиева. Тя обясни, че в момента се работи за разширяване на услугата "Домашен социален патронаж“, която дава възможност да се разнася топла храна до домовете на възрастните хора.

По думите й разширява се обхватът не само на хората, които ще получат топъл обяд, но се разширява услугата – пазаруване, дезинфекция.

"Стремим се да обхванем максимално широк кръг от български граждани, които трябва да останат по домовете си – най-вече възрастните хора“, обясни тя.

Общините съдействали максимално на контролните органи и работили пряко с гражданите за спазване на разпоредбите на Националния оперативен щаб.

"Създадоха се общински кризисни щабове. Кметовете призовават стриктно да се спазват препоръките и изискванията на националния щаб, за да се ограничат контактите между хората“, допълни тя и подчерта, че се разчита на трезвия разум на всеки български гражданин в тази ситуация.

Изпълнителен директор на Национално сдружение на общините в Република България заяви, че в момента общините имат най-голяма нужда от маски, санитарни и предпазни средства, дезинфектанти за социалните работници и за служителите на първа линия в администрация.

Целият разговор гледайте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Бесен преди 4 години
Значи като се върнат на работа,да си стягат г за и да бачкат двойно,нищо че няма да има работа,общините трябва да си вземат своето.
5
0
 
0
 
! Отговори
Богаташ преди 4 години
Искат от хората да са дисциплинирани и отговорни.ОК няма проблем,така е редно и хората изпълняват.Обаче искат и наемите си да получат,нагли са.Наемите за март и април трябва да бъдат опростени.Защото хората не работят,а изпълняват държавните препоръки.
4
0
 
0
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
Какво ще го мислите тепърва?! Това трябваше да напарвите ПРЕДИ обявяване на извънредно положение! Повече от месец умуваше всеки ден Щабът и се оказа, че нищо не е измислил!
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Po-malko mislete, da ne umrete ot mnogo mislene!...:-)))...vajno da e tiho kato v benebe trezor...:-)))
2
1
 
8
 
! Отговори
ГЕРБ Е МАФИЯ !!! преди 4 години
Италия обяви данъчна и кредитна ваканция веднага щом въведе извънредно положение.У нас ГЕРБ не могат да спрат да крадат поне за месец.
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще ми се такава новина да пуснат и за отсрочване на кредитите в банките. По тая тема цари злокобна тишина. Месец -два ще се търпи. Но след това?