Танева съветва: Купувайте колкото може да консумирате!

Засилени са проверките за хигиената в магазините, допълни тя
16 мар 2020 10:28, Анисия Иванова
46
Танева съветва: Купувайте колкото може да консумирате!
Снимка: БГНЕС

България няма проблем да задоволи основните хранителни потребности на своите граждани. Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева пред БНТ.

Наличността на царевицата например е 2 млн. тона, което може да стигне за близо 2 години. 1,8 млн. тона е пшеницата, като месечно за хляб потреблението у нас е около 90 000 тона.

Тя посъветва - "купувайте толкова, колкото може да консумирате". Имаме обем на производство, което ще задоволи потреблението, независимо от развитието на кризата, България ще може да задоволи основните потребности от храна, каза още тя.

Още по темата

По думите ѝ струпването на хората в магазините е било провокирано от естествения панически страх у хората през последните дни за това какво означава извънредно положение и какво означава болестта.

"Трябва да знаем - това е епидемия и всеки по някакъв начин ще бъде засегнат", обобщи тя.

Танева отчете, че заради коронавируса служители на министерството още преди дни, завръщайки се от чужбина, са били поставени под доброволна карантина по домовете си за 14 дни.

Създадена е организация за онлайн комуникация с представителите на различните браншове. С тях е проведен дебат по анонсираната "Зелена сделка", тъй като страните-членки на ЕС трябва да представят становище до днес.

Министър Танева заяви, че вече трябва да живеем със съзнанието как трябва да се опазим от коронавируса.

Тя обеща, че засилените проверки за спазване на хигиената в магазините за хранителни стоки ще продължат. Имаме ежедневна връзка с хранителната индустрия, предприятията още в петък показаха, че са предприели много по-високи нива на хигиена, на опазване на техните служители, допълни Танева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Беше хубаво моме,защо напълня?Е то еясно ,че колкото можем ,толкоз щеконсумираме.Тумбаците, неса безкрайнавеличина.Много умно се изказват,многоТо сал едно изказване ги крепи и имдава кураж за значимост.Оня габровлията ги тика да пълнят ефира,дори и звук на мисирка да ръсят само.
38
0
 
2
 
! Отговори
До 38 преди 4 години
В София в Била до преди 1 час нямаше много хора,но на входа от охраната те карат да идчакаш,докато друг клиент не излезе. Това е Билата на Дондуков до Костас, гръцката сладкарница,която странно че работи. Иначе други хранителни обекти няма отворени. Работеха ДМ и А1. Пред А1 също се пускаше по един човек,чух като минавах и бодигарда обясняваше на някого пред офиса им.
37
1
 
4
 
! Отговори
svetlio преди 4 години
Никой не споменава за пресните плодове и зеленчуци.А те СВЪРШВАТ!!!При вносител на такива продукти,не е трудно да се досети с тези затворени граници.Честито че унищожихте родното производство!
36
0
 
4
 
! Отговори
Банани и хартия преди 4 години
А банани и тоалетна хартия да купуваме ли? За тях се подрипваше и ревеше по площадите, а сега да няма!
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой ще я мели тая пшеница? Кой ще зарежда? Тази лейка да си спомни, че дава указания на хора, преживели в поколението си криенето на истината за чернобил, опашките през 89та, ограбване и приватизация на фабрики и тн. Никой не ви вярва! Не сте в позиция да изисквате нещо! Като имаме излишък зареждайте. Хората ще спрат с пазаруването в един момент
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А в кои магазини имало много хора? Влизах в три магазина от големи вериги и навсякъде хората бяха малко и се държаха на разстояние един от друг. Хайде да не ми показват препълнените колички от Метро, които и преди коронавирусът си бяха същите.
33
2
 
8
 
! Отговори
Не по темата преди 4 години
Къде е Американската " посланичка" Да ръси мозъци какво да правим в ситуацията? Скри се нещо? Гузна ли е? Няма статии с нея вече!!
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не й вярвайте. Била днес е доста обрана, а уж понеделник, би трябвало да внасят нова стока.Добре,че пазарих някакви консерви от лидл в събота, там имаше повече продукти. Тоалетната хартия нямаше,ако ви интересува. Ня се знае дали няма да вдигнат цените.
31
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази е толко противнааа. Оная на туризма пасти да яде!
30
2
 
3
 
! Отговори
Танева, преди 4 години
Аз от зелена тиква семе не взимам. Давай акъл на твоите съградски от Сливен !
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Hahahaha...i konsumiraite kolkoto mojete...kato taia bulia....:-))))....seki den po edin investicionen bg fond za sledobedna zakuska...:-)))
28
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко да отвори държавния резерв със суджуци, да не го пази само за себе си и приближените му!
27
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как пълнеят само, когато станат от боковата свита, тц тц тц
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Киро Хсъщата като теб!
25
3
 
10
 
! Отговори
Африканскачума преди 4 години
Ако и Танева консумираше по-малко, нямаше да са и тесни тоалетите.
24
3
 
11
 
! Отговори
Киро Х преди 4 години
Мисирка. Смешна, послушна, жалка и безпомощна.
23
2
 
11
 
! Отговори
! преди 4 години
Те преди три седмици знаеха, а не спряха полетите и не затвориха границата, за да опазят България, сега точно тези, много загрижените, съвети ни дават!!! Срам нямат!! А който е решил да се презапасява, вече го е направил.
22
7
 
6
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
До Анонимен 19Никой не те спира да отидеш в Гърция и да взимаш по 500 евро на месец, за да не работиш. Все още границите са отворени, бързай, че да не се минеш.
21
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Госпожата не си ли дава сметка че в един момент може да няма кой да зарежда тези магазини! По добре да се запасиш отколкото да гледаш празните рафтове след 15-20 дена.
20
9
 
9
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
Простолюдието, както ревете, че едвам изкарвате месеца, постоянно имате по ръка едни доста добри суми, които да харчите за ненужни неща. Било за търкане на билетчета, било за тоалетна хартия за 5 години напред.