Аплодисментите не трябва да са само за лекарите

Дано не стихнат след края на извънредното положение
17 мар 2020 12:20, Александър Попов
81
Аплодисментите не трябва да са само за лекарите
Снимка: БГНЕС
Вече няколко дни пренесохме италианските аплодисменти към лекарите и у нас. Всяка вечер стават все повече хората, които изразяват своето уважение към всички в здравния сектор, които работят в тази извънредна ситуация. И рискуват собственото си здраве, за да лекуват нас. 
 
За радост сме далеч от ситуацията в Италия, но не сме застраховани COVID-19 да се разпространи с още по-голям мащаб. От кризисния щаб тази сутрин представиха храни, които издържат 3 месеца, което показва, че трябва да сме готови за още по-голяма криза.
 
Аплодисментите обаче не трябва да са само за лекарите. 
 
Нека аплодираме учителите, които само в рамките на един уикенд трябваше да преминат към онлайн обучение, за да може децата ни да не прекъсват училище. Още ли смятате, че те живеят в миналия век и не могат да пуснат компютър?
 
Аплодисменти и за всички специалисти, благодарение на които децата ни имат платформи, чрез които да учат. Аплодисменти и за всички родители, които помагат в обучението. 
 
Аплодисменти за пожарникари и полицаи, които помагат цялата криза да преминава в някакъв ред. Въпреки психозата.
 
Аплодисменти за всички доброволци и компании, които не жалят труд и средства, за да се справим по-лесно по време на извънредното положение.
 
Аплодисменти за всички големи дарители за така нужните апарати в болниците. 
 
Аплодисменти за всички, които работят в момента, за да може икономиката да не се срине още в първия месец на кризата.
 
Мнозина смятат, че тази криза се преекспонира, защото за българина проблем има, когато бъдат засегнати той и близките му. Коронавирусът ще остави отпечатък върху всеки един у нас, независимо дали го е преболедувал.
 
Затова нека се подкрепяме, всеки един да бъде отговорен към себе си и семейството си. Аплодисментите са за всеки един от нас. И те не са нито смешни, нито ненужни. Просто трябва да ни напомнят, че трябва да бъдем общество. 
 
И дано аплодисментите не стихнат след края на извънредното положение. Защото и след него лекарите ще ни лекуват, учителите ще обучават, полицаите и пожарникарите ежедневно ще предотвратяват кризи... 
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: коронавирусCOVID-19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На тези отказващите, като имат маски и ръкавици, трябва да им скъсат сертификатите и да си търсят друга професия. Лекар е призвание.
66
0
 
1
 
! Отговори
Карлсон от покрива преди 4 години
Аплодисменти - за правителството и администрацията...незаглъхващ тътен от Банско и КПП...!!!
65
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ShreckКой за каквото е учил. Ако искаш да те обучат за лекар за 2 дни, освен ако не си ***.
64
2
 
3
 
! Отговори
жител преди 4 години
Тази статия настройва хората едни срещу други, не носи полза, а вреда!
63
1
 
3
 
! Отговори
Shreck преди 4 години
Къде са аплаузите за нас - сервизните инженери, които също всеки ден рискуваме живота си по болниците и обучаваме тъпият болничен персонал за работа с последното ниво на най-модерната апаратура
62
0
 
4
 
! Отговори
Пощенка преди 4 години
До Работещ-а защо не отбеляза,че работим само с 3 бутилки подхвърлена белина за седмицата,ръцете ли да си мием,лицето ли или мазните физиономии на тези,които ни обезопасиха без ръкавици,без маски и без дезинфектанти,аре,че нещо ми са в повече тези ,скрити в канцеларийките!
61
3
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Чегирима учители са недоволни от лежането по креватите
60
1
 
6
 
! Отговори
Ф.Мехмедова преди 4 години
Хайде сега да се скараме кой е по-по- най. Не може ли без да се караме чии аплодисменти са по-заслужени просто да си вършим работата? Между другото някои лекари започнаха да подават оставки. Някой да не си поиска обратно аплодисментите сега? Не били подготвени, казаха?:( А има студенти по медицина от горните курсове, които се записват като доброволци. Те може би са по- подготвени?
59
0
 
14
 
! Отговори
ССС преди 4 години
Аплодисменти за всички българи работещи в тези тежки условия !!!
58
4
 
3
 
! Отговори
Грета преди 4 години
Спасението е спирането на самолетите, автомобилите и тежките промишлености, изхвърлящи отрови във въздуха. Спирането на цигарите. Живот сред природата, на село.
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
това, ако дариш на пенсионер, ти казват... защо не на болно дете?
56
12
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Аплодисменти за УЧИТЕЛИТЕ които два месеца се мятат по креватите в къщи .много им зле горките
55
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Забележете, аплодисменти няма за учените, които вероятно работят денонощно, за да намерят лекарство и ваксина. Много *** текст. Аплодисментите са за лекарите, защото те рискуват живота си денонощно, за да имат болните някакъв шанс да оцелеят. Останалите всичките сме в кюпа и правим каквото можем. Но лекарите са на първа линия и за разлика от учителите, които са толкова затормозени от един *** курс за онлайн платформите, лекарите РИСКУВАТ ЖИВОТА СИ!
54
1
 
14
 
! Отговори
aaa преди 4 години
Защо никой не се сети за работещите във фармацевтичната промишленост? В Софарма Дъвеница се произвеждат концентратите за хемодиализа за цялата страна.Тези хора не заслужават ли аплодисменти?Или щом не правят маски ,значи не правят нищо?????????????????
53
0
 
17
 
! Отговори
Работещ преди 4 години
За работещите в Български пощи няма нищо написано при положение,че сме по работните си места продължаваме да работим с хора при спазване на изискванията.Изплащаме пенсии, от днес и социални помощи няма да подчертавам кои са по- голямата част от клиентите...............
52
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аплодисменти за смелите британци, които вместо да подлагат на репресии и фашизъм народа си, работят за благото и просперитета му.
51
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Моите аплодисменти днес ще са за напусналите лекари и медицински персонал, които не се подават на масова психоза и ценят труда и уменията си.
50
2
 
13
 
! Отговори
qweqwe преди 4 години
За социалните работници нищо няма писано при положение, че сме си на работните места продължаваме да работим с хора при спазване на изискванията и събота и неделя работихме да разнасяме дизинфектати на възрастните хора.
49
1
 
6
 
! Отговори
фрамар преди 4 години
Във Фрамар една маска струва 2 лв. Аплодисменти ли? Друг път!
48
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз благодаря на хората, които опаковат тоалетната хартия, държат я на склад и поддържат складовете чисти. Също така благодаря на персонала на Бриколаж, който ме обслужи днес.