Аптеки хитруват и затварят, оправдават се с проверките на МВР

Това алармира вътрешният министър Младен Маринов
17 мар 2020 12:50,
39
Аптеки хитруват и затварят, оправдават се с проверките на МВР
Снимка: БГНЕС

Аптеки у нас затварят временно и отказват да работят с граждани, като обясняват това с проверките на МВР и прокуратурата. Това съобщи вътрешният министър Младен Маринов пред „Хоризонт“.

Още по темата

„Имаше единични случаи на аптеки, които слагаха бележки, че заради проверките са ангажирани и няма да работят. Това според мен е вид спекула в тази ситуация, защото проверките не би следвало и не пречат на нормалното функциониране на аптеките“, каза той.

Вътрешният министър допълни, че е провел конферентен разговор с вътрешните министри на държавите от ЕС за блокираните товарни камиони по границите.

„Основният проблем, който касае абсолютно всички, е това, че има блокиране на доставките, на движението на товарния транспорт и на организирания пътнически транспорт. Ако при организирания пътнически транспорт тенденцията е да приключи, защото е важно да няма движение на хора, товарният няма как да приключи, защото ще спрат икономиките и доставките за борба със заразата“, каза министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
9
 
3
 
! Отговори
БъраБъра преди 4 години
Военно положение трябва! Радев да си влезе в ролята и да изкомандува: -Кви аптеки бе? Марш всички на Бузлуджа! Ша крепим русиятъ!
33
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аптекарите са задължени в момента да носят маски и ръкавици. Ако ги хванат без маски и ръкавици могат да ги затворят. Съвсем нормално е ако някоя аптека е продала всички маски или ръкавици и нямат дори за себе си, да затворят аптеката за да не нарушат разпорежданията и да не бъдат санкционирани. Обаче накрая министъра пак недоволен и ги обвинява че "хитрували" за това че спазват собствените му заповеди?!? Е гати лицемера!
32
3
 
17
 
! Отговори
ЗзЗ преди 4 години
Значи в момент в който има засилено търсене на лекарства, и следователно засилен оборот, един частен фармацевт щял да затвори аптеката си, за да "хитрува", а клиентите да отидат и да купят от друга аптека? Абе тоя министър в ред ли е? Колко пъти са го изпускали на земята като бебе?
31
2
 
5
 
! Отговори
БъраБъра преди 4 години
Анонимен 32 Сигнали за корупция, само по електронен път. А тия що ходят да проверяват на крак е вирусна загадка!?
30
3
 
3
 
! Отговори
БъраБъра преди 4 години
Това се казва солидарност! Фармацефтите пляскат от терасите на дофтурите. Прави са хората.На тях никой не им дава хилядарка!
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България е рекетьорска държава. Проверят ли те все за нещо ще те глобят. Действително има спекула, но е редно да ходят само по обекти за които има доказателства за това а не да рекетират всички наред и то точно в този момент.
28
3
 
8
 
! Отговори
БъраБъра преди 4 години
Аптеките затварят, за да правят спекула!??? Ченге, мозък, море, шамандура!
27
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"И когато медиците се заразят, и излязат 2 седмици под карантина, после кво прайм?"Тогава разбираш, че тоа корона вирус не е чак толкова страшен, хахаха.
26
3
 
10
 
! Отговори
!!! преди 4 години
До АнонименХахах, да ги ожалиш по морето магазините и ресторантите. Те, видиш ли, изрядни, а лошите данъчни им пречат да работят.
25
5
 
14
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИП преди 4 години
В МБАЛ Св. Марина - Варна, където лежи онзи многоумник, завърнал се от Бергамо през Барселона, няма маски за персонала. Държавата обаче иска от персонала да се грижи за хората. И когато медиците се заразят, и излязат 2 седмици под карантина, после кво прайм?
24
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През това лято се нагледах на затворени магазини и ресторанти по морето. Като проверят първия търговец и до няколко минути всички търговци в градчето са затворили, дори бабата, която продаваше домати пред тях, и тя си прибра касетката и кантара. Като попитах какво толкова ви плаши една проверка, ми казаха: "започнат ли проверка, все ще измислят някакво нарушение и ще наложат глоба. по-добре да не работя няколко дни". До кога ще този терор? И аптеките ли да затворят?
23
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак проверяват когото могат да хванат.Затова затварят - защото ги дебнат.В болниците не достигат маски. А толкова помощи има.Има ама не отиват където е необходимо, а "където трябва"Докато в болниците и аптеките няма маски, по кьошетета им маски за 2 лв се продават по 35.Ама ние пак отчитаме дейност. Да удушим аптеките сега.Докато тече проверка в аптека ,отвън матрапазите продават маски и дезинфектанти.Ама тях не можете да ги глобите .Нали?
22
5
 
11
 
! Отговори
Чукундур преди 4 години
По алчен човек от *** няма.*** и алчен.
21
7
 
34
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИП преди 4 години
Заплашихте хората с непосилни глоби и затвор, а после искате да ви работят насила.Е, вие какво очаквате? Да ви се подчиняват безпрекословно?Действие - противодействие.Не може само с тояга. Трябва и морков.Сега си отворете държавни аптеки, като ви е толкова грижа за населението!Ама по-бързичко, че докато се задействате, епидемията ще свърши!На маймуни ни направихте!
20
7
 
9
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
ЖЪТВА Е СЕГА
19
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как така хитруват бе?Частникът е свободен да прилага както сам сметне работното време.
18
13
 
9
 
! Отговори
Аптекар преди 4 години
Дреме ми на ... носа! Даже съм му вързал черна панделка! Нали искахте да сме ЕТ-та! Е, настъпи време да ми ядете .... носа! Аз лекарства за мен и семейството ми ИМАМ!!!
17
7
 
7
 
! Отговори
Кризисна Ярка-ПиАрка преди 4 години
От 9 поста дотук два са на нормални хора, а останалите 7 - на Трольо Многопрофилния.И какво толкова го яде наш трольо?Както обикновено - как Борисов обира парите от спекулата и се преструва на нилук ял, ни лук мирисал1Проверявай си своевременно опорките от" Позитано" и ПЕТСТОТИНТЕ беквокала на пРЕЗИЛдентчето , нищо, че напоследък са като препикано мушкато - ти си помниш, че вече четвърта година си готвим "революционен преврат" и той къкри на гърнето! Де що бабичка има - с вилата на хълбок!
16
3
 
9
 
! Отговори
Не! преди 4 години
До отговорЩе стоите без аптеки тогава. Завинаги.
15
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а складовете проверихте ли за спекулативни цени?