МВнР опитва да прибере блокирани българи от Мароко и Манила

Нашите съграждани да не пътуват, призова зам.-министър Георг Георгиев
17 мар 2020 09:30, Анисия Иванова
25
МВнР опитва да прибере блокирани българи от Мароко и Манила
Снимка: Bulgaria ON AIR

В момента 40 български граждани, организирани в група, искат да напуснат Мароко. Засега обаче няма възможност да напуснат страната. Работи се за разрешение за специални полети, включително чартъри, които да бъдат позволени. Има и блокирани наши сънародници и в Манила, които също са туристи.

Това обяви пред Bulgaria ON AIR зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев.

И уточни, че когато има отменени полети и физическа невъзможност да бъдат проведени такива, държавата няма много опции. Работи се по това да се види какви самолети ще бъде позволено да летят, за да организираме тяхното придвижване, обясни Георгиев.

"Към нас се обръщат постоянно наши сънародници от различни точки. Призоваваме нашите граждани да не предприемат пътувания извън България и да отменят вече планирани пътувания.

Ежечасно се променят условията. Само преди няколко дни имахме ситуация с 12 български граждани, които пътуваха от Франция и бяха в невъзможност да преминат от Хърватия в Сърбия. Беше съдействано да минат границата и да се придвижат към България", коментира зам.-министърът на външните работи.

"Надяваме се най-много да продължат търговските връзки. Изключително важно е товарите да продължат да се движат", подчерта той в ефира на "България сутрин".

И увери, че от МВнР комуникират с всички блокирани по границите шофьори, за да съдействат на нашите превозвачи да преминат. Съвкупност от обстоятелства обаче утежнява обстановката.

"Курортите са със закрит сезон. Чужденците следва да се съобразяват с разпоредбите на нашата държава. Няма как да бъде безотговорно позволено те да пътуват", каза още Георг Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А за българските граждани водачи на тежкотоварни автомобили дето стоят с дни на българските граници нещо ще направите ли?Те не отиват на екскурзия,НЕуважаеми управници!!!Те транспортират суровини и готова продукция !Ясни са приоритетите за обгрижване на определен електорат,ама ако продължавате така и малкото работещи производства ще спрат!
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мале, тоз бил зам. министЕр...па колко съм го хранил на сайта на божествений баце... :)) и колко е прoсT не е истина!
20
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой където го е заварил вируса там да си стои.Стига вече толериране на безотговорни люде.
19
0
 
7
 
! Отговори
ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА преди 4 години
Много е странна картата,която е показана в началото.Доколкото се вижда на нея ние сме разграден двор,поне както са показани и маркирани граници на Полша,Сърбия,Литва,Латвия,Естония,Чехия,Австрия и т.н.
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво ли ще ни донесат и те?
17
0
 
6
 
! Отговори
корона-20 преди 4 години
САЛАМ СТОЙ СИ ТАМ!!!!!!ЧАКАЙТЕ ОПЕРАТИВЕН ПЪТ ДО ДЕСЕТ!!
16
1
 
15
 
! Отговори
Кругер преди 4 години
ЗАЩО?!?! Някакви пикльовци са отишли безотговорно в чужбина и сега чакат с държавни пари да ги спасяват...
15
1
 
9
 
! Отговори
ммм преди 4 години
Никакво прибиране; в Софийския университет, нито в Търновския университет има специалисти по пипилипо (официален език на Филипините), нито пък добри познавачи по културата и езиците - берберски, тамазигхт, които се говорят в Мароко и някои други страни от Африка. Учене, говорене, писане и евентуално след време, ако защитят Докторат и на работа в нашите университети; за сега никакви пари от хазната за тези самовблюбчиви авантюристи ..! Държавата не е им длъжна, но ние също сме ... Държавата.
14
1
 
14
 
! Отговори
ммм преди 4 години
никакво прибиране с Държавни пари, никакво ..! На Държавата й трябват пари ...
13
1
 
12
 
! Отговори
ммм преди 4 години
До края на тази година никакво прибиране! Нека тези с парите да бъдат Кореспонденти на наши издания, било на вестници или телевизии; време имат бол, могат и селфита да правят за внуците; да пишат мемоари също ..; като са имали пари да идат до тези дестинации, за голямо съжаление, те на си имали мозък да мислят, ама как ще се върнат ако не дай боже нещо стане с тях ..; това е задължение на Държавата да прибира свободни хора тръгнали на разходка по света ...!
12
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като с ясно съзнание в период на пандемия са решили да пътуват и щом имат пари за почивки по екзотични дестинации да си поемат сами разходите по престоя си във въпросните държави, колкото е необходимо. НЕ Е РЕДНО ДА СЕ ПРАВЯТ РАЗХОДИ ОТ ДАНЪЦИТЕ НИ ЗА БЕЗОТГОВОРНИ ХОРА!!! ВМЕСТО ДА СЕ ХАРЧАТ ДЪРЖАВНИ ПАРИ ЗА БЕЗУМНО БЕЗОТГОВОРНИ ХОРА ДА СЕ УВЕЛИЧАТ ЗАПЛАТИТЕ НА МЕДИЦИТЕ ИЛИ ДА СЕ КУПЯТ РЕСПИРАТОРИ ЗА БОЛНИЦИТЕ !!!
11
1
 
8
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Какво падение, г-да електорални единици;))) Стигнахте натам, шефът на юдейското Гестапо - Георг Георгиев да решава съдбата ви;))) Докъде се докарахте, докъде...;)))
10
0
 
17
 
! Отговори
Huan преди 4 години
Много сме горди и силни и си викаме мани го тоя вирус дето се говори от преди 3 месеца и сега като дойде решиха да плачат
9
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще преживеем някак три месеца без "певиците" на една телевизия.
8
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много българи живеят в чужбина, ама за България не искат да чуват, нали? А сега като се случиха тези неща всички заискаха обратно....
7
0
 
36
 
! Отговори
Митко 21 см преди 4 години
Гледах ги по тв. Реват, че нямало кой да ги прибере. Не ми е жал за тях, щом имат кинти да ходят във Филипините ,да си седят там и да звънят на татко си и майка си да продават жиповете и да пращат кинти
6
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен 7 преди 4 години
*То пишело че са туристи. Да са мислили, когато е трябвало.
5
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Мароко и Филипините рядко се ходи по работа и по служебни задачи. Това най-вероятно са туристи.
4
4
 
38
 
! Отговори
Султана преди 4 години
Да си седят там,трети месец вируса върлува ,те решили да си правят селфита,за кифлите и *** само гърч...
3
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега е било най-подходящото време да разгледат Мароко. Да си го разглеждат до август.