МЗ обяви дарителска сметка за болниците

Средствата ще се използват за защитни облекла и апаратура
40
МЗ обяви дарителска сметка за болниците
Снимка: БГНЕС

Министерството на здравеопазването откри дарителска сметка за подпомагане дейността на лечебните заведения в условия на извънредна ситуация, свързана с COVID-19.
 
Дарените средства ще се използват за осигуряване на цялостни предпазни комплекти за работещия медицински персонал, за консумативи и апаратура, в това число и респиратори, съобщиха от ведомството.

Дарителска сметка на МЗ:

IBAN BG91BNBG96613300129302

BIC BNBGBGSD

В подкрепа на Министерството на здравеопазването Българският червен кръст е създал организация за приемане и съхраняване на дарения – лични предпазни средства, консумативи, апаратура и други, с цел ограничаване разпространението на COVID-19, ранно откриване и лечение на новия коронавирус.

Даренията се приемат в централната складова база на БЧК в с. Лозен, ул. Половраг 29. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** това новото име на нашия премиер, ще се помни вечно !Амин!
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Министерството прави дарителска сметка ! Къде е държавата ? Има ли изобщо държава вече или е само една шайка крадци-усвоители ? Никакъв коронавирус, веднага оставка на тиянещастници
30
1
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ПО ДОБРЕ ДАРЕТЕ ПАРИ ДИРЕКТНО НА БОЛНИЦА ОТКОЛКОТО НА ТЕЯНА ДЪРЖАВАТА И СЕ ДАВАТ ПАРИ ОТ ЕС, НЕ Е НУЖНО ДА ИМ ПЪЛНИТЕ ГУШИТЕ ДОПЪЛНИТЕЛНО!
29
1
 
11
 
! Отговори
ЮнкерИшиаса преди 4 години
милиард и половина от ЕССР им отне осем часа да ги разпределят. милардите за несъществуващите самальоти сме ги платили вече и след някой година че им ги опростим както опростихме на най богатите нефтени държави либия и ирак милиарди. а раята да цъка даренийца да се купят респиратори китайски ментетеа на седморни цени след като до преди две седмици сме разпродавали държавния резерв по 100 лева. дали не са отишли разпродадените машинки в туркия?
28
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не направят СМС сметка по примера на "Българска Коледа". Много по-удобно ще е за всики.
27
1
 
18
 
! Отговори
възмутен преди 4 години
Стига с тези дарителски сметки! Срам нямате. Колко пари ви отпуснаха от ЕС? Нагли сте!
26
0
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Аз дарявам същата сума, която Бочко е дарил до момента.
25
0
 
19
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 4 години
Боеко нали ще получи 860 милиона Евро ? Или са му малко и затова и ние каквото можем да му отделим, че после да се тупа в гърдите като спасител
24
0
 
18
 
! Отговори
Пенчо Питанката преди 4 години
Психират ни чрез медиите, за да не се замисляме за:Има ли Национален план/сратегия, като ДОКУМЕНТ, приет от НС или МС, за такива ситуации? Ако има, обезпечен ли е ресурсно?Ако има, коя Глава/Раздел от него се прилага в момента?Кой от властта отговаря за готовността за такива ситуации?Къде зяпаха и нашите и ЕС-то, когато пламна Китай? В момента е хаос в паниката, който после всички НИЕ ще плащаме!Замислете се, хора, живеем в ХХI век?
23
0
 
17
 
! Отговори
о, не .. преди 4 години
Дъното не сме го стигнали! Вируса ще го изгоним от България тогава, когато ПП ГЕРБ изчезне от Хоризонта.Нещо не се чува вожда от резиденция Банкя? Явно пие кафе с Н.Пр. Херо Мустафа, посланичката на САЩ в България. До къде ни докара тези управляващи, пари в хазната да няма и сега да спонсорираме болниците в Държавата!Трагедия!Ами щом е така, Народното Събрание също да бъде редуцирано до минимум, до 40-50 човека.Вместо заключение: Трябват спешни промени в Държавата.
22
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко ли ще открадне Червен кръст,сепита в задачката.Отидох на Дондуков, да дам чирапи,купени за бедни.Мометоми казва,: Само пари взимаме.Дадох гив черквата.Първанов също ни вързатенекето,около големи празници.Днесима къща до Хан Богров+ склад запчеларски стоки,последен модел.НЕВЯРВАМ!!!
21
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Народът, който мре най- много в Европа благодарение на вас, да ви спонсорира??? На първо време преустановете дотациите на частните болници, които и в този тежък момент продължават да точат Касата и народна пара. Да не говорим,че не помагат с нищо, дори гонят пациенти от страх,че носят вирус. Това го разбрахме днес по БТВ. Дори и от нещастието на хора и държава пак извличате дивиденти. Срамно
20
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още преди седмица ви казах че здравната каса няма да издържи. Добре че ЕС дава 800 милиона евро за нас, но и те ще хвръкнат набързо.
19
2
 
19
 
! Отговори
аха преди 4 години
Ами сега искам да питам от какъв зор ни бяха онези самолети които толкова много ги желаеха от ПП ГЕРБ? От кой сега ще се защищаване, от Турция или Русия, а може от Иран и Ирак, или трябваше да има пари в хазната за евентуални непредвидени (!..) случай, какъв е този вирус?Ами онзи Шкембе Министър (Кр. Каракачанов), явно при него комплекси бол, било заради килцата, простотията, алчността, и за това, че не е успял да се докаже като мъжага, толкова настояваше за тях ..!Да вземат пари от ... ГЕРБ
18
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а защо не се използва ресурса и капацитета на частните болници, които са оборудвани ?
17
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държавната хазна май е празна, а?
16
0
 
19
 
! Отговори
пациент преди 4 години
МЗ да се обърне към Симеон Дянков и Десислава Атанасова, преди тях НЗОК имаше резерв, а след тях нищо не остана.
15
2
 
14
 
! Отговори
az преди 4 години
Стинахме дъното
14
1
 
27
 
! Отговори
до 14 преди 4 години
Вярно. Дават ни 1 млрд. от Европа за ковид 19, обаче Тиквуний проси от народа, защото вече е подредил милиардчето, където трябва.
13
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Европа отпуска пари а нашите събират пари.... Каде сте българи. До кога ще търпим Бойко и шайката му.