Случаите на COVID-19 - вече 81. Ловеч и Перник със заразени

Изработените проби са над 250
Обновена: 17 мар 2020 17:39 | 17 мар 2020 17:15, Красимир Ангелов
246
Случаите на COVID-19 - вече 81. Ловеч и Перник със заразени
Снимка: БГНЕС

Пациентите с потвърден коронавирус у нас са вече 81. Имаме разширяване в точките в България – в Ловеч има пациент, в Перник има двама, но основно те са съсредоточени в София, обяви на брифинг генерал Венцислав Мутафчийски. Във Варна също има два случая на заболели.

Още по темата
От Благоевград се потвърдиха случаите – 2 случая има там, по-точно от Банско. От софийските болници също се разшириха местата, където има заразени – има и случай в "Софиямед", която към момента е поставена под карантина.

Пациентът се изолира, идентифицира се персонала, работил с него, всички контактни лица от персонала и след това има ограничаване на достъпа до болницата за известен период. След което тя ще работи отново, посочи генерал Мутафчийски.

По думите му състоянието на пациента там е стабилно.

"Състоянието на новите заразени с коронавирус е средно тежко, нямаме изявено тежко състояние – всичките са средно тежко състояние с минимална симптоматика", уточни председателят на Националния оперативен щаб срещу коронавируса.

Той уточни, че три от случаите са свързани с Банско – единият заразен работи на лифта, другият е хазяин на англичанина и един ски учител.

Изработените проби са над 250 за България.

За Балканския полуостров най-много нови случаи има в Румъния.

Ген. Мутафчийски обяви още, че след среща с фармацевтите е бил уверен, че те ще продължат да извършват съвсем добросъвестно своите задължения. Получихме уверение, че самите фармацевти ще се опитат да вразумят хората, че не е нужно презапазяване и купуване на излишни неща.

Фармацевтите са предложили и в аптеките да се предлагат алтернативи на лекарствата, наречени генерици.

Дадена търговска марка се превръща в генерична тогава, когато с нея започне да се обозначава цяла продуктова категория, дори и когато конкретният продукт е на конкурентна на носителя на генеричната марка компания.
"Прекалено скъпо и луксозно е да се купуват оригинални продукти. Във ВМА те са може би под 10 % от продуктите, които ползваме и това е навсякъде по света", отбеляза ген. Мутафчийски.

По думите му ще се работи и по посока на това, рецептурната книжка на хроничноболните да се признават като рецепта в този момент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
0
 
19
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Пациентите с потвърден коронавирус у нас са вече 81.А тези с непотвърден колко са?Явно изпълнявате някакъв план,другари.Дерзайте,има много все още здрави българи...
177
1
 
31
 
! Отговори
аз преди 4 години
..Незнам за вас,но аз се чувствам ИЗОСТАВЕНА,ПРЕДАДЕНА от собствената си държава.Чувствам се и обречена..Все едно вече съм се разболяла..Ходя на работа,и май вече нещо не се чувствам добре.Нямам маски..Утре ще работя без маска..В града ни има няколко фабрики също,днес разбрах човек до човек без никаква защита,пак без маски ,на 20 см една от друга..Вече сме мъртви,просто още не го знаем
176
0
 
33
 
! Отговори
българин преди 4 години
Този " генерал" Май е само " медийна звезда"! ГЕРБ продължава да работи на парче! Добре че беше тоя вирус,Не добър за хората! Та да се разбере.Че няма никаква организация! Решават в ГЕРБ тази и тази болница да бъдат " инфекциозни", И се оказваЧе нито лекарите нито сестрите са работили като такива. Елементарни предпазни средства нямат даже! И следват " колективни оставки"?! Е за каква организация говорим освен за " говорители пред медиите"?! Пиар посред чума! За аптеките пък ЧАСТНИ без коментат
175
1
 
29
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Милиард и 400 милиона евро от Европа за корона вируса!Бойко къде ще отидат ?
174
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледам тука се шляят 50-60 индиеца които оня ден ги изгониха от Европа където се шляят и миткат от години!Ще заразят цялото село но ония дето лаят нахалост по цял ден по телевизора изобщо не ги интересува!Защо ги пуснаха да се връщат в българия?
173
1
 
11
 
! Отговори
!!! преди 4 години
Преди около 2г. една психиатърка и още специалисти казаха,че 80 процента от българите са с психични проблеми.Като гледам тук,тислото е силно занижено!
172
5
 
4
 
! Отговори
умаоданг преди 4 години
Агентите на Червената Армия под Прикритие чрез Конфуции Институтите ви работят жестоко!
171
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно Китай имат добра организация при нападение на САЩ с биологично оръжие и се справиха, за разлика от Италия. Американският коронавирус се оказа страшно нещо.
170
11
 
9
 
! Отговори
Италия Гори преди 4 години
Китайската чума Погуби Италия - за днес 345 умрели и още 3500 заразени, общо заразените вече са 31 500, а умрелите 2500 - вече се вижда ясно, как *** лъгаха в Числата и Заблудиха Целият Свят - тази Заблуда е Фаталната!
169
10
 
3
 
! Отговори
чухте ли преди 4 години
Американка-Китайка от Ню Йорк се заразила и понеже купеното СЗО ( https://***/SrZ5fmC ), казва че Китай са най-добрите с Короната си платила за Чартър до Пекин да се лекува там, а в Пекин я Арестували и сега я съдят по закона за разпространение на Био Оръжие и най-велоятно ще я Екзекутират - после се прекланяйте на Комунистите от Пекин!
168
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МВР да вземе мерки за проверки по адресна регистрация на гастербаитери. Но и да прибере шляещите се "***" граждани, защото те са без регистрация.
167
0
 
1
 
! Отговори
!!! преди 4 години
Скача търсенето и на детегледачки в Германия!
166
4
 
7
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Не ми вярвахте за Антихриста.Не ми вярвахте за сатанисти, поклонници на 666.БезБожници !
165
2
 
9
 
! Отговори
танер преди 4 години
около 20 процента от населението на България ще се зарази само 6 ще бъдат изледвани с тест което прави около само 1 процент от цялото население ще бъде диагностицирано с тест за коронавирус накрая като теглите чертата за целия карантинен период ще разберете че повече хора ще загинат от естествена смърт инфаркт белодробно заболяване което не е свързано с вируса повече може да са жертвите на бтв новините лека и спокойна вечер от мен
164
1
 
24
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Бойко дай парите от Европа за епидемията отпуснати за хората !
163
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Капитализмът е най-добрата система, но китайския комунизъм му пречи да се развива, пречи му да се развива!
162
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 175 капиталиста. Ше спрат да купуват стоки от китай ама знаешли какво ще ядеш. Ше им ядеш Кара. Ти наистина ли незнаеш че у бугарско се произвеждат само Карове. Е скоро ше разбереш.
161
1
 
23
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Да питаме Бойко- къде са парите за България за справяне с епидемията 1 милиард и 400 милиона евро отпуснати от Европейския съюз ?
160
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
250 проби ?!?!?!?!? е как ще спреш разпостранението на вирус с 250 проби м/у 6 и нещо милиона хора? В Корея имат по над 4000 теста на милион, тука трябва да са направени поне 25 000 тъеста до момента, другото са догадки, хвърляне на бобедин тест струва 4 евро на ДРЕБНО, вземете 5 мкилиона теста сигурно ще са по 1 евро тествайте наред които имат минимални симптоми и вси1чки техни контактни, локализирайте огнищата и лекувайте хората. Не тоя плешив статистик да чете бройката тъжно всяка вечер.
159
1
 
20
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Три милиарда лева от Европа за България за епидемията !Къде са парите Бойко?