Случаите на COVID-19 - вече 81. Ловеч и Перник със заразени

Изработените проби са над 250
Обновена: 17 мар 2020 17:39 | 17 мар 2020 17:15, Красимир Ангелов
246
Случаите на COVID-19 - вече 81. Ловеч и Перник със заразени
Снимка: БГНЕС

Пациентите с потвърден коронавирус у нас са вече 81. Имаме разширяване в точките в България – в Ловеч има пациент, в Перник има двама, но основно те са съсредоточени в София, обяви на брифинг генерал Венцислав Мутафчийски. Във Варна също има два случая на заболели.

Още по темата
От Благоевград се потвърдиха случаите – 2 случая има там, по-точно от Банско. От софийските болници също се разшириха местата, където има заразени – има и случай в "Софиямед", която към момента е поставена под карантина.

Пациентът се изолира, идентифицира се персонала, работил с него, всички контактни лица от персонала и след това има ограничаване на достъпа до болницата за известен период. След което тя ще работи отново, посочи генерал Мутафчийски.

По думите му състоянието на пациента там е стабилно.

"Състоянието на новите заразени с коронавирус е средно тежко, нямаме изявено тежко състояние – всичките са средно тежко състояние с минимална симптоматика", уточни председателят на Националния оперативен щаб срещу коронавируса.

Той уточни, че три от случаите са свързани с Банско – единият заразен работи на лифта, другият е хазяин на англичанина и един ски учител.

Изработените проби са над 250 за България.

За Балканския полуостров най-много нови случаи има в Румъния.

Ген. Мутафчийски обяви още, че след среща с фармацевтите е бил уверен, че те ще продължат да извършват съвсем добросъвестно своите задължения. Получихме уверение, че самите фармацевти ще се опитат да вразумят хората, че не е нужно презапазяване и купуване на излишни неща.

Фармацевтите са предложили и в аптеките да се предлагат алтернативи на лекарствата, наречени генерици.

Дадена търговска марка се превръща в генерична тогава, когато с нея започне да се обозначава цяла продуктова категория, дори и когато конкретният продукт е на конкурентна на носителя на генеричната марка компания.
"Прекалено скъпо и луксозно е да се купуват оригинални продукти. Във ВМА те са може би под 10 % от продуктите, които ползваме и това е навсякъде по света", отбеляза ген. Мутафчийски.

По думите му ще се работи и по посока на това, рецептурната книжка на хроничноболните да се признават като рецепта в този момент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
6
 
6
 
! Отговори
до Капиталист преди 4 години
Комунистическата Чума от Китай вече Уби Капитализмът!
157
10
 
3
 
! Отговори
Капиталист преди 4 години
Виновни са комунистите от Китай, предлагам да вече да спрем да купуваме комунистически китайски стоки и да започнем да купуваме само капиталистически американски стоки. Да кажем своето твърдо НЕ на комунизма.
156
4
 
28
 
! Отговори
Спите ли? преди 4 години
Съсипаха държавата!Съсипаха селата.Замърсиха градовете.Избиха кравите.Избиха прасетата.Избиха пилетата.Избиха козите и овцете.А сега е ред да избият и хората!
155
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Усещате ли как ви правят, ни правят, на муймуни с един обикновен грип, който дори не е толкова опасен като другите. 85% го изкарват без да усетят симпоми.
154
8
 
3
 
! Отговори
до 171 преди 4 години
от Китайско Комунистическо Био Оръжие и Господ не Може да те Спаси! Сърди се на себе си, че с години пращаш парите си в Китай, купувайки стоките им, а те с тези пари работят Био Оръжия за Унищожаване на Капиталистическият Враг!
153
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гърция жертви на корона вируса 4, жертви на сезонния грип - 86!
152
4
 
13
 
! Отговори
Уплашен преди 4 години
Ох правете всичо с нас, затваряйте граници, военно положение, комендантски час, подслушвайте, арестувайте на място, каквото иската правете, само ни спасете от корона вируса, спасете ни моля ви се, ох!
151
0
 
22
 
! Отговори
OSTAVKA преди 4 години
В Гърция утре ще гласуват а може би и приемат глоби до 1 мил.евро за спекула с храни и лекарства.У нас,Гешев и правителството,вместо да се чудят как да ни помогнат,се чудят как да ни смачкат и докарат до глад,мизерия,фалити и как да наложат фашистки режим.Браво на милите ни политици.Е така се спасява нация.Бог да пази БЪЛГАРИЯ!
150
4
 
1
 
! Отговори
до 164 преди 4 години
чесъна поскъпва щото е внос от Китай! Точно като Уханската Чума - и тя ни струва много скъпо!!
149
0
 
27
 
! Отговори
михаал преди 4 години
Перфектен ЩАБ, малките фирми затворени а границите отворени
148
3
 
4
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
До Долу Коминтерна !!Не си човека, дето ще ми брои парите.От такива материалисти, стана уродливия капитализъм тук.А аз съм ЗА Военно положение най-сетне !
147
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога ще ви узреят тиквите да затворите напълно границите?
146
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И чесъна поскъпна. Днес ще се презапася преди да е изчезнал.
145
9
 
4
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Но дори и при идеалното ограничение и карантинни мерки, разпространението на вируса може да е било неизбежно. Тестването на хора, които вече са изключително болни, е недобра стратегия, ако хората могат да разпространят вируса, и когато се чувстват добре.Италия, Иран и Южна Корея вече са сред страните, отчитащи бързо нарастващия брой открити инфекции COVID-19. Тези държави също се опитват да приложат мерки на репресия, доказани като неефективни. В крайна сметка, справянето с пандемията ще изисква отваряне на граници, а не затварянето им.
144
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Българин 157Ако който няма личен/лекъващ лекар или той нехае?
143
5
 
3
 
! Отговори
Долу Коминтерна !! преди 4 години
До АНТИ 156Значи нямаш чукнат лев във банката. Искаш да си съберем парите на едно и после да делим по равно. Безполезно ***, отивай да работиш...
142
15
 
6
 
! Отговори
и кво ся преди 4 години
за 80 настинали бабички унищоживме икономиката на държавата !?
141
2
 
3
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Пробите се взимат единствено и само от лечебни заведения по предписание на лекуващ лекар и се изпращат в Националната референтна лаборатория. Изследването е безплатно за гражданите и болниците, тъй като средствата се осигуряват от Министерството на здравеопазването.Човек, който се съмнява за инфекция с коронавирус, трябва да:Се обади на лекуващия си/личен лекар;Се изолира от другите хора;Постави незабавно маска на лицето си.
140
7
 
6
 
! Отговори
По Света преди 4 години
вече познаха национализации, *** от Пекин, най-сетне намериха начин да изнесат и Комуназмът от Китай - Корона Вурис - не, Китайски Комувистически Вирус!
139
5
 
15
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Национализация трябва !Вижте Италия.След това, край на ДС капитализма и по китайския модел на развитие !