Случаите на COVID-19 - вече 81. Ловеч и Перник със заразени

Изработените проби са над 250
Обновена: 17 мар 2020 17:39 | 17 мар 2020 17:15, Красимир Ангелов
246
Случаите на COVID-19 - вече 81. Ловеч и Перник със заразени
Снимка: БГНЕС

Пациентите с потвърден коронавирус у нас са вече 81. Имаме разширяване в точките в България – в Ловеч има пациент, в Перник има двама, но основно те са съсредоточени в София, обяви на брифинг генерал Венцислав Мутафчийски. Във Варна също има два случая на заболели.

Още по темата
От Благоевград се потвърдиха случаите – 2 случая има там, по-точно от Банско. От софийските болници също се разшириха местата, където има заразени – има и случай в "Софиямед", която към момента е поставена под карантина.

Пациентът се изолира, идентифицира се персонала, работил с него, всички контактни лица от персонала и след това има ограничаване на достъпа до болницата за известен период. След което тя ще работи отново, посочи генерал Мутафчийски.

По думите му състоянието на пациента там е стабилно.

"Състоянието на новите заразени с коронавирус е средно тежко, нямаме изявено тежко състояние – всичките са средно тежко състояние с минимална симптоматика", уточни председателят на Националния оперативен щаб срещу коронавируса.

Той уточни, че три от случаите са свързани с Банско – единият заразен работи на лифта, другият е хазяин на англичанина и един ски учител.

Изработените проби са над 250 за България.

За Балканския полуостров най-много нови случаи има в Румъния.

Ген. Мутафчийски обяви още, че след среща с фармацевтите е бил уверен, че те ще продължат да извършват съвсем добросъвестно своите задължения. Получихме уверение, че самите фармацевти ще се опитат да вразумят хората, че не е нужно презапазяване и купуване на излишни неща.

Фармацевтите са предложили и в аптеките да се предлагат алтернативи на лекарствата, наречени генерици.

Дадена търговска марка се превръща в генерична тогава, когато с нея започне да се обозначава цяла продуктова категория, дори и когато конкретният продукт е на конкурентна на носителя на генеричната марка компания.
"Прекалено скъпо и луксозно е да се купуват оригинални продукти. Във ВМА те са може би под 10 % от продуктите, които ползваме и това е навсякъде по света", отбеляза ген. Мутафчийски.

По думите му ще се работи и по посока на това, рецептурната книжка на хроничноболните да се признават като рецепта в този момент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Седенето в къщи не е чак толкова скучно.Но ми се струва ненормално,че в един плик с ориз има 8654 зърна ориз,а в друг 8729.И то на същата фирма!......АЗ ПРИТЕГЛИХ ЕДНО И ТАКА СМЕТНАХ КОЛКО ИМА В КИЛОГРАМПРОБВАЙ С МЛЯНО БРАШНО ....
117
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И в този момент когато назначеният за Брояч ни изнася цифрите на заразените, самолети продължават да докарват Прокажени. А ние като Големи Тарикатчета стоим затворени по панели и къщи а пък едни още по големи тарикати пляскат с ръце по балконите. Каква е файдата ние да сме затворници а самолетите да продължават да докарват заразени. Така ли ще се борят с куРаната като постоянно ни докарват заразени. Ние ли нещо не разбирахме или ни првят на Улави.
116
0
 
2
 
! Отговори
ИСТИНСКИЯТ ПИЖО преди 4 години
До Пижо 123Този мърляч 123 не съм АЗ - Пижо, който знаете! Спами на всяка статия глупости от мое име и позори доброто име на "Пижо"!
115
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СТИГА РАЗДУВАНЕ И ПРЕИГРАВАНЕДОЛУ ГЕРБ
114
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Седенето в къщи не е чак толкова скучно.Но ми се струва ненормално,че в един плик с ориз има 8654 зърна ориз,а в друг 8729.И то на същата фирма!
113
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фабриките трябва да шият по 25 часа маски и да ги раздават безплатно на хората Да се забрани излизане навън , освен за лекарства и хр. стоки и то само с маски
112
2
 
1
 
! Отговори
ДИМ преди 4 години
До АнонименЕй, колко знаеш, затова винаги ще си анонимен.....
111
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мдааа, домуса и жена му. Но за тях не се притеснявам, ако трябва цялата правителствена ще работи само за тях, а БайХ лично ще му носи витамини.
110
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БАН са в отпуска, добре платена отпууска, имат да взимат още от 2007г.
109
1
 
11
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
КИРИЛ ДОМУСЧИЕВ И ТОЙ БИЛ ЗАРАЗЕН ПИСАХА ОТ ГОНГ
108
4
 
6
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Ok, не искам да бъда лош пророк, но ако от 250 проби има 20 позитивни, то колко позитивни биха били ако се направят примерно 250.000 проби?!20.000?!?
107
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно Меркел беше права,че 80% в ЕС ще го изкараме,и който оцелее. ЕС не взе навреме мерки,за да защити населението си като Китай. ЕС третира гражданите си като хора от Третия свят,а уж е елитен съюз на богати държави,с висок стандарт. Кога ЕС ще има ваксина или лекарство защото и тук американци,англичани ,китайци и руснаци ще го преварят,и оберат кинтите.
106
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БАН,вие не работите ли върху бг ваксина? Едно време какъв институт бяхте ,а сега нищо не се чува от вас.
105
6
 
18
 
! Отговори
Българин преди 4 години
40- 70 % от света ще изкара covid 19!Ваксина и да направят след 12 месеца ще може да се ползва !Няма мерки които да спрат разпространението !
104
5
 
19
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИП преди 4 години
На маймини ни направиха тия от паникьорския щаб.
103
10
 
10
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИП преди 4 години
Да се заразим с коронавирус всички без старите и немощните! Тогава кого ще зарази гадината? Ще приключим с тази епидемия за 2-3 седмици. Ще дадем на света начина да се справи с медийната зараза.Генералите грешат. Генералите са стари, със закостеняло мислене. Мислят, както са ги учили техните учители, а това е грешно. Бъдете смели! Бъдете благородни. Заразете се! Спасете баба и дядо!
102
2
 
14
 
! Отговори
Пешо Паниката преди 4 години
Народа изкрейзва! Така и така ке се мре,нека да се веселим. Де са тъпанджията и гайдаря?
101
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Случаите на COVID-19 - вече 81. Ловеч и Перник със заразениНЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА
100
14
 
6
 
! Отговори
под мене преди 4 години
се коментира - да го изкараме всички, че да се свърши - не знам кой ви излъга и заблуди, че се развива траен уминитет - имунитет имаш само 2-3 седмици след като си преболедувал, след това се заразяваш отново и 2-рият път и винаги с фатален изход, защото се развива автоимунна бурю - точно като при SARS Версия 1, така че SARS Версия 2, не е толкова по-радличен,много по-заразен е и заразява преди да има симптоми преносителя - но това е, щото *** в Лабораторията в Ухан са отличници за Партию!
99
3
 
12
 
! Отговори
ББ преди 4 години
Браво на ибриците!Рекох им поне един болен да намерят,ако нема да заразят някой щот от ЕС обещаха милиард евро за "усвояване"!