Случаите на COVID-19 - вече 81. Ловеч и Перник със заразени

Изработените проби са над 250
Обновена: 17 мар 2020 17:39 | 17 мар 2020 17:15, Красимир Ангелов
246
Случаите на COVID-19 - вече 81. Ловеч и Перник със заразени
Снимка: БГНЕС

Пациентите с потвърден коронавирус у нас са вече 81. Имаме разширяване в точките в България – в Ловеч има пациент, в Перник има двама, но основно те са съсредоточени в София, обяви на брифинг генерал Венцислав Мутафчийски. Във Варна също има два случая на заболели.

Още по темата
От Благоевград се потвърдиха случаите – 2 случая има там, по-точно от Банско. От софийските болници също се разшириха местата, където има заразени – има и случай в "Софиямед", която към момента е поставена под карантина.

Пациентът се изолира, идентифицира се персонала, работил с него, всички контактни лица от персонала и след това има ограничаване на достъпа до болницата за известен период. След което тя ще работи отново, посочи генерал Мутафчийски.

По думите му състоянието на пациента там е стабилно.

"Състоянието на новите заразени с коронавирус е средно тежко, нямаме изявено тежко състояние – всичките са средно тежко състояние с минимална симптоматика", уточни председателят на Националния оперативен щаб срещу коронавируса.

Той уточни, че три от случаите са свързани с Банско – единият заразен работи на лифта, другият е хазяин на англичанина и един ски учител.

Изработените проби са над 250 за България.

За Балканския полуостров най-много нови случаи има в Румъния.

Ген. Мутафчийски обяви още, че след среща с фармацевтите е бил уверен, че те ще продължат да извършват съвсем добросъвестно своите задължения. Получихме уверение, че самите фармацевти ще се опитат да вразумят хората, че не е нужно презапазяване и купуване на излишни неща.

Фармацевтите са предложили и в аптеките да се предлагат алтернативи на лекарствата, наречени генерици.

Дадена търговска марка се превръща в генерична тогава, когато с нея започне да се обозначава цяла продуктова категория, дори и когато конкретният продукт е на конкурентна на носителя на генеричната марка компания.
"Прекалено скъпо и луксозно е да се купуват оригинални продукти. Във ВМА те са може би под 10 % от продуктите, които ползваме и това е навсякъде по света", отбеляза ген. Мутафчийски.

По думите му ще се работи и по посока на това, рецептурната книжка на хроничноболните да се признават като рецепта в този момент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
0
 
1
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
До ЧУВАТЕ ЛИ!!!! 199 Я стига с тия граници. Границите са затворени.Чуха те най после.Спри се.
197
0
 
2
 
! Отговори
к.к. преди 4 години
До Анонимен201Да си стоят вкъщи и да не разчитат,че маските ще ги предпазят.Да внимават какво пипат и миене на ръце и дръжки вкъщи.
196
1
 
1
 
! Отговори
к.к. преди 4 години
до 211Тия "Бкп лаяната" са ***,баща ти,баба ти,дядо ти/ако ги познаваш/.И благодарение на тях си жив и нахранен/още те хранят,нали/.Ти не знаеш какво е да платиш сметка,защото не работиш.Трябва такива да ги издирват и да ги прибират.Защото са изпуснали първите 7 години и трабва да ги научат на възпитание.
195
2
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
средно тежко състояние с минимална симптоматика------Е, няма ли да уморите още някой, за по-автентично?
194
0
 
8
 
! Отговори
Готин преди 4 години
Хора, вие се побъркахте бе!Положението изисква внимание и трябва да се спазват определени правила но, тази психоза не помага. Вземете се в ръце и по спокойно.
193
2
 
12
 
! Отговори
Шофер преди 4 години
Чакат да цъфнат налъмите виште че не им пука за народа само приказки приказки приказки и пак приказки ,вече са пресметнали загубите и предпочитат да си траят
192
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Гошо 210Незнам какво още се чудите-ако не затворите границите веднага ,и не обявите национална карантина нищо добро не ни чака......Напротив, добрата новина е че ще се гътнат БКП лаянята в по-напреднала възраст! Добрите времена чукат на вратата!
191
3
 
8
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
Незнам какво още се чудите-ако не затворите границите веднага ,и не обявите национална карантина нищо добро не ни чака....
190
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
...солена вода промивки на носа и очите : 0.9% по-точно, физиологичен разтвор от аптеката.
189
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не яжте лекарства старите. Витамините усилват вируса.Просто съвет.
188
3
 
7
 
! Отговори
Уфф преди 4 години
Вчера напуснах територията за Германия, въпреки че има и тука паника, но немците са по-дисциплинирани, а от утре работа от вкъщи който иска.
187
3
 
5
 
! Отговори
ГЕНЕРАЛ преди 4 години
ЦИРКАДЖИЯТО УХАН Е ГРАД С 10 000 000 .....*** НАЛИ СЪМ СИ ПАНИКЪОР И НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ
186
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Д-р Борисов.Не владеете ситуацията! Нито генерала Ти който през час Ни " осведомява" Нито " екипите" Които изобщо не са били инфекциозен екип! Нито ГЕРБ като " управляващи" Разбираш ли го?! Това че впрегна д-р Гешев.Да ни плаши с нещо което.ИЗОБЩО НЕ МУ Е РАБОТА! Още повече!
185
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Маските не помагат със сигурност. Ракия на гьрлото и солена вода промивки на носа и очите. Така правя аз и всички около мене кихат и кашлят, на мене ми няма нищо.
184
0
 
10
 
! Отговори
ГЕНЕРАЛ преди 4 години
ЦИРКАЖИЯИзработените проби са над 250А ЗНАМ ЧЕ ЗА РЕАЛНИ РЕЗУЛТАТИ ТРЯБВА ДА СА 3000 АМА СИ ТРАЯ
183
1
 
6
 
! Отговори
До 183 анти преди 4 години
Може и Бог да наказва света да не е дошъл още Антихриста. Да чакаме ли скоро и потоп? Нали полюсите се размразяват. Ако я тъй човече си пийни чаша ракия, ако няма да се мажиш с нея и му махни с ръка. Каквото ще става, ще стане.
182
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плаче ми се- днес ми се обади майка ми. На 70 е. Пита ме дали знам откъде да си купят маски- имали с баща ми няколко за еднократна употреба от някога си. Модерни хора са, в София живеят, обясних им, че съм поръчал от Великобритания и ще дойдат в сряда и ще й занеса. Стана ми жал и за баща ми- реди се в НОИ да си подаде документите за пенсия. Хора от центъра на София са, питаха ме откъде да си поръчат да не ме занимават, че сме с бебе вкъщи. Представям си по селата и провинцията какво е...
181
10
 
10
 
! Отговори
ГенералЪТ преди 4 години
То ултра развитите икономики и държави не могат да се оправят, чакайте дядо ви Мутафчийски да ви оправи. Типичния като всички военни в БГ некадърник и хрантутник с висока заплата (която ние плащаме). И аз мога да се явявам по телевизията за да чета някакви смачкани листи или да ми диктуват някакви outdated статии от ония ден. Made in BG. Честито.
180
3
 
43
 
! Отговори
ЧУВАТЕ ЛИ!!!! преди 4 години
Затворете границите щото като пуснете да се върнат 1 милион индианци които със сигурност са заразени ще унищожите цялото население!Не си играйте със живота на хората!Чувате ли!Стига с вашите мерки само на теория!Вие сте убийци!
179
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДОЛУ ГЕРБ