Китай ни помага с маски в борбата с вируса, Борисов говори с Ли Къцян

Двамата премиери: Да се грижим взаимно за гражданите си!
70
Китай ни помага с маски в борбата с вируса, Борисов говори с Ли Къцян
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов обсъди по телефона с премиера на Китай Ли Къцян пандемията от коронавирус и мерките, които всяка една от двете държави полага, за да ограничи разпространението на COVID-19.

Борисов поздрави Китай за ефективните мерки за поставянето на епидемията под контрол. От своя страна китайският премиер Ли Къцян благодари на българския министър-председател за изразената от него подкрепа и съпричастност в най-тежкия момент от кризата с коронавируса в Китай.

Още по темата
Ли Къцян отбеляза, че предприетите мерки в Китай вече дават резултати, но по думите му все още не е постигната победа над коронавируса и е необходимо борбата да продължи, като държавите взаимно си помагат.

Китайският премиер изрази увереност, че светът ще се справи и ще успее да преодолее пандемията, съобщиха от правителствената пресслужба.

Премиерът Ли Къцян посочи, че разбира, че за България коронавирусът е голямо предизвикателство. Той изрази готовността на Китай да предостави помощ на нашата страна под формата на дарение на маски, очила, ръкавици и други защитни средства.

Китай възнамерява да отпусне и по линия на Европейската комисия подобен вид помощ, от която България също ще може да се възползва като държава-член на ЕС. Китайският премиер изрази готовност да окаже съдействие на България за установяване на контакт с китайски фирми-производители на защитни средства и респиратори, за да може, чрез министерствата на икономиката и търговията на двете страни България да закупува необходимите бройки.

Борисов благодари на премиера Ли Къцян и на Правителството на Китайската Народна Република за тяхната инициатива за държавно дарение, както и за вече направеното дарение от 12 000 маски за еднократна употреба и 2 000 специални маски за България от правителството на Провинция Дзянси и от Асоциацията за икономическо и техническо сътрудничество Китай-Европа.

Китай за пореден път доказва високото ниво на приятелските си и дипломатически отношения с България, изтъкна Борисов. Българският министър-председател отбеляза, че цени високо заявената от китайска страна готовност за подкрепа на международната общност в борбата с епидемията.

Борисов благодари за помощта на китайските власти за извеждането на двама български граждани от Ухан с полет на Франция в началото на месец февруари и за грижите, полагани от китайска страна за останалия в Ухан български студент. От своя страна китайският премиер Ли Къцян изрази увереност, че българската страна ще прояви грижа към китайските граждани и студенти в България.

"Взаимно трябва да се грижим за гражданите на нашите две страни", отбеляза министър-председателят Бойко Борисов. В рамките на разговора премиерите Борисов и Ли Къцян изтъкнаха приятелските отношения между България и Китай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тея двамата грозника на снимката дали не се припомпват един друг ..... Са кво ли си викат охоооо пращат пара от Европа за масло че я усвоиме на бърза ръка!!!!!
55
0
 
8
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
смях по порковски. ей сега скочиха китайците да подаряват маски на най бедната държава в света с най големия дефицит дето знаят че никога нема да си видят кинтата от тиквата. този орезилен *** сигурно вече разпродава територията на парче след като фалираме вече за последно. а са му дали маска китайците да не му мирише гадната лъжлива паст в посолството и да цапа и той веднгага - помогнали ни с маски. ***.
54
9
 
3
 
! Отговори
Мръсни, гадни жълтур преди 4 години
Всичко беше внимателно премислено и обмислено от страна на Китай как да СРИНЕ СВЕТОВНАТА ИКОНОМИКА. какво са някоко хиляди човека, дали фира, пред разцвета на нация от милиард жълтури и още милиард,пръснати навън. Измислиха го, разнесоха го и хоп! Вече сме излекувани, икономиката ни се възражда, маски ше правим на нуждаещите се, след това и ваксина ще им предложим.е, не безвъзмездно, разбира се!
53
2
 
11
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Коронавируса вече е един нов егрегор,който овцете започнаха да хранят благодарение на това,че се поддаде стадото в резултат на страха.
52
4
 
9
 
! Отговори
до 57 преди 4 години
щото Китай е гузен и има Производство, та може да прави маски. ЕС няма Производство, освен печатници за Евро хартийки. Може би най-сетне някой хора ще разберат, че хартийките са само средство за размяна и нямат никаква стойност, ако зад тях няма полезен продукт - Еврото не може да те спаси, но Маската може да е разликата между Живот и Смърт.
51
1
 
16
 
! Отговори
!?? преди 4 години
Чакай бе, ами Еврора що така не пи помагна с маски и консумативи? Дадоха едни пари и това е! Кел файда за нас хората от тоя съюз, дано се разпадне скоро, и браво на Китай !!!
50
1
 
8
 
! Отговори
колкото и да помагат преди 4 години
Китай никога, ама никога не може да изкупи Вината си за Китайската Чума! Първи Случай - в Китай - Ноември 2019 - казаха на Света Януари 2020 - 2 месеца криха и не правеха нищо, че дори и лекарите си арестуваха, че се опитват да кажат - това предизвика епидемията - ако тия 2 месеца не бяха крили, то тая епидемия дори квартала в Ухан, в който избухна нямаше на може да напусне. Не напоследно място - до тоя моменти Китай не е предоставил факти от къде точно вируса дойде - много съмнително!
49
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз намерих начин как да се опазя :) Купих си Дамски Превръзки със Крилца и така си запазвам и Ушите ;) Особено ползвани има всички витамини от А до Я !!!!
48
0
 
3
 
! Отговори
Истина и правда преди 4 години
Колко е добро някой да ти помогне по време на криза- прави го дори Китайско комунистическо правителство вероятно защото си взеха поука от Божието наказание за репресиите срещу християните. А защо бг управници, мака че България се води с православно-християнска по вероизповедание няма дори човешко отношение към инвалиди,безработни,роми,заразени и умиращи от епидемията лекари, а още по-малко на другите народи когато са жертви на терор,пожари,война и др. както е заповядал Бог да помагаш на жертвите
47
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Диктаторите на борко все го льжат че ще му дадьт по нещо! Борче, какво стана с догановите маски бе чоджум?
46
2
 
9
 
! Отговори
Първо ни дадоха преди 4 години
Без пари Короната, а сега ни продават маски и респираториХитри са!
45
1
 
7
 
! Отговори
ВЪЙ преди 4 години
Браво!!! Ама с това няма пари в резерва или с дарителската сметка стига бе баси къде потънаха парите отново???! Мажат мажат, редят се един друг да обясняват.....
44
1
 
3
 
! Отговори
ВЪЙ преди 4 години
Браво!!! Ама с това няма пари в резерва или с дарителската сметка стига бе баси къде потънаха парите отново???! Мажат мажат, редят се един друг да обясняват.....
43
6
 
1
 
! Отговори
За 46, помоли Шундин преди 4 години
Да ни опрости данък пРосия - 6 милиарда долара всяка годинаТогава ще има и за пенсии и за лекарства
42
0
 
4
 
! Отговори
Пепа Илиева преди 4 години
Браво!
41
0
 
13
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 4 години
Маска тук,маска там ,де е маска??? Незнам колко маски са дали и колко са призвели в БГ,но аз все още не мога да си купя от аптеката- НЯМА !
40
1
 
8
 
! Отговори
12_5 преди 4 години
Ако ....поколим Сащ( нали са ни новите братя)...та ги ..помолим да ни върнат парите за фърчилата , че имаме нужда да спасим народа , Дали ще им дреме за насКато вируса е фарсмажор , то той не сенли разпростира и върху чертежите?? Едва ли имаме толкова зор за 8- самолета??..От кой ще се пазим??Ако ги бяхме поръчали и платили на Всеки друг, щяха да ни разберат
39
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ай... Боко, що не ти пратиха маски от НАЙ-Развитата, НАЙ-силната, НАЙ-великата икономика в света - европейския съюз? Що, бе Боко? Нали сме авери с ес и сащ? Що така, бе тoлyп?
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те са заразени бе банкянско ***.Спрете го тоя докато не е заразил всички българи.Вирусът се предава и по друг начин освен по въздуха.
37
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На *** великия европеец държавите от третия свят трябва да му помагат защото изкрал всичко в чалга републиката си и наруча крадците бизнесмени , но въпреки всичко е велик и всички са му длъжни хаха