Плаж по плаж - с концесионери, "сянката" 8-10 лв.

МС отвори и нови конкурси във Варна
28
Плаж по плаж - с концесионери, "сянката" 8-10 лв.
Снимка: БГНЕС

Определени са концесионери на морските плажове "Градина - централен" - част 2 и "Елените".

За първия плаж концесионерът "Алфа Дилеа" ООД се задължава за целия срок на договора за концесия от 20 г. да предоставя цена за 1 бр. чадър в размер до 8 лв. с ДДС и цена за 1 бр. шезлонг в размер до 8 лв. с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности.

Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 58 246,15 лв. без ДДС. Предложение за инвестиции за мерки относно опазването на околната среда, дюните и защитените територии на морския плаж в размер на 108 228 лв. с ДДС.

Концесионерът "Мирикал" ЕООД се задължава за целия срок на договора от 20 г. да предоставя цена за 1 бр. чадър в размер до 10 лв. с ДДС и цена за 1 бр. шезлонг в размер до 10 лв. с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности на "Елените".

Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 150 531,43 лв. без ДДС. Предложеният от концесионера размер на инвестиции за организация на спортно-развлекателни дейности на морския плаж за целия срок на концесията е 179 568 лв. с включен ДДС.

Открива се процедура за възлагане на концесия за морски плаж „Панорама - север" в община Варна.

Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение е 9 413,98 лева без ДДС.

Открива се и процедура за концесия за морски плаж „Буните" в община Варна, където размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение е 26 799,40 лева без ДДС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: туризъмплажове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е явен опит на исляма да завладде християнска Европа. Стига с тия *** приказки за човешки права и н'ам кво си. Като искат права, посоката е изток и югоизток. Изборът не е малък - Кувейт, Оман, ОАЕ, Бахрейн, Саудитска Арабия... хем ще са си по джамиите, хем са си близки по манталитет. Християнската цивилизация трбва да изгони тези войни на исляма. Те са фанатизирани да вредят на християнството. Мястото им е оттатък Босфора.
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе, кой *** чиновник ги подписва тия договори с "цена до 8 лв" и "цена до 10 лв."? На бас, че едната цена ще бъде точно 8лв, а другата точно 10лв. След което ще бъде подписан анекс, и с обяснението че Земята е кръгла и се върти около Слънцето, тия цени ще станат 15лв и 20лв. На следващата година ще ни обясняват че понеже през деня грее слънце, няма как цените да не се повишат до 20лв и 30лв. ... А бе, пуста сопа неокастрена...
21
0
 
3
 
! Отговори
Кон бе, кон преди 4 години
Какво разтягаше преди 2 години относно бъдещите цени на чадъри и шезлонзи, министърката?Какво обеща госпожата с конска глава?
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Недоучилите БГ-чиновници като не знаят как да стопанисват плажовете, а и др.държавна собственост, отдават на концесия. Хем им се маха тая грижа от главата за N-години, хем има с кого да се оправдават за всяко неблагополучие, хем и бая пара пада в джобовете им без нужда да си го вписват в данъчните декларации. Приказките че така щели да се стимулират инвестициите по плажа са вятър работа. На кой плаж се вижда концесионерът да е инвестирал? ПВЦ-лежанки и чадъри за един сезон, в това ли инвестират?
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
8 лева ама ако има кой да ги даде.
18
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като не съм видяла 7 г.море нито аз умрях нито те фалираха така че всеки да си носи кръста.
17
1
 
3
 
! Отговори
... преди 4 години
Джорджано: И хаййдеееее на мореее.Мутафчийски: Не бих казал.
16
5
 
8
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Много ще се радвам всички по морето да фалират
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕС и Меркелтвърдят,че короната ще действа 1-2 години като пика ще е септември. Няма да има туристи,ръсещи бактерии вируси из БГ.На остора от където са ви много от туристите, няма и карантина,там вируса ще се точи дълго и продължително.
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Онзи с 80те лева и чадър от тиково дърво какво ще прави?Жалко за малцината честни хора, които правят нещо с истински труд по морето.
13
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая година концесионер ще си плажува сам на плажа
12
1
 
24
 
! Отговори
Пичай преди 4 години
Много е рано да се предвиди как и дали изобщо ще има "сезон" на морето.
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дотогава ще ни регламентират на два метра под земята.
10
1
 
29
 
! Отговори
?! преди 4 години
За 5 дена 120 лева за плаж !? Айде марш...
9
1
 
26
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Все пак ми е любопитно как ще се спазва отстоянието от два метра,като са наблъскани като сардели в консервна кутия.Ще е доста свежо.Нещо ми подсказва ,че ще има концесионерски плач,за държавна помощ.Хотелиерите вече запяха песента под рефрена" държавата да помогне"Ами и те душа носят и те искат нови Ролсове,бентлита,че и нови чалгарки или плеймейтки или моделки.И те душа носят,да не искате програмисти или лекарки да станат
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цената за час ли е?
7
1
 
18
 
! Отговори
X преди 4 години
Кожодери и народни душмани!
6
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коронавирусът ще им види сметката на тея алчни ***!А и вече е криза, кой ще извади цели 8 - 10 лева за такава простотия?
5
2
 
34
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Е,не е изненада,че хората от София, Перник, Благоевград, Пловдив, Хасково,масово ходят в Гърция.Безкрайни плажа,любезни хора,няма хотели или бунгала натъпкани в морето.На Неопори безкраен плаж,най-близките съсед на 20 метра,такса никаква,крайбрежната елица чиста,тиха.Сградите на първа линия на един етаж,предимно красиви бунгала,на втора на два етажа,а някъде по навътре и на три.Разпжложени така,че да се вижда морето,а при нас се виждат простряните *** от отсрещния балкон.Кросота
4
2
 
40
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
ДАНО фалират плажните мутри!! След тази епидемия знаете ли че 20 лв са много за чадър- хората си изхарчиха парите и са вече без работа!!