Борисов: Рано сутрин магазините може да работят само за възрастни

Полицаи тръгват по паркове и градинки, да няма струпване
Обновена: 20 мар 2020 14:27 | 20 мар 2020 12:53, Веселина Йорданова
296
Борисов: Рано сутрин магазините може да работят само за възрастни

От 5 до 8 сутринта хранителните магазини да обслужват само възрастни хора.

Такава мярка обсъжда Националният оперативен щаб, заяви премиерът Бойко Борисов, който посети завод на Интендантско обслужване в Калофер.

Още по темата

Мярката е срещу разпространението на коронавируса сред възрастните, които са най-уязвима група.

Борисов каза още, че е разпоредил на министрите на вътрешните работи и на здравеопазването да се проверяват паркове и градинки, за да не се събират и струпват хора.

МВР вече проверява и закъде пътуват хора с личните си автомобили.

Блокираме износа на аналгин хинина и лекарства, които дават, че са подходящи срещу вируса, каза още Борисов на придружаващия го вицепремиер Красимир Каракачанов. По-рано стана ясно, че вече са водени разговори с фармацевтични производители у нас за ускоряване на производството им.

Военните започват учение за разполагане на военнополеви болници. В зала "Арена Армеец" могат да се разгърнат до 500 легла, докладва зам.-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов. В резерва армията има 15 000 легла за военнополеви болници.

Вчера чак италианската модна и текстилна промишленост започнали да правят маски, учуди се премиерът. И заръча на работещите в предприятието: "Доктори, сестри, санитари, всички чакат на вас, така че максимално действайте!".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
254
1
 
1
 
! Отговори
До 273 преди 4 години
Си тииии си тииии
253
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАз съм сигурен, че в малките градове , а и немалко хранителни магазини в областните градове започват работа в 8:00 часа, а останалите магазини и в 9:00 часа. Така че пенсионерите няма да могат да си купят хранителни продукти. Вашият счетоводител-министър на МЗ промени началният час на 8:30, но намали времето за купуване на 2 часа - до 10:30. Не се безпокойте за пенсионерите, г-н премиер, но имайте предвид, че болестта я разнасят работещите, та дори и бизнесмени като К.Домусчиев.
252
9
 
6
 
! Отговори
ВАСИЛЕВ преди 4 години
г-н Премиер от много много достоверен източник разбрах, че ще бъдете привикан за доклад в парламента за приближаващия земята астероидл Така че моля подгответе се .
251
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 268... и ти си мислиш, че ако не те спрат, не знаят къде си? Ти мобилен телефон имаш ли? Значи те знаят кога и къде си. Тази проверка се прави, за да няма прехвърляне на бацила от град на град. Ако те има в черния списък като бацилоносител - ела, че ми трябваш.Ама как да се обясни това нещо на червенотиквеничковчетата. Тях само фашизмът ги плаши.
250
14
 
2
 
! Отговори
упс преди 4 години
Комунистчета, Бойко що не ви остави да си хващате влака за оня свят? Гледам, че бързате. Да не се надявате на премия за писане на коментари срещу всеки и всичко с изкл. разбира се срещу Столетницата и майкаРусия..Корнелия вече похарчи парите ви.Лягайте да спите, че утре трябва да ставате рано. И никакво размотаване в магазина, както много обичате да правите откакто разрешиха да се влиза по един - двама.
249
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"МВР вече проверява и закъде пътуват хора с личните си автомобили."..... имате ли усещането, че цялата тази истерия придобива фашизоиден характер, който опиянява властта? Докъде ли ще стигнат в техните мерки? Може би е наред да изкарат армията и жандармерията и да почват да стрелят без предупреждение!
248
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиквата е в паника....Страх го е повече от народа, отколкото от вируса.
247
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Писна ни вече от идиотиите на тоя! Няма ли някой сериозен който да каже че " царят в България е гол!"
246
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При бай Тошо нямало банани ,видяхте ли сега банана къде е?(цитат)
245
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Момент че ше се издрайфан от смях, от 5 до 8 сутринта избирателите на БСП немогат ченетата да си сложат, камо ли да излезнат да пазаруват толкова рано...божеее
244
0
 
11
 
! Отговори
бай драгой преди 4 години
Всичко е ОК,ако премиерът вземе адекватно и справедливо решение да подпомогне със заплатите на работещите в магазините-само да вмъкна,че не съм такъв работник,а всъщност тези хора са хвтрлени в огъня и работодателя им ще му е трудничко да заплаща допълнително-всъщност г-н пр..миер ще ви помоля на гол *** пиар да не си правите-или сте мъжкар или замълчете
243
0
 
23
 
! Отговори
дърт преди 4 години
При това Мъдро" решение г-н министър-председателя ще даде ли списък на магазините, които ще работят в тези часове във ВСИЧКИ медии (включително и интернет такива?
242
0
 
12
 
! Отговори
до 258 преди 4 години
възрастни се водият хора над 64 години
241
4
 
28
 
! Отговори
Тодор Живков преди 4 години
Борисов и Каракачанов - двама неграмотници, обсъждат нещо, което не разбират. Този вирус е много активен на студено. Значи сутрин зарезява много по-активно, отколкото следобед. Значи хайде възрастните да ходят да ги заразява. Това няма никаква стойност като мярка. Но Борисов не може без да изкаже някоя глупост всеки ден. И това да го разглежда като голяма крачка напред.
240
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе Барато то че ше се мре ше се мре, ама я кажи кво стана с онези 800 000 000 евро дето са ти превели триполовите за справяне с вируса. Стигнаха ли ви или още един милиард ще трябва. Щото ние пенсиите привършихме парите и сега имаме само два избора. Или да мрем от короната или от Глад. Май ше предпочетем да мрем от вируса по бързо е А от глад ше се мъчим дълго.
239
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откога "възрастните" са над 60г? Навсякъде пише, че възрастен е всеки гражданин над 18 годишна възраст.
238
0
 
25
 
! Отговори
Антоним преди 4 години
Първо: Магазините работят от 8 или 9 часа.Второ: Дори и по това време щандовете още се дозареждат.Трето: В Чехия и въведено само хора над 65 години да пазаруват между 10 и 12 часа.
237
0
 
21
 
! Отговори
1 преди 4 години
др.борисов,кой ще ги накара,рано сутринта да работят,от 13.03.2020г.след обявяването на извънредното положение,всички хранителни вериги,работят от 09.часа до 19часа,или с намалено работно време.
236
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Под благия поглед на глупавия и търпелив народ и инфодемията за пандемията мокрите сънища на Каскета Гешев и Мутрата Борисов се сбъдват. Ще бъде полувоенна прокурорска диктатура. Ще бъдат окрадени милиарди - до момента 5 миларда от бюджета (по Борисов) - 1.5 излишък и 3.5 дефицит. 2 милиарда свежи пари от Европа за борба с вируса. Паралелно се ограничават правата и свободите на населението. Икономическите последици за държавата и народа на България ще са катастрофални. Пандемията ще вземе своето и ще отмине. След Борисов няма да има пенсии, заплати, здравеопазване, социална система, съдебна си
235
0
 
32
 
! Отговори
НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ преди 4 години
ПО ТОВА АБСУРДНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ МОЖЕ ДА СЕ РАЗБЕРЕ ,ЧЕ ТЕЗИ ПРЕСТЪПНИЦИ ОТ ГОДИНИ НЕ ЖИВЕЯТ В ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ! МАГАЗИНИТЕ НА " БИЛА " И " ЛИДЪЛ " СМЕНИХА РАБОТНОТО СИ ВРЕМЕ И ЗАПОЧВАТ ОТ Д Е В Е Т ЧАСА , СЪЩОТО Е И С ДРУГИТЕ МАГАЗИНИ. СЛЕЗ НА ЗЕМЯТА , ИЛИ НАЙ - ДОБРЕ Я НАПУСНИ!