Според данни: Младите не бива да подценяват COVID-19

4% от заболелите се нуждаят от интензивни грижи
20 мар 2020 14:45, Петя Славова
30
Според данни: Младите не бива да подценяват  COVID-19
Снимка: БГНЕС

Статистиката показва, че близо една четвърт от приблизително 28 000 заразени в Италия са на възраст от 19 до 50 години, съобщава Блумбърг.

Още по темата


Данните от американския Център за контрол и профилактика на заболяванията показват, че от приблизително 2 500 заразени, 705 са на възраст между 20 и 44 години. От тях между 15 и 20 процента са хоспитализирани, а 4% се нуждаят от интензивни грижи.

От друга страна, е малък броят на младите хора, починали от COVID-19.

Ранните данни от Китай, където епидемията се появи за първи път, посочваха, че най-уязвимата група са възрастните хора и тези с хронични здравословни проблеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Да преди 4 години
Уважаеми мрънкачи, на които карантината пречи!Престанете с глупавите примери колко умирали от диабет, инфаркт и т.н.Все от нещо трябва да умрем.Обаче!!!Тук става дума за непознат и силно заразен вирус!Ако баба ви има диабет, вие няма как да се заразите!Но с коронавирус нещата не стоят така!Хората войни са преживявали.С години!И вие ще изкарате една карантина, тъкмо да си преосмислите ценностите. Що се отнася до парите-пари не можете да ядете.Въпрос на оцеляване е.Питайте Италия!!!
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Синдром на Придобитата Интелектуална Недостатъчност
19
0
 
8
 
! Отговори
до 19 преди 4 години
СПИН автоимунно? Ти си велик учен, трябва да ти дадат нобелова награда!
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 19, тва лекарство което цитира домуса го има в аптеките и не е кой знае колко скъпо
17
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тук си пишете за Индия, каквото виждате, но снощи по Нова в интервю с Домусчиев бизнесменът каза, че лекарството, което се препоръчва от китайците от 60 години го няма у нас, а в Индия го има и е отлично, също в значителни количества.В Индия хората ядат с ръце, повечето, което намалява контакта с използвани от друг преди това прибори и чаши, поемане на остатъци от чужда слюнка. Те със сигурност имат и повече антитела. Един учен вирусолог каза, че коронавирусът е като СПИН автоимунно заболяване
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плашат ни да си стоим вкъщи, защото ако младите решат , че са безсмъртни и хукнат насам натам "влезе коня у ряката". Вероятността от усложнения е малка, но я има. Ако имаш възможност да не се разболееш, защо да рискуваш и да се разболееш? Пък и сме едно общество, малко повече солидарност с възрастните ни родители, баби , дядовци..Стойте си сега, спазвайте дистанцията, дезинфекцирайте - спирт,белина и ще има ефект от карантината. България все още има шанс, Южна Европа е по надолнището вече...
15
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както каза и генерал-майор Мутафчийски, белите дробове се увреждат за цял живот, без значение дали си млад или стар. С тази разлика, че на възрастните живота е минал, а на младите тепърва предстои. Двустранната бронхопневмония, която съпътства вируса, е бактериална инфекция, която уврежда белите дробове и се кара много тежко.
14
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Според данни: Младите не бива да подценяват COVID-19"Що? Колко починали има под 50 годишна възраст, без сериозни други заболявания като инфаркти и инсулти? Търсих, търсих - не намерих здрав човек под 50 да е умрял. Заразяват се - да. Лежат по болници - не. Умират - не.
13
3
 
12
 
! Отговори
37986 преди 4 години
Няма застрахвани групи срещу тази зараза. Дори да си здрав и читав, може да пренесеш вируса. Най-важното е да се спазва дисциплината. Може да общуваме по телефон, ваър, скап, с имейли - не е нужно непременно да сме с прителите вкупом. Колкото по-строги да санкциите спрямо нарушителите на установените правила при извънредно положение, толкова по-малко ще стават самонадеяните.
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименВ Индия ходят само вирусите камикадзета. Ако от там тръгне вирус, нямаме шанс.
11
1
 
21
 
! Отговори
Асен преди 4 години
Каква Индия, какви 5 лева. В Индия е 90% такава мизерия, че вирусите бягат. Там нито се тества нито се изследва, нито някой знае колко умират и колко се раждат. Индия е една огромна махала. Предсвати си 100 000 джагала от Факултета, умножи ги по 10 000 и ще разбереш, защо няма в Индия епидемия. Ако не тестваме и ние няма да имаме ни един потвърден случай.
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки може *** по всяко време и по всякакви причини, независимо дали е на 5, 20 или 100 години. Престанете да всявате паника.
9
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много малко хора разбират, че заболяванията са състояния и на духа и на тялото те са взаимосвързани във Индия хората практикуват Йога и там няма пандемия. Много важно е прана енергията да циркулира правилно ако щете и в пeщера да се скриете не си ли пречиствате и духа и тялото вируса може да ви докопа.
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разделяй и владей - нищо ново. И младите се разболяват, но трябваше да се настроят от пенчевци и сие. В Холандия броят на болните млади, около 30-годишни, е сериозен. Младите мъже по-трудно се справят от болните млади жени. За сега всички са живи. Дано да оздравеят!
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЗа какво да те поздравяват,българския празник за първа пролет не е дошъл,той е на 22 Март,винаги се е празнувал на 22 Март,тогава хората излизат на разходка в планината.
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой забеляза ли, че никой политик или важна клечка не ни поздрави със пролетта. Само ни зaплашват със Корона вируса. По закона на привличането, колкото повече мислите за нещо толкова повече го привличате към себе си. Явно има някаква заповед всички непрестанно да дрънкат за пандемията Мислете за положетелни неща медитирайте и практукавйте йога. Йога може да практикувата и в къщи само си купeте по едно йогийско килимче и си отпушете чакрите.
5
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дори и да го преболедуват,остават с трайни увреждания за цял живот,това е коварна болест,по-добре железни мерки,отколкото да боледуват хората!
4
1
 
11
 
! Отговори
до 1 преди 4 години
Същата е песента, младите оцеляват, разболяват се на равно, но по-малка част влизат в болница и още по-малка част имат нужда от респиратор. То има и хора под 44 години със съпътстващи заболявания като диабет, астма, и други белодробни проблеми, където настъпват усложнения. Важно е още да сте спокйни, починали и да се наспивате, за да е силен организмът. Най-страшно е за хората над 65 години. Те са 95% от тези в интензивното отделение. Има усложнение, трудно се възстановяват или умират
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докладът за възможната връзка между заразяването с коронавирус и увредена мъжка фертилност е бил премахнат от провинциалното провителство на Хубей.
2
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е нали досега им говореха,че за тях няма страшно.Били само приносители.Ама май не е така.