От днес – пълна забрана на свободното пътуване между градовете

Народното събрание ще заседава само в четвъртък и петък
21 мар 2020 09:50, Нели Христова
223
От днес – пълна забрана на свободното пътуване между градовете
Снимка: БГНЕС

От днес е ограничено пътуването без неотложен повод между областните градове, съгласно новите мерки срещу разпространението на коронавируса у нас.

Няма да се ограничават пътуванията по работа и търговския трафик. Вече е забранено и посещаването на паркове, детски и спортни площадки. Хората до 60 години няма да могат да пазаруват между 8:30 и 10:30 часа всяка сутрин, като целта е по-възрастните да използват този диапазон и да избягват излизане от дома впоследствие. У нас потвърдените случаи на коронавирус са 127, починалите са трима.

Народното събрание ще заседава само в четвъртък и петък, решиха депутатите, след като късно снощи одобриха окончателно Закона за действие по време на извънредно положение в страната. Ще се гласуват приоритетно актове и законопроекти, свързани с обявеното извънредно положение. Парламентарните комисии ще заседават, а по решение на някоя от тях, заседание може да бъде ограничено за външни лица, като в този случай ще се предава пряко в интернет.

Късно вечерта в петък на изходите на София служители на МВР подготвиха пропускателните пунктове, където ще проверяват каква е целта на пътуването на хората. Поставени са метални ограждения.

Лицата ще трябва да доказват неотложно пътуване по здравословни причини, завръщане в собствения настоящ или постоянен адрес с бележка от работодателя, от медицински или документ за самоличност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
0
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
Нали сте народни представители и някои от вас престояват в НС вече 28 години? Така и така почти никаква работа не вършите, а парламентът се превърна от 10 години в придатък на правителството; бихте ли пожертвали по една РЗ за борба с коронавируса? Отговорете бе, не бъдете циции! В заседателната зала се карате като ***, но стане ли въпрос да дарите пари МЛЪКВАТЕ ДРУЖНО КАТО ГЛУХОНЕМИ! Лельо Цвета, дай пример!
150
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в тези дни се показва истинското рице на хората около теб водещи се РОДНИНИ :върнах се от Германия.в ДОБРОВОЛНА карантина съм 14 дни макар и напълно здрава.спазвам я изрично.споделих по тел.с единственият ми роднина"ако умра"къде ще оставя средства да ме погребат и той ми казва "преди това много ще се мъчиш и страдаш" и това е човек на когото смятах да разчитам да ме погребе ако се заразя.
149
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само не мога да проумея,вчера вечерта се въвеждат извънредни мерки да не се излиза и влиза без основателна причина от града.И днеС сутринта се очаква всички да имаме документ от работодател,че пътуваме за работа например!Вие *** ли сте!Кога да вземем този документ през ноща ли?Да бяхте дали поне ден да си набавим нужната бомащина!!!
148
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво си играете на дребно - направо закривайте държавата! Най-слабата икономика в ЕС. Месец е максимума и после фалира всичко! Заради една настинка половината народ почти умря от страх и се обрече на гладна смърт!
147
0
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Хмабе...!ВСЕКИ МОЖЕ да бъде и крадец,и убиец,и участник в ПТП!Зависи в каква ситуация ще попадне...Това значи ли СПОРЕД ТВОЙТА "логика" ,ЧЕ ПРЕВАНТИВНО сички требе да идем при "бай Ставри"?!Пак ще повторя /макар че се изморих/:-ВСЕКИ МОЖЕ да бъде носител на заразата,но ТОВА НЕ ОЗНАЧАВА,ЧЕ ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЗАДЪРЖАНИ за "разпространителство"!!..някаква уникалнопримитивна "логика" е зъбръмчала в гаванките ви..
146
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Българин от ГерманияА ако не си носиш мобилния в теб как ще те следят или викаш на съвременните зомбита това им се вижда немислимо?
145
7
 
17
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
и никой не зададе въпроса:-На лице ли са условията за обявяване на епидемия?..Ето какво казва Закона:-"Грипна епидемия се обявява в случаите, когато заболяемостта от грип и ОРЗ в национален мащаб достигне 200 заболели на 10 000 души население."200 на 10000!!!!!...Ние имаме 120 на 6 000 000,но...обявиха "епидемия"!!!Не ви ли се ще да се запитате:-ЗАЩО?Нещо повече,обявиха "извънредно положение"...Та:..-ЗАЩО?!
144
1
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
ще дам безплатен съвет на кухоглавите"мъдреци"..:-От понеделник ЗАБРАНЕТЕ ОТВАРЯНЕТО НА ПРОЗОРЦИТЕ,защото вирусите са гъчкат из стаите и като отвориш джама,тия фъркат навън!..Айде действайте,не ми благодарете!
143
6
 
11
 
! Отговори
Извод преди 4 години
Да. Прости хора ни управляват, но опозицията е още по-проста.То си личи.
142
3
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До до Германияей,байно,ама ти много бързо нарочи ВСЕКИ за "вирусоносител и заразител"!ВСЕКИ Е ЗДРАВ ДО ПОЯВЯВАНЕ НА СИМПТОМИТЕ НА БОЛЕСТТА!!!!НЕ МОЖЕШ да нарочваш ВСЕКИ за "болен"!!!!!това е чиста проба фашистко "мислене"!
141
1
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
ега ти!..Това вече е простотия!..Какво ще последва?-"Забранява се излизането от дома!"?..Впрочем,ако сме хора.../а дали сме?/ в отговор на тоя терор ще си останем ВСИЧКИ по домовете!-НИКОЙ ДА НЕ ХОДИ НА РАБОТА!!!..Да видите колко бързо уплашените побърканяци ще обърнат палачинката.-Никой да не плаща данъци!..Никой да не плаща такси и лихви! Щом има "извънредно положение" и ограничават ОСНОВНИТЕ НИ ПРАВА и свободи,да отпаднат тогава и ЗАДЪЛЖЕНИЯТА ни към държавата!Това е толкоз просто и л
140
0
 
6
 
! Отговори
до Германия преди 4 години
Добър повод за охлаждане на икономиката.Има оправдание, няма паника и процеда изглежда контролиран.Това е по-добре от финансова паника и безктонролна разруха от нелогични решения на тълпата...Колкото до ограниченията - ако има (не дай си Боже) бомбардировка, този, койтио те скрие в убежище насилник ли би бил?Забравих, ти си искаш свободата за заразиш всеки, който няма да изкара грипа, защото ти лично щр го изкараш (може би).
139
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименДо 152Как пък я светнаха французите тази глоба от 135 ?
138
1
 
18
 
! Отговори
Българин от Германия преди 4 години
Драстични мерки се прилагат не само в България, но и в цяла Европа. Новият Световен Редтества границите на търпение на гражданите. В Германия съобщиха, че вече ще контролират мобилността и местоположението на гражданите чрез мобилните им телефони - поздрав от Джорж Орвел. Стагнацията и нова евра криза наближаваха и без Короната, сега вече правителствата добър повод да оправдаят неизбежната икономическа криза.
137
0
 
10
 
! Отговори
Варна преди 4 години
При нулев автомобилен трафик и нулево замърсяване за отопление с твърдо гориво за втори ден във Варна се отчита брутално змаърсяване на въздуха.Кой и как го прави това замърсяване?Партенката, че били роми с комбета или селяни с калпавяи коли се изпари яко дим!Къде е ГО да задава неудобни въпроси??
136
3
 
20
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
Има нещо сбъркано в нас, хората, които безропотно изпълняваме безумия след безумия. Правителството заабранява пътуването между областните градове, защото, разминавайки се с колите в отсрещното, може да се заразиш. Разбира се, пътуването в градския транспрот в София и големите градове, е напълно разрешено. Там няма никакъв шанс да се заразиш!Ходете на работа с градския транспорт, работете за нас, престъпната олигархия! Не ходете, обаче извън града, защото от това за нас полза няма!
135
2
 
26
 
! Отговори
Ммм преди 4 години
Честита да ви е Северна Корея на балканите!
134
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ше стане.. Ще я фалираме тази държава най-накрая. После за Дубай и Барцелона..
133
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво се случи с инфекциозната болница, която щеше да бъде готова за 72часа.Нищо не се чува.
132
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както е тръгнало, следва разваляне на неприкосновеността на собствеността. Имаш 3 якета, 3 апартамента или 2 коли, и ще си задължен да ги дадеш на държавата за да ги разпредели на "нуждаещи се".