Тревога в ресторантьорския бранш: 200 хил. губят работата си?

Засега част от заведенията се справят с доставки по домовете
22 мар 2020 17:30,
217

Около 150-200 хиляди работници и служители от ресторанти, заведения и хотели ще бъдат освободени до края на март като резултат от наложените карантинни мерки заради COVID-19, прогнозират от Сдружението на заведенията.

Лъчезар Ениманев е доставчик в заведение за бързо хранене в София. Признава, че в началото е имал известно притеснение да не се зарази с Ковид-19, но в условията на работа голяма промяна няма. Едно от новите неща е т.нар. безконтактна доставка, обяснява той пред Bulgaria ON AIR.

От началото на кризата с коронавируса има спад в поръчките, но компанията е готова да поеме удара.
А това, на което се надяват всички, е пандемията да приключи скоро. От фирмата апелират към всички да останат у дома. А  доставките по домовете са гарантирани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
0
 
0
 
! Отговори
от БГ преди 4 години
До отАв$тралияСиднейПо принцип си прав, изкривен комунизъм е. Но това нещо работи, когато има вирус да дебне на всеки ъгъл. Комунизмат е най-големия вирус и затова всички вируси се страхуват от него.
187
0
 
0
 
! Отговори
ьаьааь преди 4 години
Никога не се слагат всичките яйца в една кошница. Човет трябва да има няколко спецялности и хобита в живота. Както се казва да има варянти. По принцип съм физик, нямаще работа в БГ а и не исках да бягам и станах програмист и сисадмин. Също съм и геймър , асемблатор на хардуер и копач на крипто валути. Занимавам се и с анализ на форкс . Правя добри пари и си почивам рядко, но стойностно. Тези с хотелите и ресторантите трябваше отдавна да са изпрали парите и сменили бизнеса.
186
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 202И на мен ми се иска, ама няма да стане!Българския народ, извинявам се племе, е много злобарско и затова няма да стане.30 г. тези смотан народ не може да избере политици, които да не са били бивши комунисти! 30 г.слушам как бивши комунисти ми обясняват как се борят с актуалните комунисти! Най-веселия виц на планетата! Но като чуя, че руснаците са сега комунисти ми става тъжно! Колко ли мозък трябва да се ампутира, за да вярва човек на такива твърдения! За да е ясно не съм русофил!
185
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прочетох всички коментари и ми стана тъжно. Никой не задлужава да е болен и гладен. Искам да сеоправим по-бързо и да не сме лоши и злобни хора.
184
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те, така или иначе ги уволняват в края на март. Какво реват? С отварянето на хотели и ресторанти от май, отново ще ги назначат. Веригите в момента търсят допълнителен персонал. Производители на защитни облекла, кетеринг и други в момента бележат бум. Та..... От средата на миналата година предупреждават. Заделете си средства колкото 3 заплати!!!!! Да, ама кой да слуша! Пие, пуши, джитка. После: "олеле! Държавата да помага." Т.е.ние балъците.
183
0
 
10
 
! Отговори
кени преди 4 години
След кризата на пазара ще останат само най-добрите в бранша. И това ще мине и хората отново ще искат да отидат на ресторант и на хотел. Не им пейте заупокойни песни и не злорадствайте. Те поне работни места създават. А какво ще кажете за неизброимите чиновници на големи държавни заплати? От тяхната работа и отношение дали сте доволни???
182
2
 
9
 
! Отговори
варна преди 4 години
ААААА дойде и ваща да ревете, като продавате една умряла бира за 4- 5 лв не ревахте, като си продавате замръзените мизерийй от най ниско качество не ревахте, като имате наценка от 5 до 10 пъти хубаво беше ааа, да режете главите на хората...Измислени ресторантьори дето 70 процента от вас хал хабер си нямат от тоя бизнес, ама решили и те да имат с гепините *** заведение с умравителка любовница на дебелия мазен шеф, който естествено е с тежък селски манталитет..Сега да не пуснете промоции..
181
1
 
14
 
! Отговори
ще ти кажа къде преди 4 години
До Малко ресторантчеНе бери грижа за пенсиите- ти и без това ги осигуряваше на минималната или на 4 часа, другото под масата. Бас? Тъй че нищо не си дал и без тебе няма да пострадат пенсиите и заплатите, споко.
180
0
 
14
 
! Отговори
е преди 4 години
сори, ама бяха на всеки метър- стари и имитиращи продукти, презатоплени от дни манджи, кофата с парцала до месото..... Сега ще се поразредят и ще останат най- добрите. Падналите от строя анцузи- пишман "ресторантьори", да копат домати.
179
1
 
4
 
! Отговори
пазарна икономика преди 4 години
До ПРОЛЕТАРИИ,Ще се завърнем там откъдето сме започнали!
178
1
 
15
 
! Отговори
жожоба преди 4 години
Зимният турически сезон щеше да свърши през март и тея 150-200 000 роби, така или иначе щяха да бъдат уволнени от червените куфарчета. Така че мутро-хотелиерите и мутро-ресторантьорите да не лъжат!!!
177
0
 
6
 
! Отговори
Обществено Недояждан преди 4 години
До сервитьорОХ- Общественото хранене отдавна е обществено недояждане с малограмажни манжи!
176
0
 
3
 
! Отговори
ПРОЛЕТАРИИ, преди 4 години
ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ - СЪЕДИНЯВАЙТЕ СЕ! - ЗАРАЗЯВАЙТЕ СЕ! КРАЯ НА БКП-НАСТЪПИ!НАЙСЕ!
175
0
 
7
 
! Отговори
на гурбет преди 4 години
Ха сега бягайте навън с ресторантьорските си кръгове на БКП-куфарчетата....
174
10
 
14
 
! Отговори
отАв$тралияСидней преди 4 години
Аз от 10 години живея в Сидней и решавам да гледам БГ телевизия:Първо, гледам някви генерали от сутрин до вечер по всички новини. Абе новини от Северна Корея ли гледам?Второ, гледам воени по кръстовища и изходите от градовете. Абе новини от Африка ли гледам?Трето, държавата (Партията) щяла да казва коя новина е невярна. Ако кажеш "неверни" неща отиваш в затвора. Абе новини от Русия ли гледам?Четвърто, държавата ще казва на търговеца за колко да продава стоката. Абе новини от Куба ли гледам?
173
1
 
14
 
! Отговори
Осигуровки преди 4 години
Сега всички които са се съгласили да ги осигуряват на минимална заплата, когато излязат на борсата няма да вземат дори и 1/4 от реалния си доход който са загубили! Затова няма да проработи и това - държавата да покрива 60% от заплатите, защото няма да се гледат реалните заплати, а сумата върху която са осигуровките, така в някой случаи фирмите ще трябва да покриват доста по-големи суми, затова им е по-лесно и евтино да освобождават хора!
172
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обущарите и ковачите много отдавна фалираха и вече забравиха. Фалираха и кочияшите. Още харчат спестените пари.
171
10
 
17
 
! Отговори
Малко ресторантче преди 4 години
Попрегледах отгоре отгоре коментарите .... наистина сме *** народ. Не бе, няма проблем. Механичката си е моя, затворена е, персонала освободен, няма да ми висят осигуровки и заплати на врата, няма разправии с проверяващи, данъчни и какви ли не просяци. Аз в криза със семейството ми ще изкарам 10 години поне. Е, с леки лишения. Но с интерес ще наблюдавам от къде ли ще се появават тепърва пари за пенсии, заплати на държавни и общински служители, болнични и т.н. :))) Е, и малко ще злобея от кеф :)
170
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затваряйте, като не сменяте олиото във фритюрника една седмица, като ви мързи да белите краставици за салата, отивайте в интернет
169
5
 
6
 
! Отговори
Краси ресторанта преди 4 години
Да ви кажа, боли ме фара. Аз когато е трябвало да печеля - съм се напечелил. Аре марш на готвочите и сервитьорите. Да се оправят. В кралска закуска съм под наем ама за 48 часа си намирам едно хале да си изнеса инвентара. Мен не ме мислете. Ако ще и бомба да пада. Ей го Букурещ, на 60 км ми е. И стоки и всичко ще си купя от там.