Болните от коронавирус у нас вече са 218

До този момент днес са установени 16 нови случая
Обновена: 24 мар 2020 19:06 | 24 мар 2020 18:09,
185
Болните от коронавирус у нас вече са 218
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Броят на заразените с коронавирус у нас вече е 218, съобщи на редовния брифинг председателят на оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Още по темата
От днес новите случаи са 16 – в Стара Загора има eдин потвърден случай - на 61-годишен мъж от Казанлък, в София са 7, в Плевен има още 1 и общо стават 6. В Пазарджик има 4 и стават 7. В Добрич има още 1 и пациентите стават 6, във Варна има още 1 и стават 11.

В критично състояние от тях няма, но все още в "Пирогов" не е установено дали е заразен пациент, който е в по-тежко състояние.

Генерал Мутафчийски посочи, че във ВМА има установено цяло семейство с COVID-19 – майка, баща и двете им деца на 4 и 8 години. Само майката е настанена в болницата с двустранна бронхопневмония.

Той уточни, че капацитетът на леглата в болниците в София не е изчерпан. По думите му в столицата има близо 15 000 легла, но се наблюдава тенденцията на ден да се преглеждат все повече лица, които са настанени с клинична карантина. Именно това налага повече болници да бъдат в готовност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
5
 
2
 
! Отговори
Да преди 4 години
Марш от тук на всички завърнали се гадове!!!!!!!! Отивайте да си умирате от където сте дошли. Никой не ви иска, нито там, нито тук. Това, че продължават да ги пускат е сраммммммм. Маршшшшшшш!!!!
131
3
 
2
 
! Отговори
ДМ преди 4 години
Аз съм от Областен град - за жалост... И си спазвам мсички предписания, които не ни дават да забравим. А всеки новоприбрал се "нашенец" от ..ЕвРоПа със златни зъби и лачена кола, който няма ограничения тъй-като е от малко селище, но е с възможности и амбиции да се срещне с всичките си 101 братовчеди... Същия профил е съвършенния доставчик на вируси /той и в мирно време е такъв/ и аз в един момент попадам на ресто, с което пък той е платил и утре статистиката се променя.../с мен, с Вас.../..
130
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затворете най-накрая границите! За всички!!! За преносителството няма значение по лична карта какъв си!
129
3
 
9
 
! Отговори
??? преди 4 години
16 нови случая. С кои полети са пристигнали заразените?
128
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Или карантината не действа или тези са от братята.
127
4
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Нека да организираме томбула и номер 1000 примерно спечели почивка в Италия, за да има някакъв стимул и надежда за болните.
126
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
искате да върнем хиляда и да заплашим живота на няколко стотин хиляди...онази очилатата чапла е за съд.Гешев Иване не я оставяй.
125
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов е срам за България! Обидно за интелекта е да му слушаш празните приказки и оправдания, докато обяснява какви икономически мерки ще предприеме държавата. Дори при толкова важна тема, пак не е в състояние да си събере мислите и да изпрати ясни и конкретни послания. Срам ме е, че човек с толкова самовлюбено, страхливо и некомпетентно поведение ни управлява толкова дълго.
124
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да направим като Гърция. Чужденците да не се допускат в България, ако не представят документ доказващ, че има защо да са в България. За всички пристигащи принудителна карантина за две седмици. Не знам защо това не го направиха преди два месеца и още се туткат. Това е основна мярка.
123
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такива с IQ под нулата, дето не разбират, че заразата се внася в България и трябва карантина за всички пристигащи в България, по-добре да не се връщат. Незнайно как карантината те я разбират като забрана българските граждани да се връщат в България!
122
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Без задължителна 14 дневна карантина в изолатори за всички пристигащи в България, скоро не 218, а хиляди заразени ще има.
121
3
 
5
 
! Отговори
Д-р Костадинов преди 4 години
При Covid-19 се развива пневмония и на двата дроба .При двойната бронхо пневмония без значение от какво е причинена смъртността е доста сериозна.По сериозна от Covid-19.Никой не съобщава пряката причина за смъртните случаи .Това е именно пневмонията и усложненията които протичат при нея
120
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес 24 март 2020 година на летище София продължават да кацат вирусоносители. Има 12 полета, все пак три пъти по-малко в сравнение с преди два-три дни. По три полета от Великобритания и Германия и по един полет от Франция, Швейцария, Унгария, Гърция, Ирландия и Холандия. При толкова много пристигащи заразените трябва да са над 1000.
119
2
 
6
 
! Отговори
Сизиф преди 4 години
Нe вcички кoитo глeдaт и cлушaт БНР,БНТ,Btv & NОVА ca прaзнoглaви ceляндури, кoитo мoгaт тaкa лeкoвaтo дa ви ce "хвaнaт" нa мaнипулaциитe !Дoceщaмe ce чe тoзи Пухльo c унифoрмa c прoзвищeтo "Плeвнeлия 2" гo глacитe зa зaмecтник нa Пaдишaхa, при гoтвeнoтo oт вac бъдeщo . . .Вoeннo пoлoжeниe !При пълeн кoлaпc нa държaвaтa и глaдни бунтoвe в cтрaнaтa !Врeмeтo кoгaтo уcпeшнo Тиквунe, щe приключиш cъc злoщacтнaтa ти пoлитичecкa кaриeрa, зa дa ce cъбeрeш c твoятa изгoрa и дa изхaрчиш oткрaднaтoтo
118
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пътувах преди месец Варна-Мюнхен и обратно. Никакви контроли и проверки. Някой да каже сега как е. Предполагам пак същия цирк.
117
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо въобще ги приемат да си стоят там където са били Когато заминаваха бяха щастливи и доволни дори не поглеждаха назад а сега бързат да се връщат Нека ги лекува държавата където са били Не о тука
116
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се спира връщането на български граждани, а трябва принудителна карантина за всички, които пристигат в България. Гърция точно това прави сега плюс връщане на ненужните чужденци.
115
1
 
1
 
! Отговори
Неразбрал преди 4 години
И колко са заразените във Варна?
114
2
 
6
 
! Отговори
читател преди 4 години
Няма как да се спре връщането на български граждани от където и да е било.За съжаление.Чужди не се пускат.но всяка страна гледа да разкара разни "временно пребиваващи" и т.н.
113
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо Военна болница издържана изцяло от бюджета не се обособи изцяло да приема болни от корона вирус? А приеха само 31 пациента? Лекарите са обучени, сградата е проектирана точно за извънредни ситуации, имат апаратура, лекарства, предпазни средства. Отделно и координацията ще е много по улеснена. Първа точка от инструкциите на Китайските лекари е именно приемащата болница да е само за такива пациенти, а не като у нас, разпръснати по отделения из целият град.