МВР улеснява бланката на декларацията за придвижване през КПП-та

Отпада заверка от работодател, ще се показват служебни карти
24 мар 2020 18:00,
54

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

МВР предоставя обновена бланка на декларацията, която да улесни гражданите за придвижване през КПП в областните градове.
Още по темата

След анализ на ефективността от първите 3 дни на функциониране на контролно-пропускателните пунктове /КПП/ в областните градове и на получените запитвания и препоръки от граждани, както и с цел предотвратяване на злоупотреби, от МВР уточняват, че промяната е относно преминаване през КПП във връзка с трудова дейност.

В декларацията по новия образец отпада заверката от работодателя в т. 3.
  Гражданите ще удостоверяват това обстоятелство със служебна бележка, издадена от работодателя или друг служебен документ /служебна карта, пропуск/, който носят в себе си.

Попълнените декларации ще се събират от служителите на КПП
с цел контрол на изпълнението на мярката и възможност за проверка на попълнените в нея данни.

Гражданите, които пътуват по други неотложни причини, представят лична карта и декларация. Декларацията и в този случай ще остава при служителите на КПП.

От МВР припомнят, че в съответствие със заповедта на министъра на здравеопазването от 21 март 2020 г. за въвеждането на нови противоепидемични мерки, се допуска влизането и излизането на граждани през КПП само при възникнала неотложна необходимост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонименсъщата работа - лична, служебна .. кой ще обработва толкова хартия? Ще проверяват дали си бил при болен роднина, или пък дали си ходил в болница - как?
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първо прочетете на сайта на МВР информацията, защо се доверявате на журналистите?Декларациите за работа няма да се събират на КПП, а само тези за личните пътувания.
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да речеш, че всеки ден работим на различно място и всяка вечер се прибираме на друго в друг град, а то само изнервяме шефовете. Абе ти пак ли с тая бележка бе, оня ден МИ искаше декларация, вчера МИ искаше служебна бележка, а днеска МИ искаш и служебна бележка и декларация! Аз няма само с ТЕБЕ да се занимавам!И утре - пак така. И в другиден.
39
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво улеснение е това? На ден трябва да пиша 2 декларации, за да ида на рсбота и да се върна. Отделно и служебна бележка от работодателя. Тъкмо бяхме си извадили декларации, сега айде друг формуляр.. Че даже искали да ги събират и проверяват?! За целта ще назначат няколко хиляди нови калинки. Вместо да се прави нещо по смислено в тая криза, ние се занимаваме с глупости
38
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вместо да мерят температурата от разстояние на КППтата, те разнасят вируси пипайки по документите. КПП та трябва да има и по гари, метро и т.н. Служебната бележка за пътуване не удостоверява дали пътуващия е здрав и че не е заразен.Единствената доказана работеща мярка е: Измерване на температурата.При показания над 37 , бърз тест, при положителна проба лицето отива под карантина и се наблюдава състоянието му.При отрицателен, превозното средство се дезинфекцира и пропуска.
37
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната недомислица на някой втасал канцеларски плъх от МВР,който не знае,какво е да си по цял ден на улицата! Предлагам на този който е измислил това безумие да бъде задължен при всяко излизане от удобната си канцеларийка,да попълва по една декларация и да я носи на началника си,за да се знае как прекарва работниси ден-кафе,***,стол,ходене до съседния кабинет на лафче с колегата,по други задачи и т.н.!НА МАЙМУНИ НИ ОБЪРНАХТЕ,НЕ СЕ ЛИ СРАМУВАТЕ?
36
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре че пътувам с влак, там с такива глупости не ни занимават
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре че пътувам с влак, там с такива глупости не ни занимават
34
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като си разменяме хартиите и личните документи с полицаите се предава вируса. Също така може да има болни шофьори, както и полицаи, а като си отвориш прозореца, имаме ли 2 метра отстояние с проверяващия? Да се слага на таблото на колата и толкова. И по-бързо ще става и по-безопасно за всички ни.
33
0
 
12
 
! Отговори
тепичен паникьор преди 4 години
До ШибиРибиЯвно нямаш никакви отговорности , нито храниш семейство, нито работници, нито имаш кредити за бизнеса, нито си поел задължения към партньори които разчитат на теб. Обясняваш си света като обикновен наемен работник или студент. Това че обиждаш хора които не познаваш говори колко елементарен човек си.
32
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
като ми вземат декларацията единият ден - на другият кво, трябва всеки ден нова ли?
31
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а пин кода на картата трябва ли да напиша, заедно с ЕГН, адрес и номер на лична карта
30
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а личните данни, а времето на всеки пътуващ всеки ден да пише по 2-3 декларации, а камиона в който полицията ще ги събира. изключително гениална мисъл от МВР и щаба
29
1
 
21
 
! Отговори
много коварен грип преди 4 години
Този вирус явно атакува първо мозъка. На държавата.
28
0
 
18
 
! Отговори
не е истина преди 4 години
Искам да си представя онези който ще седнат да ги чете тези "попълнени декларации" от целокупния трафик на родната пътна мрежа. А после ще ги селектира и подвързва в папки. 1000 човека ще ви стигнат ли ? Или и 1000 чувала за *** ще са малко на ден.
27
0
 
17
 
! Отговори
ква е тая бира преди 4 години
Полицаите не са виновни, и шефовете им не са виновни. И Бойко не е виновен. Виновни са " Шефовете горе " - както казва Бойко. А уж народа го избира .
26
2
 
9
 
! Отговори
смартфон-зомбита преди 4 години
Фейсбук пандемия с КПП-та по улиците ще борим.
25
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
алооо аз всеки ден пътувам до девня на работа, принтер за декларации ли да си купя да им давам всеки ден
24
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айдее, колелото на бюрокрацията се завъртя отново, този път на импровизираните КПП... бланчици, заверчици, печатчета... да им сложат по едно гише там, по едно бюро и да почват!
23
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В една малка България всичко се знае,но МВР бездействаше в осигуряване на правовия ред и години наред им беше все едно какво работят,стига да получават пари.