Полицаите на крак, но без правила при извънредното положение

Нямат и защитни маски за коронавируса
67
Полицаите на крак, но без правила при извънредното положение
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Синдикатът на служителите в МВР настоява за среща с вътрешния министър Младен Маринов, за да обсъдят притесненията на полицаите от липсата на точно разписани правила за работата в условията на извънредно положение и увеличените задължения на органите на реда. 

Още по темата

Те изпратиха писмо до министър Маринов, в което се настоява за ясен алгоритъм на работа, който да е съобразен и с това, че полицаите също са застрашени от заразата с COVID-19.

"Ние сме на първа линия в срещата с гражданите", заяви пред БНР председателят на УС на Синдиката на служителите на МВР Иван Павлов.

По думите му при липса на предпазни мерки МВР може да се превърне в липсващото звено в борбата с коронавируса.

Павлов посочи, че има огромни пробойни, свързани с осигуряването на личната защита.

"Има малки селища, където в районните управления мерките се изчерпват с изхвърлянето на кошчетата за боклук и дезинфекциране с ракия, която всеки си е донесъл от вкъщи", обясни той.

По думите на Павлов не е решен въпросът с дезинфекцията на полицейските автомобили.

Той обясни, че полицейските служители, за да си изпълняват служебните задължения, трябва да осъществят множество контакти с множество граждани, особено в ситуацията на извънредни мерки и въведеното ограничаване на придвижването на гражданите, които трябва да преминават с автомобилите си пред КПП.

"Всеки един участник в трафика има досег с полицейски служител. Видяхте за какви километрични опашки от автомобили става въпрос", посочи Павлов и добави, че изискването за увеличаване на отстоянието на хората един от друг не може да бъде спазено от полицаите, защото тяхната работа изисква по-близък контакт, за да проверяват документите на гражданите.

Той коментира, че не всички полицейски служители са снабдени с предпазни маски и ръкавици.

По думите му мерките, които МВР изпълнява са свързани с раздаване на служителите на противогази от 80-те години, които "са изключително непригодни".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още по темата: полицаикоонавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България се управлява от допотопи от 1945г. до днес. Държавата е неподготвена за справяне с каквито и да било ситуации. Както един приятел казва, всички ще хване вируса, онези които оцелеят - оцелеят.
49
0
 
5
 
! Отговори
Финансист преди 4 години
В закона са пропуснали да запишат, че който не протестира срещу Бойко Борисов или ще го арестуват или ще го хване корона вируса. Изборът е ваш. Само пари раздава, като че ли са лично негови, но той просто така е свикнал. Парите, че са важни са си важни, но е по-добре да са повече. Раздавай Бойко, нали знаекакво е ББР ? Бойко Борисов Раздава, но не карти за почивка, а пари. Искайте му, той ще ви обещае.
48
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ... Нашите фуражки са може би най-тъпата полиция в целия свят.Никой от тези не си напъва сивите клетки да си задава въпроса,защо е цялата тази простотия в държавата и на кого е необходимо това блокиране на държава,бизнес ,хора ,икономика и тн.
47
1
 
11
 
! Отговори
Станчо преди 4 години
До Котарак Не за пари а за мнооооого пари и власт над света!
46
7
 
26
 
! Отговори
... преди 4 години
Тез фуражки все недоволни наложило им се малко да поработят и ревнаха веднага. Друго си е да се скатаваш само и да пиеш кафе и да чукаш лафа
45
1
 
4
 
! Отговори
травис преди 4 години
Тука нема ред бе братче, кво става тука сега.
44
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наложи им се и на тях да поработят... Друго си е да седиш в патрулката на топло зад някой храст и да снимаш.
43
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ФрицаНе трябва точно така да се постъпва с горките полицаи. Вярно, че са връзкари и са страхливци, но и от тях има пекани. Познавам един дето е по-голям чин от блока. Израснали сме заедно. Вика ми, че всичко е една голяма игра целяща да тъпче народа и да го забатачат в още по-големи дългове. От вчера е в платен отпуск човека. Не искал да участва в това.
42
2
 
31
 
! Отговори
Интересно ми е ... преди 4 години
Интересно ми е още колко ще издържи българина, да го мачкат... Без заплата и без храна , надявам най-много месец ! Но да видим ...
41
11
 
33
 
! Отговори
Фрица преди 4 години
До ТеодорНека да ми дойде някое чeнгe. Ще го направя жена.
40
3
 
34
 
! Отговори
Противоепидемик преди 4 години
...И с ръкавиците пипат документите на всички и разнасят заразата, разнасят...
39
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На полицаите на открито не са им нужни защитни маски. Главният вирусолог на държавата каза, че вирусът се предавал по въздуха, ако контактните лица са в непосредствена близост в едно помещение няколко часа. Че вирусът не е толкова лесно заразен като грипа. Доказва се чрез малкото заразени близки на вече регистрираните.
38
3
 
29
 
! Отговори
Легендата преди 4 години
По други сайтове спират коментарите. Какво крият!?
37
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересува ме щабът дали води статистика колко от разболелите се с коронавирус са пътували в самолет непосредствено преди проявата на заразата.
36
2
 
32
 
! Отговори
Freeman преди 4 години
"Има малки селища, където в районните управления мерките се изчерпват с изхвърлянето на кошчетата за *** и дезинфекциране с ракия, която всеки си е донесъл от вкъщи" - Ракията с платен акциз ли е, или по Закона за МВР няма нужда?
35
3
 
7
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 4 години
До 31Е добър ден. На работа съм много ясно, къде да съм
34
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубаво е след епидемията да имаме Нова Полиция , като Украйна или Грузия ...
33
47
 
14
 
! Отговори
До 30 преди 4 години
Такива лаладжии , като тоя Пасков вярваш ли , че ще се вдигнат за каквото и да е. И аз съм ги гледал. Типичен политик. Говори с часове за нещо , дето може да се каже в три изречения , без да каже нещо съществено. Човека е със сериозни психични отклонения.
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До M.Dи аз точно това гледам сега. И фесбук страница има.
31
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мамунчо, добър ден, където и да си!