Българка почина от коронавирус в САЩ, била на гости на сина си

Жената е диригент на софийски хор, заминала в добро здраве
Обновена: 25 мар 2020 20:38 | 25 мар 2020 20:30, Анисия Иванова
146
Българка почина от коронавирус в САЩ, била на гости на сина си
Снимка: Pixabay

Българка е починала от COVID-19 по време на визита в САЩ. Жената е била на гости на сина си и семейството му, което живее в Питсбърг.

78-годишната Офелия Русева е диригент на софийски хор. Тя е починала от белодробно усложнение в резултат на заразяване с новия коронавирус, съобщи bTV.

Не е ясно как точно се заразила, но се е почувствала зле. Приета е в болница, където е починала от усложнения.

Новината за трагичната загуба достигна до колегите й музиканти.

"Но тя замина за Америка съвсем в добро здраве и добро настроение с желания да се срещен отново и да продължим в музикалното поприще, но там се разболява от коронавирус, който покоси и така ние я загубихме завинаги“, сподели Светла Йотова, хорист.

На лечение в болница в Питсбърг е и синът на починалата диригентка. Оттам казаха, че мъжът е в сериозно, но стабилно състояние.

Броят на заразените в Съединените щати расте, те са вече над 55 хиляди, над 800 са починали.

Ню Йорк се е превърнал в огнище на заразата - 60% от новите случаи идват оттам.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
6
 
! Отговори
M0501 преди 4 години
Предоставяте неверни сведения. В Питсбърг пост газетт се съобщава че жената не е починала в болница а в домът на синът си. Тя не е пожелала да се лекува в болница, защото е била без мед. Осигуровка а и семейството не подозирали сериозността на болеста и ни най малко covid-19. Бог да я прости!
78
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бог да я прости жената.
77
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Надявам се Русия и Китай даимат стратегии за унищожението напиндостан и да ги координират.
76
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така и се отплати герб за това,че гласуваше редовно за разбойника.
75
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
13247 нови заразени за последното денонощие в САЩ.Тенденцията е утре да са най-много като общ брой. Ситуацията излиза от контрол и там.
74
3
 
6
 
! Отговори
baffff do BB преди 4 години
кои вие ще си оправите държавата бре, ми 10г крепите герб как ще я оправите, те ли ще ви дадат образование, здравеопазване, икономика, които работят само за тях си и за бизнеса а матр'яла заврян в миша дупка и същия матр'ял твърди че бил доволен и така му харесва. И не бъркай белгарщината с държавата. Вие си харесвате такава държава а аз не, където и да съм си оставам българин и пазя българщината и на хиляди майли а вие сте едни надупени марионетки. Никакво уважение към takiva,tочно от този робски слугински манталитет сме се махнали.А "виза за връщане" какво е никой не знае, баффф.
73
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименОстаналото е стрес дървени къщи скапана страна и климат//////////////////Нещо не ми се чини да си живял там. Климата е доста различен в различните географски ширини на Америка :)
72
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички световни пандемии освен в един случай са дошли от оризниците. Тая подчовешка с.*** ще унищожи целия свят с мизерията си. Най-мръсната уродлива па.смина на земята след индийците. Индийците са ГНУСНИ но поне не заразяват света с вируси. Оризниците са гнусни също, но са опасни за световното здраве. Трябва да се изолират напълно то света тая изверги.https://twitter/i/status/1241293779694268417?fbclid=IwAR2h1xRJ_4yI2_7bAdvdh_Ak5uejZq5ssmcENRtBZpFC3hT1pcq3CcB
71
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво До 91 И аз съм живял по тези географски ширини и само едно нещо имат повече от нас по доброто заплащане. ....Останалото е стрес дървени къщи скапана страна и климат.Господ да пази България.
70
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В контекста е заложено-Сащ са виновни за всичко.
69
3
 
15
 
! Отговори
ББ преди 4 години
баффф или какъвто си,ние ще си оправим държавата и без съвети,Историята ни е пребогата с подобни събития,не се дръж неуважително към Народа ни и Държавата ни,да не ти се наложи да молиш за виза за връщане в един момент,аз уважавам избора ти да си американец или там какъвто си мислиш,че си,бедна ви е фантазията колко бързо ще се оправим,и защо мислите,че живеем зле...имаме най-бързият интернет,най-лесният достъп до мед.услуги,образованието малко куца но ще се оправи..Бог да пази България
68
11
 
11
 
! Отговори
baffff преди 4 години
ба си, четох, четох и такива тъпотии за щатите май не бях чел скоро. Ба си и фантазията и чудото.И не може без вечното плюене по "избягалите" предатели. Откачена работа.Крепят 10г мутренско правителство и тънат естествено в мизерия щото няма какво друго мутрите да им донесат и други им виновни. Вземете се спрете и си оправете сами държавата, отвън никой няма да се жертва за вас марионетки на мутрите, няма хъшове, няма радецки, няма дядо иван, каквото си надробите ще си сърбате умници,с плюене няма да си оправите живота.
67
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щатите лъжат със статистиката си... или много повече заболели има или прикриват смъртността... няма как 95% да са се излекували за толкова кратко време при положение че всеки ден се появяват 2 пъти повече заблели от предния ден...
66
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 85Скоро умрелите предателите или българите емигранти на запад ще са повече от умрелите в България....От устата на лайнюто в *** му надълбоко.:))))))))))))))))))
65
6
 
5
 
! Отговори
Нормален човек преди 4 години
До АнонименToчно пък Тръмп е ПРОТИВ военната индустрия, а оная ушата *** *** Обамакеър и накара толкова много хора да плащат за нищо!
64
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
америка гори в пламъците на ада, това е разплатата за милионите които те убиха по целия свят
63
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Гледна точка Пет болни са приели в Бавария ....Чудо велико .
62
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БИЛ ГЕЙТС ЩЕ ТРЯБВА ДА Т ЪРСЯТ ТОЙ ПЛАЩАЛ ЗА ДА РАЗРАБОТЯТ ВАКСИНА ЗА COVID19.
61
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Янките причиняваха щети по щел свят дано този вирус ги накара поне за малко да не ръсят бомби по света
60
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американците са по военната индустрия а военната индустрия се интересува от биологични оръжия а вирусите са биологично оръжие