Домашните любимци не са заплаха, не заразяват с COVID-19

Д-р Марина Иванова обяви, че има ръст на желаещи да осиновят животно
25 мар 2020 09:58, Красимир Ангелов
48

Страхът, че домашните любимци могат да са преносители на коронавирус, накара много собственици на такива да ги изоставят, въпреки че до момента няма данни вирусът да може да се предава от животно на човек.

"Животните са нашите спътници, те са част от нашите семейства. В тези условия на изолация се чувстват малко по-щастливи, защото имаме повече време, което да им отделим на тях", коментира ветеринарят от Фондация "Четири лапи" д-р Марина Иванова в "България сутрин".

Още по темата
Тя призова хората да не се паникьосват в тази необичайна ситуация и бе категорична, че домашните любимци не са заплаха за нас.

Иванова сподели още, че във фондацията получават повече сигнали за хора, които се разхождат в парковете, отколкото за такива стопани, които изоставят любимците си. Тя обърна внимание и на факта, че всъщност има ръст на желаещите да осиновят животно.

"Самите домашни любимци са щастливи от ситуацията. Трябва обаче да помислим как ще преминем към нормалния начин на живот. Да не прекаляваме с грижите в момента, защото животните бързо свикват, нека не променяме поведението си към тях, свързано с това, че сме вкъщи", апелира ветеринарят пред Bulgaria ON AIR.

Д-р Марина Иванова в момента е под карантина в дома си заради пътуване до Мианмар. Тя призова всички да спазват наложените мерки и сподели, че МВР извършва проверки дали завърналите се от чужбина са си вкъщи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
До 34 преди 4 години
До До 32 от право в очиЗначи съседката ти е стопроцентово куку, при това нагло.Дори и да няма куче, едва ли ще се промени в умствен и в етичен аспект.
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми.. хора разни. Един познат пък казва - хубаво е човек да има нещо живичко вкъщи, различно от човек..
41
1
 
2
 
! Отговори
До 43 преди 4 години
Никаква форма на живот не желая в дома си.
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз лично съм убедена, че ако на всички кучемразци срещу заплащане им се връчи по едно бебе куче - да го отглеждат за около десетина дни, след това поне половината от тях не ще искат и да чуят да се откажат от него. Знам какво говоря. Преди години и аз не можех да си представя да куче в апартамента си.
39
1
 
2
 
! Отговори
Като чета форума преди 4 години
Ако корона вируса умори всички кучета на планетата, бая народ ще се самоубие.
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще е кучефоб, все е ненopмaлниk. Коментариите тук го потвърждават.
37
5
 
3
 
! Отговори
До 39 от право очи преди 4 години
Повечето шантави дето съм виждал през живота си са все кучелюби. Ей затова.
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
34, а защо ти отъждествяваш всички хора с домашни любимци с твоята ненормална съседка? Ненормалници има всякакви, и с кучета, и без кучета.
35
3
 
2
 
! Отговори
До 37 преди 4 години
Ами метни и някое бездомно куче, само се пази от мутации после.
34
1
 
2
 
! Отговори
Възелин Стоянов преди 4 години
Още не съм пиян! Чакам прилепа да заври да метна една чорба и започвам с ракията.
33
1
 
4
 
! Отговори
До 35 преди 4 години
Като изтрезнееш виж дали кашля козата или тъщата. Да не вземеш й теглиш ножа без да си сигурен.
32
0
 
3
 
! Отговори
Възелин Стоянов преди 4 години
Аз имам една коза глистава и нещо се закашля тея дни! Дали може да е Корона?
31
3
 
3
 
! Отговори
До 32 от право в очи преди 4 години
Аз обичам децата,ако имах финансовата възможност, не бих оставил, което и да е дете да гладува. Не мразя животните. Не ви разбирам вас групата на хората,която обожествявате домашния си любимец и се държите гадно с познати,съседи,роднини,без да са ви обидили. Давам ти пример с една съседка с куче. Тя казва,че кучето е по-важно от човека,обижда всички на простаци. Веднъж си изпика кучето нарочно върху гумата на автомобил паркиран пред блока. Казах й:Как може, съседко?Тя рече:,,Аристократка съм".
30
1
 
4
 
! Отговори
До 31 от право в очи преди 4 години
Това че помагаш на овдовялата си роднина и на децата й е похвален жест. На един човек да си помогнал,си сторил добро. Кой за колкото има възможност, от сърце да е.Нашите депутати ето една стотинка не дават за борба с корона вируса. На животните им е нужен двор. Не да ги затварят в малки апартаменти. Те не са играчки да ги целуват в уста или да им лакират ноктите. Защо стопаните им си мислят,че на животното му е приятно лига вото им отношение? И същевременно се държат лошо с другите хора.
29
2
 
4
 
! Отговори
до 29 преди 4 години
Не разчитай на нас, кучелюбците. Ние сме доказани сноби, егоисти и людемразци. Докажи, че си по-добър от нас! Нахрани го ти това българско дете!
28
1
 
5
 
! Отговори
До До 28 от право в преди 4 години
Аз нямам нито куче, нито котка, защото живея в апартамент. За да отглеждаш животно трябва двор. Поне аз мисля така.С това, което мога да отделя, помагам на роднинско семейство, за което знам, че е в оскъдица поради обективни причини. Моята роднина овдовя рано, с две деца е. Затова им помагам.Но не приемам лицемерното крайно сиромахомилство, някой ДА МИ НАРЕЖДА да късам от залъка на своето семейство, за да давам на някой, който седи и реве "Гладен съм". За това сме говорили - принудителен труд.
27
3
 
4
 
! Отговори
До 25 преди 4 години
Госпожа, дето целуваш кучето в устата и дето ветеринарят ти е казал да не го правиш. Надявам се,че нямаш деца,които да заразиш.
26
3
 
4
 
! Отговори
До 28 от право в очи преди 4 години
А защо си мислиш че в България няма деца дето гладуват. Поне един вместо да храниш псето си с пържоли, нахрани едно българско дете. То няма да те ухапе.
25
2
 
3
 
! Отговори
До До 12 Право в очи преди 4 години
Нали помниш примера с Обонго от Африка, за когото показали филм на немски енориаши?После един от тях се изказал пред медиите. Бил на същата възраст като Обонго. И той, и съпругата му работели, за да имат добър за Германия стандарт и за да могат да осигурят престижен университет за единственото си дете.Обонго пък работел на надница, която стигала да нахрани само себе си, но имал 5 съпруги и общо 40 деца. Немецът беше питал защо карат него да се чувства отговорен за 40-те деца на Обонго?
24
2
 
4
 
! Отговори
До 25 преди 4 години
Ами щом целуваш по устата кучета се радвам,че не целуваш хора.