Лекар: Не е време да се правят масови тестове

Всеки от нас може да е носител на вируса, каза д-р Антон Койчев
25 мар 2020 22:20, Анисия Иванова
31

Броят на заразените с коронавирус у нас продължава да расте. Общият брой е 242, но на този фон ген. Мутафчийски каза, че вече имаме четвърти оздравял.

Заболелите в световен мащаб надхвърлиха 450 хиляди, има и 20,519 смъртни случая.

"От моя гледна точка ще издържат не само софийските болници, те са готови и са посрещнали първите заразени с COVID-19. Мащабът на епидемията е толкова всеобхватен и толкова сложен, че в някои отношения е непредвидим. Това, което се изисква от нас, от Националния кризисен щаб, е изпълнено до последната запетайка. Да похвалим действията на правителството и на щаба за изключителната реакция", каза общинският съветник от СДС д-р Антон Койчев в предаването "Денят ON AIR".

Според него не сега е времето да се правят масови тестове, които ще имат известен процент на недостоверност.

Той посочи, че Италия е изключително добре развита държава, но въпреки това е имало претоварване на здравната инфраструктура.

"Ломбардия е сред 10-те най-добре области, снабдени с медицинска здравна логистика и осигуреност в региона. За да не стига до срив в здравната система, единственият начин са мерките, които предлага щаба - ограничаване максимално на физическите контакти. Няма друг вариант, защото иначе рискуваме да не издържи здравната структура. Столичните болници имат готовност по препоръка на щаба и под неговото ръководство да разкриват достатъчно на брой инфекциозни легла", каза още той пред Bulgaria ON AIR.

Д-р Койчев допълни, че в България има 1463 общо в цялата страна, а в световен мащаб има голямо търсене. Той посочи, че Китай е глобален производител не само на респиратори, но и на лекарства.

"Мисля, че почти няма места и колеги, които да нямат предпазни средства. Сигурен съм, че скоро ще има ваксина. има различни научни съобщения за лекарства, които са в последна фаза на изпитване. Ние следваме опита на колегите, които се сблъскаха челно с това бедствие", категоричен е той.

Всеки от нас може да е носител на този вирус, според него.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе дайте на комунистите да оправят нещата. Те от Чернобил имат опит и много разбират
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 5Е, щом от началото на февруари не си излизал, значи си закъснял и може даже да си го изкарал.
6
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 5 2 месеца не си излизал от вас ли, бе папуняк? Муахахахаха....ти на втория ден запрян у вас и ще се самоубиеш!
5
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ало докторче защо Панираш народа. Как така всеки може да е заразен като от началото на февруари не съм стъпвал на улицата. Щом видях Китайчета по телевизията се сетих какъв ни чека. А като започнаха да пускат през летищата и границите скакалците, а Годжи и оня Кантара викаха пред Мисирките. Нема курОна нема курОна се сетих че дебелия е улезнал. И не бях се излъгал. На другият ден след като улезнаа скакалците веднага проима курОна. Има за тепанье мноооого и това щее скоро.
4
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е време за масови тестове, щото Годжито няма да съобщава по 22-*** на ден, а по 200 на ден заразени, нали така ***?
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До минаващВ казармата на Софиянци ни викаха "кестени", а не дървета, явно си чул недочул
2
15
 
13
 
! Отговори
минаващ преди 4 години
Според този умник да си стоим по къщите и да измираме,за да не натоварим герберастката здравна система.***!Защо имам усещането,че всички шопи,особено в съвети или министрества са дървета.То и така ги наричахме в казармата
1
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докторе, от кога вируса е в България? От средата на декември 2019 г. , ама няма кой да го докаже, нали? Грипа през януари какво беше? Грип и корона или само грип?