Още 22 болни с коронавирус, случаите у нас станаха 242

Сливен е новата област, в която има заразен
Обновена: 25 мар 2020 17:41 | 25 мар 2020 17:12, Красимир Ангелов
335
Още 22 болни с коронавирус, случаите у нас станаха 242
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Броят на заразените с коронавирус у нас към този момент е 242-ма души, като новите случаи от днес са 22, съобщи на традиционния брифинг началникът на Оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Още по темата
Новите случаи са 22 - 16 от тях са в София, 1 в Сливен, Пловдив – 2, един в Плевен и двама в Благоевград.

Болният от Сливен няма нищо общо с другите случаи, в Пловдив случаите също нямат нищо общо с останалите известни до тук в града. В Благоевград става въпрос за семейство, което също няма общо с останалите случаи в областта.

Към момента от 242-ма заразени от началото на епидемията у нас, в момента има 40 души, които са в болница.

По света днес болните са нараснали с почти 100 000 души, съобщи Мутафчийски. Той изясни, че психиатрията във ВМА в момента е отделена за военнослужещи, които имат и ще имат нужда от лечение.

Генерал Мутафчийски посочи, че предстои среща със Светия синод по повод службите в църквите в момента на епидемия. Той похвали премиерът Бойко Борисов, че спазва всички препоръки на щаба. Борисов дори се топлел на един малък радиатор в Министерския съвет, защото централната климатична инсталация в сградата е спряна като мярка срещу разпространението на вируса.

На зададен от репортер въпрос дали във ВМА се използва високотехнологичната носилка, Мутафчийски посочи, че тя е предназначена за много по-тежки заболявания като например ебола, които са различни от коронавирус.

Малко преди заседанието стана ясно, че здравният министър Кирил Ананиев отмени издадената заповед, с която временно беше забранено влизането и преминаването през територията на България на тежкотоварни автомобили, пътуващи за Република Турция и пристигащи от определени държави. В момента има разговор между вътрешните министри на България и Турция по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


335
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Помните ли какво каза през 1997г посланикът на сащ Ейвис Боултън на един семинар на Боровец?Ще ви припомня"-Вие не ни трябвате повече от 4 млн"..Изводите оставям на вас.
151
7
 
24
 
! Отговори
Коце преди 4 години
Гръцката, румънската цариградската патриаршии затвориха вратите на църквите си и призоваха хората да си седят дома. Нашите внимават да не изпуснат печалбите, нали им наближава великденската жътва.
150
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бил Гейтс го е предвидил. Четете го внимателно. Този бил по-добър от Ванга,бе. Жив да го дерат!
149
1
 
16
 
! Отговори
НЕ ПУСКАЙТЕ ТОТО преди 4 години
ЗАЩОТО НЯМА ДА ВИ ПЛАТЯТ КРИЗА Е...
148
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес една жена кихна в магазина а продавачката и каза "наздраве"Да се смееш ли или да плачеш Идеше ми да изляза без да си платя
147
4
 
33
 
! Отговори
Оруел преди 4 години
Дайте един излекуван по телевизията да разкаже какво е преживял. Нали има вече излекувани.
146
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сутринта 2 вечер 22 да не ни стряскат много
145
1
 
1
 
! Отговори
xxx преди 4 години
До FreemanНяма никаква полза от тях!
144
12
 
33
 
! Отговори
Офф ,да се омитат преди 4 години
Току що гледах погребалния генерал Вирус по БНТ и слушах ,слушах :"Бойко спазва фанатично мерките и никъде не излиза.Стои до един радиатор на топло ,защото сме спрели климатичната инсталация в МС".Направо ми олекна и ми стана хубаво ,хубаво.Направо се чудя от къде го изкопа Бойче този нов Цвък?Цяло богатство е.
143
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сутринта 2 вечер 22 да не ни стряскат много
142
14
 
14
 
! Отговори
Ролекс преди 4 години
Отваряйте още църкви и лижете една и съща лъжица, целувайте едни и същи икони, попски десници и т.н. Вярвайте безусловно на чернокапците и не го оставяйте да изпуснат келепира по връбница и великден. Амин
141
0
 
32
 
! Отговори
До щаба! преди 4 години
Децата официално са в онлайн обучение до 29.03! Какво правим от понеделник?! Извънредното положение е до 13.04, но министерството е обявило на сайта си, че децата са по домовете си до 29.03! Моля да уточните какво правим в понеделник?!
140
4
 
21
 
! Отговори
Zu преди 4 години
Незнам защо в България си мислят че са взели невероятни мерки, бе хора в Мюнхен и цяла Бавария пиле не може да прехвърчи. Мерките са много сериозни и се спазват, незнам дали от дисциплинираност или от страх заради огромните глоби и други назаказания. Колко са изледваните в България. Все си мисля че ако се правят повече тестове заразените ще се окажат много много повече и никой човек който се установил в чужбина не се е върнал в България. Само неосигурени и временно работещи
139
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако има утре !? Не искам да съм на мястото на Бойко и компания
138
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Идва нов световен ред в който роналдо със заплата от 300 000 евро седмично ще е безработен футбола остава в историята той е закрит до догодина , а може би и занапред. не знам защо бфс се пъне как ще почне първенството, че то пред билата има много повече хора отколкото на стадиона на СлаБия София
137
6
 
4
 
! Отговори
До 166 преди 4 години
Аз съм в немско
136
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
24 случая за последното денонощие. Всичките ли са от върнали в България от други държави? Упорито се мълчи за това.
135
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Границите в Европа се върнаха за много дълго време приключи се с тичането на хора насам натам.
134
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
къде са тестовете бе ф а т м а ц и?разигравате хората да кръстосват болниците,постоянно пристигат хора от вън без никакъв контрол,затворихте градовете и за капак докторите стоят на 3 метра от търсещите помощ и ги карат да си плащат в ЧАСТНИТЕ ЛАБОРАТОРИИ за тестове.ще ядете дървото ей.
133
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Туй шефче има място за още една звезда на пагона. Сигурно Бойко му е казал , че ако успее да задръжи заразенти под 500, ще му я даде и сега гледа угрижено, щот половинта бройка вече е стигната.