Още 22 болни с коронавирус, случаите у нас станаха 242

Сливен е новата област, в която има заразен
Обновена: 25 мар 2020 17:41 | 25 мар 2020 17:12, Красимир Ангелов
335
Още 22 болни с коронавирус, случаите у нас станаха 242
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Броят на заразените с коронавирус у нас към този момент е 242-ма души, като новите случаи от днес са 22, съобщи на традиционния брифинг началникът на Оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Още по темата
Новите случаи са 22 - 16 от тях са в София, 1 в Сливен, Пловдив – 2, един в Плевен и двама в Благоевград.

Болният от Сливен няма нищо общо с другите случаи, в Пловдив случаите също нямат нищо общо с останалите известни до тук в града. В Благоевград става въпрос за семейство, което също няма общо с останалите случаи в областта.

Към момента от 242-ма заразени от началото на епидемията у нас, в момента има 40 души, които са в болница.

По света днес болните са нараснали с почти 100 000 души, съобщи Мутафчийски. Той изясни, че психиатрията във ВМА в момента е отделена за военнослужещи, които имат и ще имат нужда от лечение.

Генерал Мутафчийски посочи, че предстои среща със Светия синод по повод службите в църквите в момента на епидемия. Той похвали премиерът Бойко Борисов, че спазва всички препоръки на щаба. Борисов дори се топлел на един малък радиатор в Министерския съвет, защото централната климатична инсталация в сградата е спряна като мярка срещу разпространението на вируса.

На зададен от репортер въпрос дали във ВМА се използва високотехнологичната носилка, Мутафчийски посочи, че тя е предназначена за много по-тежки заболявания като например ебола, които са различни от коронавирус.

Малко преди заседанието стана ясно, че здравният министър Кирил Ананиев отмени издадената заповед, с която временно беше забранено влизането и преминаването през територията на България на тежкотоварни автомобили, пътуващи за Република Турция и пристигащи от определени държави. В момента има разговор между вътрешните министри на България и Турция по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


335
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
2
 
3
 
! Отговори
Тръмп преди 4 години
Прецака даже и наш Бойко.
91
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Само невежия човек се страхува от нещо,което не вижда"Хей про стак.....вярното е....."Само невежия човек НЕ се страхува......"..понял?
90
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Накой видя ли как господата доктори спазват препоръките за дистанция и чу ли някой да са препоръчали спиране на климатичните инсталации на хипер маркетите щото на банкянския пъпеш му е били спряли щото е опасно
89
3
 
10
 
! Отговори
Заразените преди 4 години
Са според това което им е наредено да оповестяват....иначе истината е съвсем друга.
88
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Годжи за Брояча на територията ли те назначиха. Не разбрахте ли че тези които ги пуснахте през летището всички са приносители на курАната. Вместо да ги изолирате вие ги пуснахте да се самокарантират, а те отидоха при родата тръгнаха по кръчмите а пък други тръгнаха по магазините да си харчат италианското евро. Сега нас невинните ни затворихте по кошарите изгубихме си работата останахме без пари и децата ни реват от глад. Твоите деца гладни ли са. А на Бойко внучетата плачат ли от глад.
87
1
 
6
 
! Отговори
Шюкри преди 4 години
В България Щом пapaшутист,може да е президент значи и доктор може да е!
86
3
 
5
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
До Бойко към БрюкселКой те е запрял в къщи тебе бе?:):):)Аре стига опорки:):):)Слез,разходи се по махалата без да се събираш на тумби със съседите,никой копче не може да ти каже:):):):)Аз да не мислиш,че по цял ден виса у нас?:):):):)
85
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По помалко за да има за по дълго. Малка държава сме. На всеки 50 нови- нови ограничения. Големите държави могат да си позволят по повече.
84
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турците пускат само турски и бг тирове, а шофьорите на страни от забранителния списък трябвало да карат карантина 14 дни в България. Ние с нашите не можем да се оправим, та на Европа шоферите. Къде ще останат? В Армеец?
83
7
 
9
 
! Отговори
София преди 4 години
Тея се замаяха да лъжат,вирус,заразени,корана вирус напълниха тиквите на хората с тапотий и после нямало паника ...
82
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пускайте ги... още ги пускайте да минават границите ни... и ще станем скоро като в Италия. И не ми говорете за карантина - шведите в махалите спазват ли карантина? Достатъчно е да идат в селския магазин и да заразят продавачката и веригата тръгва.
81
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До batmarioМисля че е време да затворят София.Никой да не влиза и излиза.Не може, има още самолети да пристигат от Испания. Да обикалят във въздуха ли?
80
3
 
3
 
! Отговори
За Пловдив... преди 4 години
Как си мълчи Майтапчиев така си стяга Колодрума...кога паднеш и не можеш да ходиш няма да имаш сили и в интернета да влизаш ,важното е всичко да е тихичко и да не създаваш проблеми..
79
7
 
9
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
До ХА-ХА-ХА !!!И кво ше правиш бе папагал?:):):):)Нов 9 Септември?:):):):)Никога няма да стане:):):):)Бойко 75%одобрение Мутафчийски 98%:):):):)Къде си тръгнал бе Костя?:):):):)
78
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХА-ХА-ХА !!!Годжи изключи и повторно заразяване което е възможно.
77
4
 
4
 
! Отговори
Ристо багеристо преди 4 години
До 98Пробвах от вкъщи и аз да работя ама не се получи!
76
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХА-ХА-ХА !!!ДАНО ДА СИ СРЕД ТЯХ!!!
75
11
 
6
 
! Отговори
до 86 преди 4 години
И аз съм пляскач от терасата, заплатата ми е петцифрена. И жена ми е пляскач от тераса и нейната е почти петцифрена. И двамата работим от вкъщи и ви издържаме разни подобни нулево платени хейтъри. Висиш си вкъщи и чакаш. За 3 месеца няма да умреш.
74
2
 
13
 
! Отговори
batmario преди 4 години
Мисля че е време да затворят София.Никой да не влиза и излиза.
73
9
 
7
 
! Отговори
Хемус преди 4 години
Само невежия човек се страхува от нещо,което не вижда