Повечето българи одобряват мерките срещу COVID-19, всеки пети - не

20% смятат мерките за прекалени, а вирусът – за обикновен
Обновена: 25 мар 2020 19:06 | 25 мар 2020 18:50, Красимир Ангелов
184
Повечето българи одобряват мерките срещу COVID-19, всеки пети - не
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Пандемията от коронавирус в Европа е в разгара си. Старият континент е парализиран, а болните се увеличават със застрашителни размери всеки ден.

На този етап болните в България са над 200
, а експертите започнаха да прогнозират пик на заболелите в следващите 2-3 седмици. Кога обаче животът ще се нормализира никой не може да каже. Дотогава ще важат редица тежки мерки, сред които включително трудно предвижване между областните градове, което създава много нерви както на пътуващите, така и на органите на реда.

Още по темата
Достатъчни и адекватни ли са мерките за борба с коронавируса у нас? С този въпрос се обърна екипът на Dnes.bg към своите читатели в традиционната ни анкета, в която участие взеха 3267 души.

Като цяло по-голямата част от анкетираните одобряват действията на управляващите за борбата с COVID-19. 21% от хората посочват, че предприетите мерки на напълно достатъчни и адекватни, а други 24% ги подкрепят, но и са съгласни на още по-строги мерки при нужда.

За други 29% пък мерките не са достатъчни, а трябват крайни действия, за да спрем епидемията. Трябва обаче да се отбележи, че анкетата е направена преди последните мерки, които включват и ограничаване на пътуванията между областните градове и разходките в парковете.

Всеки десети българин обаче (11%) смята предприетите мерки за прекалени, а други 9% са на мнение, че се прекалява с истерията около коронавируса и той е просто е един нов вирус, който съвсем естествено протича по-тежко.

Други 6% пък смятат, че най-важното е да сме спокойни и да вярваме в институциите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари