Захариева: 366 българи чакат да се приберат у нас към момента

Чакаме разрешение от Австрия за сънародниците ни от Тирол
Обновена: 25 мар 2020 19:17 | 25 мар 2020 19:10, Анисия Иванова
47

"Всички наши задгранични мисии имат инструкции да предоставят информация за българи, постоянно живеещи там, които искат да се върнат у нас или на такива с временна заетост, какъвто е случаят с Тирол, така че да знаем колко българи искат да се приберат. Изготвили сме списък." Това каза за предаването "Брюксел 1" на Bulgaria ON AIR вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева.

"Към момента 366 души са подали информация, че още не са успели да намерят начин да се приберат в България. Случаят в Тирол е един от тях," каза външният министър пред Милена Милотинова. Посланикът ни във Виена и Ситуационният център в София са във връзка с тях, уточни Захариева.

"По моя информация нашите сезонни работници в Тирол са около 50 души, но са в различни населени места. Трябва да се съберат на едно място. Поискали сме оферта от превозвач.

Предоставена им е офертата, за да могат да разделят тези средства и да се приберат.  Поискали сме с нота до Австрия и чакаме да видим дали австрийските власти ще дадат разрешение тези хора да излязат от тази област. Защото проблемът в Тирол е, че те са в карантина, както е Банско", обясни министърът.

Тя припомни, че у нас сезонните работници в Банско също останаха в града, след като се въведе карантираната. А смисълът на всички мерки, които държавите предприемат, е да се ограничи движението, добави вицепремиерът.

Цялото интервю на Милена Милотинова с вицепремиера Екатерина Захариева за мерките, които предприема МВнР и правителството във връзка с пандемията - вижте  в събота от 17.30 в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наистина ли смисълът е да се ограничи движението?
18
1
 
13
 
! Отговори
Дерогираната преди 4 години
На едни отнема права, на други дава.
17
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Г-жо Захариева, времето ви да върнете една-единствена останала българка, изгонена от фашисткия ви режим, изтича неумолимо. And nothing else matters, scum.
16
2
 
5
 
! Отговори
ДО ТЪПОМЕРА преди 4 години
РАЗКАРАЙ СЕ....СВЕРИ СИ *** С НАШИЯ ))))***
15
9
 
4
 
! Отговори
Тъпомер преди 4 години
Кой предадде Левски(не черепа),или българин да се наричам първи срам е за мене,изберете си все ще ви отива,завистлива и гадна нация,това е,слава богу че някои още могат да мислят.
14
4
 
21
 
! Отговори
ужас преди 4 години
Навремето приятелят на Пушкин, Делвиг е казвал, че е хубаво там, където ни няма!Тези хора, след като са зиминали в *** на баба си, те би трябвало и да предвидят някои неща, тези които се случват сега по света!Лично аз се страхувам, че тези пътешественици с голям успех ще обикалят България, ще сеят зараза, поради което учтиво бих желал да им кажа: Господа стойте там, където бяхте до сега, а след като мине тази криза, евентуално може и да се ... върнете в България!А за сега, там където бяхт
13
1
 
3
 
! Отговори
Х преди 4 години
Убавица неземна
12
5
 
20
 
! Отговори
ГЕРБЕРАСИТЕ СЕ преди 4 години
ВРЪЩТАТ....УЖАС (((((((((((М той умрял ***...КВО ЩЕ ДИРЯТ ТУКА ????ПРОДАДОХА РОДИНАТА СИ ЗАРАДИ СЛАБ ХАРАКТЕРИ СЯ ТРЪГНАХА ДА СЕ ПРИБИРАТ <<<
11
1
 
38
 
! Отговори
Бони преди 4 години
Всички дошли в бг, 14 дена в зала армеец. И после в къщи. Не да ми шарят из улиците на бг
10
4
 
33
 
! Отговори
Христо преди 4 години
Абе нали там беше много хубаво? Защо сега всички се върнахте бе? Там не ви бръснат за 5 пари нали?! А, тук нали беше мизерия и всичко отрицателно? Сега кво прайм?!
9
3
 
20
 
! Отговори
asd преди 4 години
мазница, зубърка, връзкарка, с бижута....отвратителна откъдето и да я погледнеш....калинката е полезно насекомо, тая е ***
8
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аман вече от тия българи в чужбина. Да си стоят там, за какво са тръгнали въобще някъде??? На ваканция ли се прибират, Коледа ли ще има пак? Да не говорим колко от тях въобще са "българи" и колко ще спазват каквото и да било.
7
1
 
35
 
! Отговори
Йелоустоун преди 4 години
изолирайте ги някъде за един месец, ако ги оставите по къщите им карантина няма да спазват!на това се казва внос на вируса.
6
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още.българи ще си дойдат и като си ги приберем,правят ли веднага тестове а, си пускат да си ходят по къщите и да заразяват населението. Гжа захариева ги прибира да си стоят в която страна работят,румънците,македонците, предупреждават своите сънародници да не се прибират а ние точно обратното правим.
5
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отиди лично до Тирол зяедно с всички народни представители и дано ви оставят под карантина 14 години. Може да вземеш и няколко министри. Там е пламнало и е под карантина от месец, а тя ще си ги прибира. Вземи си ги в къщи. Няма да ги оставят да умрат от глад в Австрия. Това да не сте вие, там поне мислят за хората.
4
1
 
29
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
ТАКА ТАКА РАЗНЯСАЙТЕ СИ ГО ТОЗИ ВИРУС НАСАМ НАТАМ .
3
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама ние не ги чакаме Да си стоят където са
2
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямат работа тук, да си стоят там, нали е много хубаво на запад, къв ше го дървят тука?Черноработниците подпалиха България!
1
3
 
42
 
! Отговори
B преди 4 години
Колко зле ще стане и колко заразени ще има с тая свободия....