Божков проговори: Група чиновници оставиха без работа 2300 души

Бизнесменът коментира отнетия лиценз на "Еврофутбол"
Обновена: 26 мар 2020 10:59 | 26 мар 2020 10:58,
208
Божков проговори: Група чиновници оставиха без работа 2300 души
Снимка: БГНЕС

Пресцентърът на Нове АД Холдинг разпространи до медиите позицията на собственика на Еврофутбол Васил Божков. Прилагаме цялото изявление:

Още по темата

„Приетото вчера решение на група чиновници да остави над 2 300 души без работа в момент на глобална пандемия и икономически колапс показва липса на държавност и безпрецедентно лицемерие, не само към тези хора, но и към цялото българско общество.

Временното отнемане на лиценза на Еврофутбол е поредната цинична показност на сила с необмислени последици. Тенденциозното „замразяване“ на работещ бизнес и изпращането на още 2 300 души на борсата през трите месеца, в които икономиката ни е поставена пред едно от най-големите си изпитания, е извън всякаква логика.

Некомпетентността на управляващите отново ще бъде платена от държавния бюджет.
Не е ли достатъчна финансовата тежест, която умишлено се прехвърля от работещия бизнес към социалната ни система. И защо сега?

Във времена на криза, доверието във властта е определящо  за последиците върху държавността и обществото.

Правителството призовава бизнеса към продажби на лично имущество, докато продължава да извършва злоупотреби. Може би това е стъпката, преди то да бъде конфискувано или запорирано?

Данъците и таксите, които са били плащани досега по закон могат да се окажат престъпление, а всеки да бъде преследван. Семейството му също.

Ако сте работодател, служителите Ви могат да бъдат задържани, а бизнесът Ви – заграбен. Или национализиран.

В бизнеса има правила, които не  зависят от желанието за лични облаги на властимащите.

Вчера затвориха още една българска компания. В поредните тежки времена за България,  хиляди служители и ангажирани в бизнеса, както и семействата им, останаха без доходи.

За пореден път се руши с идеята за лично облагодетелстване. Отговорността отново ще бъде размита между демагогия и лъжи, обслужващи персонални интереси.

Целенасочените действия в посока тотален срив на икономиката ни, в комбинация с умишленото закриване на работещи компании във време на международен колапс неизбежно поставят въпроси. Въпроси, към които нито аз, нито всеки мислещ българин можем да останем безучастни.

Не мога да остана безучастен и когато съдбите на мои служители са използвани за натиск и тормоз от страна на организирана група от корумпирани чиновници. И искрено съжалявам, че оцеляването на  милиони българи зависи от персони, които безпардонно паразитират върху труда и способностите на хората.

Рано или късно обществото осъзнава, че то е държавата, а не временно домогналите се до власт.“, завършва позицията си Васил Божков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Този човек е мутра и престъпник и мястото му е в затвора с пълна конфискация на неговото имущество"А на Бойко мястото му къде е?
178
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На мен също не ми харесва продажбата на алкохол и цигари , но не затова смятам че трябва да се затварят , като работниците научат че вече не са на работа от вестниците
177
4
 
7
 
! Отговори
Мхм преди 4 години
Новото мото на Божков е "Да те подгони Борисов-100% адреналин"
176
8
 
8
 
! Отговори
Кво речи!? преди 4 години
човекът е прав , че не може да ти затворят бизнеса, само защото някой е казал че е незаконен. Събират доказателства, завеждат дело и т.н. нали се предполага че има някакви закони ала-бала
175
5
 
4
 
! Отговори
хах преди 4 години
До ГРАД КОЗЛОДУЙЕ, може и да е, ама ще се смее последен така като гледам
174
9
 
28
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
БОЖКОВ Е ПРЕСТЪПНИК
173
8
 
37
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
Мишката църка от далечната си, безопасна дупчица. Ами да дойде като е голям мъж да им го каже в очите. ***. Стана милиардер от това, че крадеше парите на глупаците, дето си мислят, че с комар се става богат
172
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ъъъъъ защо го погнаха чак сега цял живот е бил такъв и не е само той всички милионери в България са един дол дренки
171
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 164, 25 милиона загубиха работата си,в света. Коронавирус! Божков ще плати за всичко,което е сторил на държавата и нейните граждани.
170
13
 
43
 
! Отговори
Мишо преди 4 години
Дреме му на този ***, че се изказва тъй лицемерно спрямо същите тези 2300 души!Този човек е мутра и престъпник и мястото му е в затвора с пълна конфискация на неговото имущество и имуществото на неговите близки до четвърта съребрена линия.
169
5
 
27
 
! Отговори
винаги има начин преди 4 години
"Зад всяко голямо богатство има голямо престъпление". (от "Човешка комедия" на О.дьо Балзак)
168
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Божков рано или късно ще се върне. Но кого ли ще срещне в затвора?
167
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Божков не си плащал данъците, а гербавите не плащат на бизнеса, заради това, че принудително затвориха държавата. Има ли някаква разлика?
166
21
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бандитът Божков, нямаше ли място в самолета за ОАЕ да вземе Бойчето и герберската му шайка. Сега щяхме да сме по-богата държава.
165
22
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Божков бил ощетил бюджета, а Борисов, като началник гербавите крадци, заедно с обявяване на извънредното положение и ведга каза, че вече има дефицит от милиард и половина лева. Странна работа.
164
21
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Божката има много данни за Бочката и затова го пуснаха безпрепятсвено да отде в ОАЕ.
163
13
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не виждам причина да се защитава един топ-мафиот.Преди като не го закачаха (и не само него) - що спяла държавата.Сега като ги поразбутаха (или поне се опитват) - ама как ще се направи вс. да е "законно". "Каскета" бил нам-къф си. Ай фон, ай пад, ай сиктир...
162
20
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мафиота добре го е казал.
161
32
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като знаем какви крадливи герберски калинки ни управляват, Божков минава за добър бизнесмен.
160
10
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аххахахаха този престъпник май е живял от страданията и надеждите на хората ..... И не е плащал стотинка на държавата. Ако това ви е идеала за бизнесмен значи верно сте лош материал ........