Божков проговори: Група чиновници оставиха без работа 2300 души

Бизнесменът коментира отнетия лиценз на "Еврофутбол"
Обновена: 26 мар 2020 10:59 | 26 мар 2020 10:58, Павел Гълъбов
207
Божков проговори: Група чиновници оставиха без работа 2300 души
Снимка: БГНЕС

Пресцентърът на Нове АД Холдинг разпространи до медиите позицията на собственика на Еврофутбол Васил Божков. Прилагаме цялото изявление:

Още по темата

„Приетото вчера решение на група чиновници да остави над 2 300 души без работа в момент на глобална пандемия и икономически колапс показва липса на държавност и безпрецедентно лицемерие, не само към тези хора, но и към цялото българско общество.

Временното отнемане на лиценза на Еврофутбол е поредната цинична показност на сила с необмислени последици. Тенденциозното „замразяване“ на работещ бизнес и изпращането на още 2 300 души на борсата през трите месеца, в които икономиката ни е поставена пред едно от най-големите си изпитания, е извън всякаква логика.

Некомпетентността на управляващите отново ще бъде платена от държавния бюджет.
Не е ли достатъчна финансовата тежест, която умишлено се прехвърля от работещия бизнес към социалната ни система. И защо сега?

Във времена на криза, доверието във властта е определящо  за последиците върху държавността и обществото.

Правителството призовава бизнеса към продажби на лично имущество, докато продължава да извършва злоупотреби. Може би това е стъпката, преди то да бъде конфискувано или запорирано?

Данъците и таксите, които са били плащани досега по закон могат да се окажат престъпление, а всеки да бъде преследван. Семейството му също.

Ако сте работодател, служителите Ви могат да бъдат задържани, а бизнесът Ви – заграбен. Или национализиран.

В бизнеса има правила, които не  зависят от желанието за лични облаги на властимащите.

Вчера затвориха още една българска компания. В поредните тежки времена за България,  хиляди служители и ангажирани в бизнеса, както и семействата им, останаха без доходи.

За пореден път се руши с идеята за лично облагодетелстване. Отговорността отново ще бъде размита между демагогия и лъжи, обслужващи персонални интереси.

Целенасочените действия в посока тотален срив на икономиката ни, в комбинация с умишленото закриване на работещи компании във време на международен колапс неизбежно поставят въпроси. Въпроси, към които нито аз, нито всеки мислещ българин можем да останем безучастни.

Не мога да остана безучастен и когато съдбите на мои служители са използвани за натиск и тормоз от страна на организирана група от корумпирани чиновници. И искрено съжалявам, че оцеляването на  милиони българи зависи от персони, които безпардонно паразитират върху труда и способностите на хората.

Рано или късно обществото осъзнава, че то е държавата, а не временно домогналите се до власт.“, завършва позицията си Васил Божков.


207
Още от Общество
В Helpbook: Колко пласта материал трябва да има в маските?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
15
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
този е експлоатирал 2300 човека и се хвали долен капиталист
8
12
 
48
 
! Отговори
България над всичко преди 1 седмица
не, Божков ти остави тези хора без работа, защото си измамник и престъпник и си беше въобразил, че си вечен - е, показаха ти, че не си!
7
7
 
44
 
! Отговори
Gan4o преди 1 седмица
Га яде кюфтеета не рива! Сега ревеш!
6
3
 
28
 
! Отговори
еволюция преди 1 седмица
от офце се превърнахте в мисирки .
5
6
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И това го нарича работа... Това че някой взима пари не значи непремнно че работи в днешно време. А и без спорт какво точно ще правят?
4
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
тоя стана ненужен
3
9
 
65
 
! Отговори
Аз преди 1 седмица
Аз лично не виждам нищо градивно в хазартния "бизнес".
2
19
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Предпочитам 2300 безработни отколкото тоя мафиот да прави каквото си иска. Предпочитам да имаме държава пред 2300 безработни.
1
18
 
59
 
! Отговори
х преди 1 седмица
Череп, а ти кога ще се върнеш в България да потъркаш нара?