Божков проговори: Група чиновници оставиха без работа 2300 души

Бизнесменът коментира отнетия лиценз на "Еврофутбол"
Обновена: 26 мар 2020 10:59 | 26 мар 2020 10:58,
208
Божков проговори: Група чиновници оставиха без работа 2300 души
Снимка: БГНЕС

Пресцентърът на Нове АД Холдинг разпространи до медиите позицията на собственика на Еврофутбол Васил Божков. Прилагаме цялото изявление:

Още по темата

„Приетото вчера решение на група чиновници да остави над 2 300 души без работа в момент на глобална пандемия и икономически колапс показва липса на държавност и безпрецедентно лицемерие, не само към тези хора, но и към цялото българско общество.

Временното отнемане на лиценза на Еврофутбол е поредната цинична показност на сила с необмислени последици. Тенденциозното „замразяване“ на работещ бизнес и изпращането на още 2 300 души на борсата през трите месеца, в които икономиката ни е поставена пред едно от най-големите си изпитания, е извън всякаква логика.

Некомпетентността на управляващите отново ще бъде платена от държавния бюджет.
Не е ли достатъчна финансовата тежест, която умишлено се прехвърля от работещия бизнес към социалната ни система. И защо сега?

Във времена на криза, доверието във властта е определящо  за последиците върху държавността и обществото.

Правителството призовава бизнеса към продажби на лично имущество, докато продължава да извършва злоупотреби. Може би това е стъпката, преди то да бъде конфискувано или запорирано?

Данъците и таксите, които са били плащани досега по закон могат да се окажат престъпление, а всеки да бъде преследван. Семейството му също.

Ако сте работодател, служителите Ви могат да бъдат задържани, а бизнесът Ви – заграбен. Или национализиран.

В бизнеса има правила, които не  зависят от желанието за лични облаги на властимащите.

Вчера затвориха още една българска компания. В поредните тежки времена за България,  хиляди служители и ангажирани в бизнеса, както и семействата им, останаха без доходи.

За пореден път се руши с идеята за лично облагодетелстване. Отговорността отново ще бъде размита между демагогия и лъжи, обслужващи персонални интереси.

Целенасочените действия в посока тотален срив на икономиката ни, в комбинация с умишленото закриване на работещи компании във време на международен колапс неизбежно поставят въпроси. Въпроси, към които нито аз, нито всеки мислещ българин можем да останем безучастни.

Не мога да остана безучастен и когато съдбите на мои служители са използвани за натиск и тормоз от страна на организирана група от корумпирани чиновници. И искрено съжалявам, че оцеляването на  милиони българи зависи от персони, които безпардонно паразитират върху труда и способностите на хората.

Рано или късно обществото осъзнава, че то е държавата, а не временно домогналите се до власт.“, завършва позицията си Васил Божков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наглец!!! Като си такъв радетел за справедливост, защо плащаш на ***.та от Комисията по хазарта да не дават лиценз на конкуренцията? С твоите ниски коефициенти няма кой да те погледне.
158
14
 
43
 
! Отговори
айде бе преди 4 години
И какво точно работят тия 2300...копаят ли?Сеят ли?..и това си е чиста измама и шмекерлък!Никакъв бизнес не е!
157
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига с тоя " баце" ве ! Олигарха ли защитавате ? Глуп***ци прости ! Баце,та баце..... Вие го изкарахте всевишен.Където,каквото стане - баце ! Хич не ми е жал за тея олигарси ! И да са интереси,не на политиците парите са за вземане,а политиците да ги вземат от олигахра и РАЗБИРА СЕ да ги приложат в полза на държавата,а те да си вземат личната разумна комисионна .
156
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв еврофутбол бе, то мачове вече не се играят.
155
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хе-хе, прав е тоя, сега комарджиите ще си залагат кинтите по чужди онлайн сайтове, а баце вече се е хванал за палците заради бюджета.
154
25
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Божков-право куме,та в очите.
153
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КикоКаква руска школа,аз четох,че си е правил далавери с Цвък,парите са му школата.Може би и затова го пуснаха да избяга.
152
10
 
15
 
! Отговори
Кико преди 4 години
Измамник от руската школа! Събрат по оръжие и душа с най-големите мафйоти от прехода!
151
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бошков да даде обезщетение на работниците. Така правят по света, да им даде по десетина заплати на хората мишката му с мишка .
150
27
 
20
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 4 години
Абсолютно е прав този бизнесмен! Завършил математическа гимназия, която е поне 100 нива над милиционерското училище в Симеоново! След това завършва висше икономическо образование! Така че е поне на 1000 нива над симеоновците Гешев и Борисов! Простакът завижда на богатите! И му спретнаха номер! Свидетел, сътруднисът наДС, Найденов! Преди спретнаха номер с фалита на КТБ, свидетел Бисер Лазов, след това с Иванчева, свидетел Ваклин! Винаги се подготвят свидетели, чиито показния почват да издишат---
149
4
 
26
 
! Отговори
123 преди 4 години
А защо олигарсите като Божков не дарят по някой милион на болниците или да закупят тестове,лекарства и т.н.?Нашият елит само знае да лае, да се поучат от колегите им в чужбина!
148
3
 
25
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
в последно време лъсна реалността как географското местонахождение наречено БЪЛГАРИЯ е просто една невероятна пародия на държава начело с мафиотизирани силно изградени структури неспособни повече да импровизират държавност
147
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крайно време беше и това е измама като талончета. И колко пари е смотал без да си плати данаците. А Божков всички си го знаят какъв "бизнесмен" е. Маса фирми докара до фалит. И акционерите също.
146
5
 
14
 
! Отговори
бай брадър преди 4 години
То пък щото има мачове в момента и иначе щяхте да се сцепите от работа - тия хора и без друго сигурно се мислеше как да се съкратят - та отнемането на лиценза дойде в удобен момент май.
145
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма полза от комара. И без това е лъжа и измама. Мой познат беше ударил джакпота и изведнъж още 150души го познаха. Е от тогава не играя на Еврофутбол.
144
13
 
15
 
! Отговори
Ларнака преди 4 години
Много плиткоумни хора коментират тука!Четете какво е написал човека. Какъвто и да е, написал е много истини. Не го познавам. А тия дето плюят срещу него не са направили и за 10 стотинки нещо за тая държава.Ама плюте... плюте...всички на топло в къщи сте много силни.
143
5
 
15
 
! Отговори
boby преди 4 години
дококога ще търпиме мафиоти като бошков.за такива раз..................
142
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Fax from Kazanти като неможеш да печелиш недей да играеш,някоии пък печелят от мачове!
141
6
 
16
 
! Отговори
Ха ха преди 4 години
Защо ни е изобщо хазарт? Да работят нещо друго.
140
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ти като говориш за икономика и държава,защо не си плащаше данъците към държавата и правеше мръсни сделки,както и слагаше хазарта си до училища и университети?