Борисов: Бюджетът лети надолу, парите от осигуровки ги няма

Премиерът нареди до утре да работи буферен паркинг за камионите към Турция
Обновена: 26 мар 2020 14:06 | 26 мар 2020 12:52, Веселина Йорданова
945
Борисов: Бюджетът лети надолу, парите от осигуровки ги няма
Кадър: Facebook

Премиерът Бойко Борисов и министърът на вътрешните работи Младен Маринов инспектираха бившето военно летище "Узунджово", което става буферен паркинг за тежкотоварните автомобили на път за Турция.

Още по темата
"До утре паркингът трябва да работи, ако кризата стане по-тежка, трябва да има къде да останат шофьорите на ТИР-ове", заяви премиерът.

Паркингът ще бъде оборудван с осветление, ще бъдат осигурени химически тоалетни и временни будки за храна. Борисов допълни, че от вчера всички ресорни министри са провели разговори с турските си колеги, за да се реши бързо проблемът със струпването на тежкотоварните коли по границата. 

"Над 400 ТИР-а повече от предишния ден са минали заради това, че ние не можем да ги спираме на нашите външни граници. В Европейския съюз имаме общи зелени коридори и на практика тук става буфер. Това е най-големият контролно-пропускателен пункт между Европа и държави от третите страни, в случая Турция", уточни министър-председателят.

Борисов подчерта, че в този момент е необходимо фирмите не само да продължат да работят, но и да си плащат данъците, за да се компенсират компаниите от засегнатите от пандемията сектори като туристическия, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Икономическите мерки са силни до момента, в който се пълни бюджетът, а той лети надолу. Вместо 500 милиона, очаквани до този момент, са 150 милиона лева от осигуровки", уточни  министър-председателят. Борисов добави, че се очаква в рамките на ден-два и търговските банки да имат решения по отношение на кредитите.

"Полагаме усилия, тази мъничка артерия, по която тече животоспасяващата кръв към отделните органи, ако приемам, че един организъм е държавата, да успеят след кризата да продължат да функционират", заяви още премиерът.

Той съобщи, че довечера по време на заседанието на Европейския съвет ще предложи на колегите си европейските камиони с товари за Турция и Близкия Изток да бъдат претоварвани в България на български тирове, за да минават безпрепятствено към южната ни съседка.

Министър-председателят отбеляза, че Турция счита само България за сигурна страна и не иска българските шофьори да стоят под 14-дневна карантина.

Граничните власти докладваха на премиера Бойко Борисов, че през последното денонощие на територията на страната са влезли 3000 ТИР-а, от които 1200 са били за пункта "Капитан Андреево".

След взетите мерки броят на обработените ТИР-ове в посока Турция се е увеличил близо 3 три пъти, вследствие на което само за изтеклото денонощие на ГКПП "Капитан Андреево" са обработени 1100.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


945
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Веднага арест за неспазване на карантината
72
3
 
28
 
! Отговори
мери преди 4 години
Нащите също протмонето се изпразвва аз мисля за ядене не за разходки с джип и акции колко съм хубава и грижовна Спрете си разходите и не работете като нас ще видя как ще пълните буджета
71
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предпочетохме рецесия и милиони млади без работа вместо да се търси някакъв баланс. Защо здравен министър се меси в икономиката?Не трябва ли министъра на икономиката да затваря обекти. Ваксина не се предвижда скоро.Защо има нелоялна конкуренция.Някой да работят друг не,а отговарят на наредбата в търговски обекти тип МОЛ.
70
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-лесно се лови риба в мътна вода.Та,къде отиде резерва,а Борисов???Още преди да си разпределил тези 4,5 милиарда,каза,че си на минус с 3 милиарда,при 10 милиарда резерв.Та,къде са парите?
69
32
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като ви гледам коментарите, ще си тънете в мизерия щото толко ви е капацитета. Който и да дойде ще си останете дъното. Каквото и да се направи тоя народ винаги е контра и има обяснение, а повечето нямат и средно образование. Ама гледам никой не ходи до Маскве а тия дето баха по запада резко се върнаха тука на гадното, що така бе Миме, щото неможари никъде нещат и първи заминават. Плюите си и успех.
68
3
 
18
 
! Отговори
да преди 4 години
Защото либералните политики са невъзможни по принцип и водят до хаоспросто трябваше да се въведе частично затваряне на живота за 1 месец и на 13.04.20г. всички се връщат на работа а не да тръгваш веднага да увеличаваш заплати особено на за нищо правене.
67
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига сте ревали, ами вземете спасете частния бизнес! Ако хората не могат да се върнат на работа или да си отворят пак магазинчетата, салоните за красота или сервизите от къде ще цицате данъци господа? Туризма и без това е в канала. Спасете поне дребния бизнес, че тогава наистина ще фалирате и няма да има от де да крадете.
66
4
 
29
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
До до ББ 51 Златнити уста че до края на Април тази пандемия ще бъде история. Прочете ли че лични документи и шофьорски книжки вазящи да 31 Октомври ще важат още 6 месеца. Тава не ти ли говори, че се предвижда извънредното положение да продължи най малко до тогава.Чака ни много лошо бъдеще.
65
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха , сега от къде ще крадат ?Голяма грижа , мира не ми дава .
64
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проверете неспиращите строежи по София, колко хора има по тях и как и на колко ги осигуряват.Или те са на ваши хора, а тях не ги закачате.
63
5
 
36
 
! Отговори
лчбо суупата преди 4 години
когато ви казвах че избрахте краддливи неккадърницими викахте комунист и селянинще дуууате супата
62
4
 
42
 
! Отговори
Интересно преди 4 години
Айде пак изкарахме джипчето. Това е супер спешно пътуване - да похарчим още някой лев от излишъка. Декларации 1 тесте за всяко кпп има ли?
61
3
 
46
 
! Отговори
Така ще бъде преди 4 години
И парите свършиха и нов огромен заем идва и Боко Тиквата пак го изберете! По *** от нас няма...
60
2
 
29
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
БАРБАПУНТА-МАРА!!!
59
3
 
35
 
! Отговори
Nobi преди 4 години
Тоя с звездичките. Що не вземеш да се обесиш, селянче простовато
58
4
 
50
 
! Отговори
Защо? преди 4 години
Частният бизнес загива,пари нямало но държавните служители и чиновници не ги закачат!!!
57
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Долу ГЕРБ!
56
3
 
22
 
! Отговори
До 54 преди 4 години
Блажени са вярващите.И кой ще ги вкара,бееееее?Като те си избират тия,които уж трябва да ги разследват.
55
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наши имаш немаргиналният Горанов за финансов, няма страшно, съ шъ оправите.
54
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този вирус зад волана коронавирусът не го лови!!