Кърджали и Хасково са новите градове с пациенти, случаите 264

Оздравелите са 8, двама военнослужещи са с положителни проби
Обновена: 26 мар 2020 17:23 | 26 мар 2020 17:03, Веселина Йорданова
204
Кърджали и Хасково са новите градове с пациенти, случаите 264
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Случаите на коронавирус у нас вече са 264.

Новите от днес са 21, съобщи на редовния брифинг шефът на Щаба ген. Венцислав Мутафчийски. Двата нови града, които се добавят, са Кърджали и Хасково с по един пациент. 14 души са в София, в Смолян двама, в Плевен един, във Велико Търново един и във Варна един.

Още по темата
От новите случаи двама души са в по-тежко състояние.

Изписани като оздравели досега са общо 8 души, утре предстои изписване на още една пациентка.

Двама военнослужещи са с положителни проби. Единият е старши лейтенант евакуиран от Косово, другият е в Румъния и е настанен в Инфекциозна болница там.

В Инфекциозна болница в София също вече има пациент с положителна проба - 33-годишен мъж.

В Пета градска болница до момента са установени 4 пациенти с положителни проби в 4 отделения, които са карантинирани. Това практически е прекратило работата на болницата, освен за пациенти на диализа.

До момента са тествани над 6 хил. души, информира Мутафчийски. За една седмица пътуващи от чужбина са били проверени два пъти от личния си лекар и три пъти от полиция. Значи системата работи, обобщи той.

По-добре да има опашки от коли на КПП-тата, отколкото кервани с военни камиони, изнасящи трупове, каза той в отговор на въпрос за струпвания на превозни средства заради проверките.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още по темата: заразакоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
2
 
11
 
! Отговори
Щом се преди 4 години
разпространява значи нищо не правите само цирк.Ай стига вече помпите главите само.
109
6
 
9
 
! Отговори
Стига вече преди 4 години
Абе и 5000 да са болните, няма значение. Важното е,че за последните 20 дни има САМО 30 човека хоспитализирани и 5 човека са в по-тежко състояние. Това ли е опасния безпощаден вирус, заради който цялата държава сме като затворници?! Пуснете здравите млади хора вече, писна ми!
108
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"кервани с военни камиони, изнасящи трупове" - кви са тия апокалипсиси пак. Не е такава болестта.
107
3
 
9
 
! Отговори
До златка преди 4 години
Скоро САЩ ще задмине Италия. Скоро ще бъде.
106
3
 
4
 
! Отговори
Златка преди 4 години
До Анонимен Е как ще са задминали Италия бе ***, колко население има италия и колко САЩ? сметни какъв процент е това или няма значение
105
2
 
4
 
! Отговори
Клоунски Свят преди 4 години
До ТТТТТКак ще спрът мИтрото ? Нали Дудучка Правлева трябва да ходи ду офисЧИто във Бизниес Парка да потръби микро издатъка на парвенюто-парашутко който и е началство ? Ти тези неща не знаеш ли че са живото спасяващи (за чий живот обаче учените още не са установили). Нека всичко да пламне навсякъде и всичко да се разпадне - време му е на света да се прероди, та дори и без хора (класификацията човек е приложима само за някои индивиди и изключва цели континенти поради обективни причини)
104
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако си платиш, 109, ще се излекуваш. Избираш си щам и лекуващ екип преди това
103
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когати искаш да загубиш една война прави два щаба като у нас за коронавируса веднага започват да се карат, а резултата после е трагичен.
102
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Годжи, Боко и академичните професионалисти им взеха хляба...
101
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само врачки, гадатели и парапсихолози не са се изказали още. Къде се загубиха тия хора, да не ги е гътнал вирусът?
100
0
 
3
 
! Отговори
Властта и славата преди 4 години
променят по-бързо, отколкото позорът и мизерията.Дано да се съхрани човекът, ама надали.
99
1
 
2
 
! Отговори
Вуйчо преди 4 години
До SHEFAЗасега обаче.
98
0
 
6
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Хайде да дадат номер за изпращане на Смс за дарение и закупуване на лекарства и респиратори, както и защитни облекла на всички медици в цялата страна.Докато скучаем, може да съберем достатъчно и си помогнем сами, за да ни помогне и Господ.Бъдете здрави!
97
0
 
3
 
! Отговори
Последното изречение преди 4 години
му дойде малко в повече. Не му отива. Именно заради умереността и такта му хората се вслушват(ха) в нарежданията му. Доброволно, не заради санкции.За другия тип "императивни съвети", заповеди демек, си има други хора. Не е негова работа.По здравни въпруси слушам лекарите, и то не всички - само вирусолози, епидемиолози, пулмолози, имунолози. Щото и доста GP-та, зъболекари, дерматолози и хомеопати искат да блеснат, нали...
96
4
 
2
 
! Отговори
Не знам преди 4 години
Не те харесвам вече,не че съм те харесвал.
95
4
 
9
 
! Отговори
ТТТТТ преди 4 години
Така всеки ден ще се увеличават болните в геометрична прогресия и нищо! А най добре да се блокира държавата за 20 дни влакове, метро, автобуси, Лидъли, Кауфланди всичко да се затвори и веднага с бусове от цялата страна да се карат пакети с храна до всеки адрес в цяла България! А бусовете са много лесни на Еконт, на Симит, на други компании, и в същото време армията да обикаля денонощно дали някой не нарушава карантината, така 20 дни и край! Иначе така ще стане неизбежното, а то е лошоооооо
94
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко да каже колко маски бяха поръчани от Китай и къде изчезнаха. В Китай, по време на транзита, или у нас?
93
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Към 15 юни като станат едни 30 -35 градуса и заразата ще си отмине. До средата на юни сутрин ще пускат съобщение за 1 -2 заразени, за "Добро утро!", а вечер, когато може да ударите по две-три питиета срещу страх ще поднасят съобщение за още 20-на лепнали заразата.Отработена схема! Ликувай народе!
92
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не затворят границите час по-скоро за идващите от чужбина българи вече и аз няма да си седя у дома. И мои познати това казват. Всички са на това мнение. То няма никакъв край това така. Ние тук ще си седим да вкъщи да преборим разпространението, а те ги пускат хората от рискови страни. А и от 14 дневната карантина полза няма. Почти никой не я спазва. Може тези дошлите вече да ги съберат и затворят в стари казарми или ценровете за настаняване на бежанци докато им мине карантината!!!
91
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Годжи ,наложи на преминаващите тирове такса -зараза.Оттам ,ще вържембюджета и баце ще си докрадне ,запоследно,дано.