МЗ с DMS кампания "Солидарност" на номер 17777

Целта е да се съберат 5 млн. лв. за апаратура и защитни средства
25
МЗ с DMS кампания "Солидарност" на номер 17777
Снимка: МЗ

Министерството на здравеопазването стартира DMS кампания в подкрепа на българските медици, работещи в условията на COVID-19.

"Днес най-важното е усилията на всеки от нас да бъдат насочени към това заедно като общество да преминем през изпитанието COVID-19 и да излезем от него не просто по-силни, а и единни.

Сега от най-голяма подкрепа се нуждаят здравната ни система и всички онези хора, чиито професионални знания и опит са фокусирани върху това да гарантират на всички нас адекватна медицинска грижа по време на пандемия", посочват от ведомството.

"Това е трудна задача, изискваща съпричастност. Затова призоваваме българските граждани, които имат възможност, да бъдат солидарни и да се включат в кампанията, дарявайки 1 лв. чрез изпращането на SMS с текст DMS SOLIDARNOST на кратък номер 17777 за трите мобилни оператора в България (не се удържа ДДС)", уточняват от МЗ.

Всички набрани средства ще бъдат изразходвани при пълна прозрачност. С направените дарения ще бъдат закупени необходима на лекарите специализирана медицинска апаратура и техника, лични предпазни средства с най-висок защитен клас, както и всичко друго, от което спешно се нуждаят болниците в условията на разпространяващата се коронавирусна инфекция.

Целта, която заедно си поставяме, е да бъдат събрани 5 млн. лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
9
 
! Отговори
Euronymous преди 4 години
Хипер наглост, то не бе крадене, то не бе усвояване, това вече взема връх над всичко... Ква ти солидарност кви 5 лева?! Време е да ги изметем тия мракобесни нещастници
18
3
 
7
 
! Отговори
Tangra преди 4 години
Толкова пари изтекоха от това министерство. Няма един наказан поне порицан публично. Направихте така, че при докторите да се влиза с две пълни мишници, едни ги унижавахте толкова години, други не си знаят парите. Не ви ли е срам !!!
17
1
 
11
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Едни хвърлят пачки през балконите, други пишат sms, конгениално!
16
2
 
15
 
! Отговори
Закривай ! преди 4 години
О страхотна идея дали доктор стенд от пазарджик с неговата заплата от 57 хиляди на месец ще дари пари или другите негови колеги източващи здравната каса !
15
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Моля ?????Имаме 1.3 млдр. от ЕС! Къде са тези пари? Защо народа ще плаща?
14
2
 
14
 
! Отговори
Цирк преди 4 години
Каква солидарност,частния бизнес е съсипан и освобождава персонал а при чиновниците и администрацията няма уволнения и съкращения!?
13
2
 
20
 
! Отговори
Събуди се народе преди 4 години
Събуди се, Народе! Не пускайте СМС! Печелят първо картелните мобилни оператори и крадливите ПОЛИТИЦИ! Нека парите съберат 240-те плужека! То бива ли такава ЦИНИЧНОСТ по време на чума?! Колко пари се източиха от Здравната каса? Колко калинки вземат пари? Тези от НАП да върнат бонусите от 30млн лева, които получиха за"изпуснатите" лични данни на Гражданите! АНАТЕМА за всички политици и КАЛИНКИ, техни гласоподаватели и търтеи в държаватв!
12
3
 
8
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
Искайте от краварския военно-терористичен комплекс да ви върнат парите за ф-ките ,аз една стотинка не давам!За "членски внос" на разни бандитски формирования ,като ЕС и нато има ,а за самата България не ,ареееее !
11
2
 
6
 
! Отговори
Lilith преди 4 години
Разходите на МЗ за заплати за 2019г. са били 245 964,3 хил.лв. Ако не им увеличат заплатите с 10%, както е заложено в бюджета, а само с 9,5%, ще се съберат повече пари май....Как може доброволно да стават жалки с тая просия...
10
1
 
16
 
! Отговори
БОГА преди 4 години
Аз лично няма да даря защото мисля : 1) държавата трябва да се погрижи ; 2) Преди пандемията лекарите виждаха пациентите като "касички " и гледаха как да изкопчат повече пари от пациентите си и вечно мрънкаха - а никой не напускаше ( след като все им беше ниска заплатата или условията на труд ) ; 3) Самите болници са ЧАСТНИ дружества и нито държавни органи или частни хора не са ми събирали пари за да подпомогнат фирмата ми !! А когато самите болници бяха на МИНУС , самите алчни медицински работници продължаваха да източват най- различни клинични пътеки от НЗОК и същевременно да искат пари и от
9
2
 
13
 
! Отговори
Аха преди 4 години
Каакво стана с многомилиардния резерв? Ами с бюджетния излишък? Май Боце пак лъже?
8
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МЗ да излязат и да кажат къде са 5,5 милиарда заложени в бюджета за здравеопазване.
7
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нищо не давам!!! нали има и излишък?! да го ползват за здраве, а не да го харчат ударно!! пък това е работа на държавата!
6
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ползват бъдещите безполезни американски изтребители за 4 милиарда. Предполагам са толкова модерни че могат и да лекуват за секунди. Иначе дай да събираме 5 милиона. Нали ГЕРБ се хвалеха какви огромни резерви са натрупали.
5
2
 
18
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Циничност яка братя!
4
3
 
17
 
! Отговори
не преди 4 години
Да бе, вие пращайте линейки за да лекуват махмурлук в маалите, лекувайте ги луксозно в болници, въпреки че са неосигурени и никъде по света такива не се лекуват болнично, наливайте пари - все повече, за да се източват с фалщшиви хоспитализации, телкове и др., продължавайте да не разследвате как директори на болници станаха милионери....а ние ще събираме пари за всичко! НИКОГА, ако можехме, щяхме да не плащаме повече и осигуровки - явно ползата е само за електората от гетата!
3
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе ние държава имаме ли въобще. За квото и да стане дума все ние трябва да даряваме. Онея в парламента не си знаят парите ипродължават да "усвояват". А ние дето оставаме без работа трябва да даряваме. Що? Ми щото нямаме държава
2
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За изтребители 4 милиарда се намериха, а за здравеопазване - DMS-и......
1
5
 
21
 
! Отговори
мак преди 4 години
Дарявайте, за да спасим г....овете на управляващите. Елементарни животоспасяващи неща няма, страната не е подготвена за кризи, но ще има стадиони и самолети, за милиарди.