Ново приложение срещу ало измамниците

Услугата е достъпна за всички мобилни оператори
26 мар 2020 17:52, Ния Христова
6

Новият коронавирус бързо се разпространи по целия свят и се превърна в опасност от зараза, социална дистанция и кардинална промяна в ежедневието. Има и такива, които използват вируса като начин да се възползмат от  страха на хората за лъжи и измами по телефона. Ново мобилно приложение ще предпазва абонатите от ало измамници.
 
"Приложението е достъпно за всички мобилни оператори и е напълно безплатно. Искахме да предоставим нещо, което да не е само за нашите клиенти и да има ограничения", каза старши мениджърът от отдел "Управление на проекти и процеси" на А1 Стефан Цеков в ефира на Bulgaria ON AIR
 
Цеков обясни, че приложението се дели на 2 нива- управляващ и защитен номер. 
 
"Управляващият може да въведе определен брой номера, които са доверени и могат да търсят защитения номер, а всички останали могат да бъдат блокирани и пренасочени. Ако си защитил своята баба - по всяко едно време може да си информиран дали има злонамерено обаждане, което е извън защитения списък", каза още той.
 
А1 и МВР си сътрудничат за приложението. 
 
"Тяхната експертна роля беше да погледнат приложението и да ни дадат обратна връзка дали считат приложението, че ще бъде в полза на обществото. Имахме тяхното потвърждение . Това е приложение е уникално по своята същност", допълни Стефан Цеков. 
 
Той изтъкна, че приложението може да се използва от всички потребители, които имат Android или iOS операционно система. 
 
"Всички потребители на А1, които ползват стационарни телефони или по-обикновени телефони, също могат да бъдат защитени", допълни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има и по лошо да ти доидат на крак и да те излъжат!
5
0
 
1
 
! Отговори
Дидо преди 4 години
Измамник използвал телефона си за да ограби възрастен човек,трябва да бъде повреден,за да не може ръката с която *** хората, да му служи.
4
0
 
4
 
! Отговори
Ник преди 4 години
И приложението се казва....?
3
2
 
4
 
! Отговори
Батко преди 4 години
Хубаво е, че може да се ползва и на стари телефони с копчета
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И това как ще се сложи на домашен телефон или на нокиа с фенерче? Разчитате че бабите ни всичките са с айфони и прочие :D
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво ,чест и почитания !!