Официално: Удължават срока на мерките срещу COVID-19 у нас до 12 април

Това става със заповед на здравния министър Кирил Ананиев
Обновена: 26 мар 2020 11:45 | 26 мар 2020 11:45, Анисия Иванова
124
Официално: Удължават срока на мерките срещу COVID-19 у нас до 12 април
Снимка: БГНЕС

Във връзка с обявеното с Решение на Народното събрание от 13.03.2020 г. извънредно положение и препоръките на Националния оперативен щаб, здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която удължава срока на въведените противоепидемични мерки до 12 април, включително.

Още по темата

Тази сутрин началникът на Националния щаб проф. Венцислав Мутафчийски каза, че ще препоръча на здравния министър да издаде заповед, с която да удължи строгите мерки и забрана за събиране на хора до 12 април.

От Министерството на здравеопазването съобщават, че се допуска в големите търговски центрове тип МОЛ да работят доставчиците на платежни услуги, при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания, в т.ч. дезинфекция, проветряване и инструктаж за спазване на лична хигиена на персонала, осигуряване на лични предпазни средства и недопускане до работа на служители с прояви на остри заразни заболявания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
11
 
22
 
! Отговори
О С Т А В К А !!! преди 4 години
Вместо да удължавате постоянно тази агония обявете национална карантина, затворете границите и всички да си останем до 13 април по домовете.Две седмици карантина за целия ни народ и всичко да приключва.Границите затворени до септември.Учебната година - да се обяви за нулева.Всички останали да можем, да си гледаме работата, имотите, бизнеса и да наглеждаме възрастните си родители на село.
40
7
 
8
 
! Отговори
! преди 4 години
Абе, експертите на чаша ракия, болестта е такава, че разсипва здравните системи в цял свят. Щом САЩ въведоха извънредно положение, където се опитват да си помогнат с ТРИЛИОНИ долари, смятайте за какво иде реч.Щат като Калифорния, който ако беше държава щеше да е в топ 10 на световните икономики, затвори цели огромни градове, какво говорим още?! Прочетете за ония мил пастор от Италия, който си е подарил апарата на по-млад пациент...това ще стане, няма да има нито техника, нито персонал....
39
11
 
11
 
! Отговори
? преди 4 години
По улиците във Варна е пълно с хора, скоро ще гърмят тарикатите с тръби в белия дроб, катетър, и надрискано в гащите.Много се кефя на групичка от примерно трима човека във формирование един с маска и двама безсмъртни ха-хаМоже да са от някакви родове които са кръвна линия на Конър Маклауд
38
5
 
15
 
! Отговори
Винету преди 4 години
#чаобойче
37
7
 
33
 
! Отговори
ЧУМАТА ГЕРБ преди 4 години
Махнете КПП-тата !Заразяват нас, заразяват и полицаите !Пълно безумие е това !
36
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей , веднага махнете КПП-тата, а този който измисли тази дискриминационна мярка веднага в затвора.
35
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 18Пишеш, че предстояли фалити. Добре! Върнете се на работа всички, отворете заводите, където има, и започнете да работите и да ИЗНАСЯТЕ. Да видим къде ще изнасяте, след като целия свят е "затворил". Да видим къде ще пласирате продукцията. Отворете офисите, повечето тук сте офисен планктон, стойте там и чакайте клиенти. Продавайте имоти, застраховки, мебели, техника, дрехи обувки, летете в чужбина, минавайте граници, приемайте групи по морето, може да има чуждестранни туристи...
34
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
М-рът на здравеопазването бил финансист. Здраве, финанси, икономика...
33
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абсолютно си прав 6. Изброяваш необходимите мерки за борба с вируса. Дано ги прочете баламурника, който под статията "СЗО: Само стоенето вкъщи не спира епидемията, вирусът да се атакува", задаваше неадекватния въпрос "Как да се атакува? С автомати ли?".Боя се у нас постановката е Колкото повече пари се спестят за реална борба срещу вируса, толкова повече ще се окажат в джоба на мафиотите?
32
3
 
25
 
! Отговори
реалист преди 4 години
КПП-тата са по-ужасни от самият вирус.Хиляди хора закъсняват с часове за работа
31
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Алкохола ще убие вируса.Няма нужда от извънредно положение.Ако всеки пие по една чашка на ден ще се преборим с вируса.
30
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изкуствено създаден хаус.
29
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви мерки ще удължават, след като в провинцията хората се събират на групи пред хранителните магазини, стоят един до друг, говорят си и който е с маска го гледат като прокажен? Говорят, че всичко било глупости, никой не бил болен. Във веригите въведоха контрол, групите се преместиха по пазарите и около малките хранителни магазини. Уж влизат по двама, а пред магазина- сбирщина, където се бистри политиката и всички мерки се отричат, и отхвърлят като глупости. По селата не е по- различно.
28
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
народа е зомбиран на тема коронавирус, но в един момент глада ще победи страха както винаги се получава и тогава не ми се мисли.
27
2
 
39
 
! Отговори
избирател преди 4 години
До ХА-ХА-ХАНе спасяват здравната система,приятелю,прикриват неиния ПРОВАЛ!!!
26
4
 
22
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
Нещо не ми харесва това удължаване .. ,икономиката ще се срине и мого повече народ ще бъде "заразен" за няколко години от бедност.
25
5
 
30
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Да спасим здравната система, съсипвайки всички други !Гениално, Борисов !
24
3
 
33
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Схемата е ясна - Бойко поръчва на Годжи, а Годжи "препоръчва" на тоя изкукалия министър на здравеопазването.Той уж нарежда ...Хубаво осъзнайте тази схема, защото те се канят да ви я прилагат още дълго време ....
23
1
 
16
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Е добре де,нали свалихме ОНЯ строй,преди 32 години?!Защо пак,всичко борим,"КАЛАШНИКОВ",дори и вирусите?!Тук в тая ситуация,не са ли нужни,други мерки,ТЕСТОВЕ......примерно?!
22
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държавата ни няма федерален резерв и не знам, как ще издържи, ако извънредното положение се проточи с месеци.