Официално: Удължават срока на мерките срещу COVID-19 у нас до 12 април

Това става със заповед на здравния министър Кирил Ананиев
Обновена: 26 мар 2020 11:45 | 26 мар 2020 11:45, Анисия Иванова
124
Официално: Удължават срока на мерките срещу COVID-19 у нас до 12 април
Снимка: БГНЕС

Във връзка с обявеното с Решение на Народното събрание от 13.03.2020 г. извънредно положение и препоръките на Националния оперативен щаб, здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която удължава срока на въведените противоепидемични мерки до 12 април, включително.

Още по темата

Тази сутрин началникът на Националния щаб проф. Венцислав Мутафчийски каза, че ще препоръча на здравния министър да издаде заповед, с която да удължи строгите мерки и забрана за събиране на хора до 12 април.

От Министерството на здравеопазването съобщават, че се допуска в големите търговски центрове тип МОЛ да работят доставчиците на платежни услуги, при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания, в т.ч. дезинфекция, проветряване и инструктаж за спазване на лична хигиена на персонала, осигуряване на лични предпазни средства и недопускане до работа на служители с прояви на остри заразни заболявания.


124
Още от Общество
В Helpbook: Колко пласта материал трябва да има в маските?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
1
 
! Отговори
Против забраната преди 1 седмица
Съсипаха икономиката, хиляди хора останаха без работа, просто трябваше да затворят границите още през януари и това е, не да спират живота в страната! И сега само се отчита дейност с тези мерки, закусвалните работят на гише, съответно хората се редят на опашка един до друг, хранителните магазини отново са на опашка. В банките през служителие минават по-много клиенти на ден, уш при строги дизенфектиращи условия, което е невъзможно да не би да се пръска и бърше пода след всеки клиент.
110
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Хотелиер Ами колко санаториуми на МВР и МО има .Оборудвани ,собствени източници на вода ,ток ,санитарни удобства ,медицински кабинети ,кухни ,снабдени с всичко необходимо за карантина . Би следвало да са в мобилизационните планове , а не само за частно ползване .
109
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"нищо няма да се постигне-освен рухнала икономика"

Да ви имам икономиката. Който не може да се приспособи към новите условия - да фалира. Други стават милионери по време на криза.
108
3
 
3
 
! Отговори
Анализатор преди 1 седмица
Ако някой все още не е разбрал по-лош вирус от вируса ДС няма. Заради него се изселиха над два милиона българи, а поне още 1,5 милиона работят по чужбина сезонно или на интервали. Но иначе всичко е точно, парите за справяне със заплахата отиват в "правилните" ръце.
107
0
 
7
 
! Отговори
Щерю преди 1 седмица
С две думи - до Великден...
106
5
 
5
 
! Отговори
До 104 НЕпрозорливец преди 1 седмица
За какво ти е икономика като пykнeш?!
105
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Няма мерки. Цял ден днес през 5-10 минути над София прелитат самолети в посока летище София, като много малко от тях ги има на сайта на летището като кацащи. Вероятно са между 30 и 50 самолета. Това са хиляди вирусоносители, които България пуска да се разхождат сред здравите хора. 50 полета по 200 човека са 10000 хиляди.
104
4
 
13
 
! Отговори
прозорливец преди 1 седмица
Всичко трябва да работи ,за да не се досъсипе икономиката.Защо не послушате водещите медицински специалисти-по този начин по който се работи-не знаем до кога ще се продължава извънаредното положение нищо няма да се постигне-освен рухнала икономика.
103
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
O, kak e Simeon Koburgotski, kak e Margarita, kak sa decata, vnucite, pravnucite, rodninite im s koroni ?
102
12
 
11
 
! Отговори
stiling преди 1 седмица
КПП-тата са там да Ви отучат да пътувате за щяло и нещяло напред назад. Ако ги няма другата седмица понеже няма какво да правите ще се юрнете по селата да садите компир и домати. Да не говорим, че братята роми и те ще хукнат насам натам щото няма какво да правят. Който има зар ще си пусне декларация и ще отиди да си свърши работа да нагледа възрастни хора и тнт. МАЙ НЕ РАЗБРАХТЕ ЧЕ ПЕЧЕЛИМ ВРЕМЕ В МОМЕНТА! Всеки един изминал ден се пробват нови лекарства, вади се статистика и се търси лечение!
101
0
 
10
 
! Отговори
новата схема преди 1 седмица
Зомби медиите и фейсбук мътят водата, в която хитреците ловят риба.
100
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ЩОМ СЕ ОСТАВЯМЕ НА ТАКЪВ КРАТУН ОТ СНИМКАТА ПРОТИВЕН ДА НИ КАЗВА КАКВО ДА ПРАВИМ ЗНАЧИ СМЕ МНОООГО ЗЛЕ НА ДЪНОТО СМЕ....ПОГЛЕДНЕТЕ ГО НА КАВО ПРИЛИЧА БЕ ХОРА И ТОЗИ НИ КЗЗАВА КАК ДА ЖИВЕЕМ .....ЖАЛКИ СМЕ......
99
6
 
2
 
! Отговори
Хм преди 1 седмица
98- Вие знаете ли по принцип как се бори ИНФЕКЦИЯ в помещения? Не Ви ли хрумва, че НЕСЛУЧАЙНО болниците, лабораториите, тоалетните са облицовани с ФАЯНС и не се ли питате защо това е така? ПЪЛНА ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЕДНО ЖИЛИЩЕ Е ПОЧТИ НЕВЪЗМОЖНО- защото НЕ ВСИЧКИ подове са с фаянс- има и паркетни подове в спалните- КАК ЩЕ ДЕЗИНФЕКЦИРАТЕ ТЯХ, при положение, че дезинфектантите съдържат спирт и вещества, които РАЗРУШАВАТ паркета? АМИ СТЕНИТЕ НА ЖИЛИЩЕТО? А ТОЗИ ВИРУС СЕ БОРИ САМО С ПЪЛНА ДЕЗИНФЕКЦИЯ!
98
3
 
8
 
! Отговори
??? преди 1 седмица
А какви реални мерки има? Аз не виждам такива. Какво продължават? Безхаберието ли?
97
2
 
13
 
! Отговори
Китайски Номера преди 1 седмица
В Китай са един милиард и 500 милиона човека, но имаше карантина само за 1% от населението. В Ухан, който стана всеизвестен. Практически всички са го прекарали като обикновен грип и вече си пердашат по задачите. Обаче пък, така си спряха бунтовете в Хонконг...
96
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ЧЕТЕТЕ!Стотици хиляди бързи тестове за COVID-19, които купи Испания, се оказаха неточни.Лабораториите, използвали част от 640 хил. бързи теста за известния като COVID-19 коронавирус в Испания, съобщават, че точността им е едва 30%, когато трябва да е поне 80.Това разказва "Ел паис", като цитира източници, участвали в пробите. Един от тях, пожелал да запази анонимност, казва:"Не засичат положителните случаи както очаквахме". Здравното министерство е потвърдило информацията.
ПРАВ ЛИ Е ПРОФЕСОРА-ДА
95
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За съжаление сме много изостанали от нормалния свят.Чета много разумни предложения тук-за масова дезинфекция ,температура и т.н.Но кой да го прави съвестно и с какво.....Като знам как обикновено претупваме нещата...Бърсането с мръсен мокър *** не е дезинфекция:)))(((
94
1
 
24
 
! Отговори
Хотелиер преди 1 седмица
Махнете КПП-тата. Вместо да плащате на полицаите, които разпространяват короната на вируса с тези декларации, плащайте на затворените хотели да държат в 14-дневна карантина пристигащите българи от чужбина.
93
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 81
Чудесна идея-само дето медицински работници няма за болниците,за КПП-тата как да стане.На едно гранично КПП са пратили служители на РЗИ,а те се скрили в някаква стаичка там и хич не се показвали...
Разказ на очевидец ,работещ там.
92
4
 
17
 
! Отговори
айде на далаверата преди 1 седмица
Тази година грипа му викали Корона защото бил ЗЛАТЕН.