Синдикат на МВР: КПП-тата неудачни, искаме оставки!

Полицаите сами си набавят средства за защита
Обновена: 26 мар 2020 10:30 | 26 мар 2020 10:28,
75

Заедно с медиците и фармацевтите на първа линия в борбата срещу COVID-19 са изправени и служителите на МВР, които следят дали мерките, взети от държавата, се спазват.
Още по темата

"Ние не правим изключение. Не бяхме подготвени като министерство. Към момента МВР направи поне това, което е възможно. Съставът на терен и в районните управления е покрит почти на 90% с маски, но като цяло липсват лични предпазни средства. Колегите си ги набавят сами и на своя отговорност участват в охранителните мероприятия", обясни Илия Кузманов от Синдикалната федерация на служителите на МВР в "България сутрин".

Според него ситуацията ще бъде добър опит и в момента е трудно да се каже кои мерки дават и не дават резултат. Той отбеляза, че може би КПП-тата не са най-удачната форма.

"Ще направим добър анализ и ще го предоставим на министерството. Когато епидемията свърши, ще бъдем категорични в исканията си, включително за освобождаване на някои ръководители", заяви Кузманов.

Пред Bulgaria ON AIR той обясни, че към момента извънредният труд, който полагат органите на реда, не е в такова количество, че да възникне проблем с плащането, но на по-късен етап би могло да се очаква такъв.

Кузманов бе категоричен, че има диалог между Синдикалната федерация на служителите на МВР, вътрешния министър Младен Маринов и главния секретар на МВР Ивайло Иванов, а това помагало да няма напрежение между структурите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора, гледайте накъде ви водят докато ви разказват за коронавируса. Когато паниката свърши да не се окаже, че сте на място което не ви харесва.
20
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога са на топло и рекетират,не риват.Кога мръзнат сред полето гащите,веднага синдикат,оле мале.$ Народната полиция ни пази"?
19
4
 
13
 
! Отговори
Миирно. Равниис преди 4 години
Резултати искам, резултати ... по 10 кинта бонус давам за 1000 събрани декларации. Къде сте ми тръгнали? Пари нямали, ще искат от държавата - я си продайте колата. *** с *** такива
18
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един полицай от КПП се среща с няколко стотин човека дневно, предават се документи от ръка на ръка и всичко това в студено и подходящо за разпространение на вируси време. Важното е Гешев да има документ кой къде е ходил
17
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От първия ден го говоря .... и как не им дадоха по едни очила ! Хващат онея лични карти аз след тях да бърша ли да карам ли
16
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абсолютно излишни КППта през които може да мине всеки виросоносител ,стига да си измисли и декларира повод за преминаване.Освен това защо решиха ,да тормозят само хората от областните центрове?В другите градове и села има десетки хиляди върнали се от чужбина и тези полицай трябваше да контролират дали спазват 14дневна картина .
15
3
 
15
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
Ми недейте стоя, ве?Вие заради бонусите.Сложете само проформа мантинелата...И си джиткайте.Тъкмо народа ще се облекчи малко...
14
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 4 години
Не че нещо, но с влак мога да стигна на всякъде. Никой не проверява пътуващит с влак. С кола не може, но с влак може. Смях в залата
13
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е, единственото, което става в случая, е да поставят и полицаите и техните семейства и близки в риск, буквално по-голям от този на медицинските работници. После те ще изпозаразят всички останали хора, с които съжителстват при този раздут щат. Трябва рязка ръчна спирачка на милиционерщина от този тип.
12
2
 
49
 
! Отговори
Ельоменат преди 4 години
Полиция , военни и пожарникари не разбраха ли , че се пенсионират рано и вземат добри заплати и пенсии , защото работата им може да е трудна и лоша. Като дремеха из патрулките и прибираха рушвети им беше супер. Сега такова е положението . Или търпите или подавайте оставки и идете да бачкате при някой частник.
11
2
 
23
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Изключително подходящ момент за оставки ...
10
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КПП-тата са инкубатор на инфекция ! Това подаване на хиляди бележки на един полицай ,който ги слеге някъде , без да има нужда от тях е средство за контакт между иначе изолираните водачи един от друг. Това е най-голямата идиотщина на милиционеро-пожарникарско-фатмашото управление
9
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За 4 дни 4 пъти се променяха изискванията за декларациите. Последно трябева да оставяте по едно копие на всяко преминаване на КПП. Мето и Гешев получиха пълен картбланш за милиционерщина сега не могат да се спрат
8
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ми е чудно, ушевите какво правят със всичките тези листя, които събират по барикадите, после обеззаразяват ли ги. Да не говорим че, по математическия модел на оня с мундирите, твърде вероятно е част от хората да са преносители, както и вещите които пипат. Може би така затварят бацила в патрулката. Странна работа, непонятна за обикновения човек - милиционерска.
7
7
 
32
 
! Отговори
Така е преди 4 години
До Анонимен 5Кой го боли за вируса? Важното е да слухтиме и събираме сведения кой къде живее и работи. Вече можем и да си ви следим безконтролно. Всичко е точно, овчици
6
8
 
19
 
! Отговори
3M преди 4 години
Щом се опиташ да накараш милиционер да работи, той веднага започва да се оплаква и да заплашва със стачки! *** мързеливи!
5
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кризата е за прикриване на фалита, от неадекватните мерки файда няма само утежняване за народа.По интересно е как изчезнаха парите , а дори маски не им дадоха просто така от кумова срама и да замажат очите че са похарчили за нещо.
4
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Праве е!Според СЗО вируса трябва да се атакува, това означава тотална дезинфекция на всичко, тестване, мерене на температура и при положителен резултат карантина. Някой да е видял такава у нас?По КПП-тата вместо да правят това, те събират служебни бележки и проверяват документи, което при епидемологична зараза е смешно, вместо да ограничават заразата, те я разпространяват още повече.
3
4
 
41
 
! Отговори
Мдаа преди 4 години
Вие, аджеба, някога подготвени ли сте за нещо?
2
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Господа полицаи, вие с народа ли сте или с шепа ***?