293 са вече болните с COVID-19 у нас, новите случаи - 17

Петима са изписани днес от ВМА и "Пирогов"
Обновена: 27 мар 2020 18:12 | 27 мар 2020 17:08, Красимир Ангелов
259
293 са вече болните с COVID-19 у нас, новите случаи - 17
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

293 са вече случаите на коронавирус у нас, съобщи председателят на Оперативния щаб генерал Венцислав Мутафчийски. Новите случаи на заболели от днес са 17.

Още по темата
От новите случаи в София са 13, във Варна 1, в Пловдив 1, в Сливен 1, като  в Сливен става въпрос за съпруга на първия случай. Един случай има и в Пазарджик.

Един човек е изписан оздравял от "Пирогов" днес, като с това общо излекуването стават 9. От ВМА са изписани 4 лица, които все още не са преборили вируса, но са в добро състояние и ще се лекуват в дома си.

Девет души са интубирани заради проблеми с дишането, като петима от тях лежат в "Пирогов".

Общо 99 души лежат в болница, от които 53 са в софийските болници. Няма деца на лечение.

На младият пациент е 3-годишен, най-възрастният – 81. От медицинския персонал са заразени 13 души, като повечето от тях са се заразили от пътуване.

Има заразени и двама души, които са служители на МВР. Те са в добро състояние и се лекуват в домашни условия, уточни Мутафчийски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
1
 
9
 
! Отговори
stiling преди 4 години
Тука май не се разбира за какво са всички тия мерки. ПЕЧЕЛИМ ВРЕМЕ! ПО БАВНОТО РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА БОЛЕСТА ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ ПОВЕЧЕ ХОРА ДА МОГАТ ДА БЪДАТ ЛЕКУВАНИ АКО СЕ НАЛОЖИ НА ИНТЕЗИВНИ ЛЕГЛА. ИМАМЕ КЪМ 1500 ИНТЕНЗИВНИ ЛЕГЛА С ВЕНТИЛАТОРИ. Всеки изминал ден по света се пробват нови терапии с различни медикаменти, търсят се варианти за лечение, вади се статистика и проват ваксина да разработят! ВИЖТЕ ИТАЛИЯ, ИСПАНИЯ И САЩ - ХИЛЯДИ НА ДЕН НОВИ СЛУЧАИ. Всеки ще загуби по нещо от ограниченията!
119
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
даже успяха да настроят и ганчовците срещу "чужденците". инвеститорите на порко и еврогейтаците смучат само. от тея 9 милиона туристи дето ви ги цитират 2/3 са българи дето си идват при семействата за няколко седмици. те пращат и цяла година на децата си, на родителите си, купуват си жилища. без тях порковския рай щеше да е залязъл отдавна. завистлив мисирок е *** и много много ***.
118
6
 
4
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Реялно заразените в България са над 10 милиона. Според Кризисния щаб жертвите в България ще достигнат 7 милиона. В световн мащаб жертвите до сега са 5 милярда и ще достигнат 12 милярда до месец. Това е истината!!
117
0
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
До ха-ха-ха. Ама това дали я спазват е съвсем друг въпрос.
116
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подписването на декларация, че ще спазва карантина, не е карантина. Кога най-сетне ще наложат реална карантина над стотиците хиляди дошли от чужбина?
115
2
 
10
 
! Отговори
Винету преди 4 години
Още мъничко като удължат карантината с още два три месеца и повечето българи ще замязат на индианци като мен-голи с по една препаска на кръста и ще ходим на лов за бизони, щото няма да има пари за храна. Бизони нямаме, но има диви *** в Балкана. Ще ловим диви прасета. Но те пък имат чума. Не знам. Ще ядем гъби тогава.
114
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До супата. Донякъде си прав. Първо, тествани са не 293 (това са доказаните позитивни), а над 6000. Броят на заразените в момента е поне 10 пъти броят на доказаните (според мен и доста повече), и второ, ако останем на 6 000 пик ще е много добре, вероятно ще са поне 3-4 пъти повече.
113
3
 
3
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
черната вдовица пак бае и кълне народа си и плаче за .... за въже. смърт за предателите от щама, порко, ГЕРБ и другите клакьори. преститутките и те под ножа. все от директор на училище на горе от последните 30 години да увисне. ще има и една шепа незаслужаващи ама акцията ще държи влага за следващите 1000 години.
112
1
 
4
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
До РеалистДали ? Ти, имаш ли информация какво става в ромските махали ?
111
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
919 починали в Италия днес.
110
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Над 200 хиляди са се върнали в България през последните две седмици и заразяват, заразяват, заразяват,...Само вчера над Центъра на София прелетяха над 60 самолета, за да кацнат на летище София, пълни със коронавирусоносители. Докато не се наложи принудителна карантина на пристигащите в България, пандемията ще бушува с пълна сила. Реално мерки против нея няма.
109
6
 
7
 
! Отговори
THE STAR преди 4 години
Попитах ви, дали искате звезди?
108
2
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
До bluesky. Нещо тотално си се объркал. Всички, завърнали се от тези страни са поставени под 14 дневна карантина.
107
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 113. Глу.пости си написал, никога не е казвал такова нещо. Ще се тества голям брой хора(не всички), но чак когато епидемията затихне.
106
2
 
7
 
! Отговори
Supata преди 4 години
При положение че до този момент прибраха се у нас над 500 000 българи от чужбина, около 20 българи на час продължават да пристигат от засегнати държави, за това 293 тествани х 20 ( не тествани)= 5860 е най вероятния брой заразени в момента в цялата страна и до края на април средно по 200 заразени на ден 200 х 30 дни = 6000 . Дано да не позная и дай Боже да има силно слънце за да убие вируса.
105
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой наивен да си мисли, че тоя с храна доставки мият продуктите, че ползват ръкавици и не кихат? Накрая го сложили в пликче и ти го оставяли пред вратата като на куче, хаха Поръчвайте още!
104
2
 
6
 
! Отговори
Bluesky1 преди 4 години
Отиде коня у ряката! Мерките закъсняха, не поставиха под карантина хиляди завърнали се от Италия, Испания и ЮК, ...всичко е половинчато и предпоставя дълга агония! Пълен провал!
103
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво говори ББ сега по Евроком май щял да тества всички?! Тези нормални ли са? Какво очакват да открият?
102
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Идеята да се тестват хора,за да се разбере как се развива епидемията би проработила само ако оздравял човек не се разболява пак,и развива имунитет. Излиза инфо,че някои хора го хващат пак. Ако е така сме в омагъосан кръг.
101
7
 
8
 
! Отговори
Ефрейтор преди 4 години
Когато народът се вдигне и влезе при властта, моля ви, приятели, позволете ми на мен да му скъсам на тоя плъх генералските пагони !По-голям ГЕНОЦИД над народа ни никоя власт и никога не е извършвала !