46 деца са подпомогнати от "Българската Коледа" за 2020-а

До момента са осигурени респиратори за три болници
4
46 деца са подпомогнати от "Българската Коледа" за 2020-а
Снимка: БГНЕС

46 деца са подпомогнати от началото на настоящото издание на благотворителната инициатива "Българската Коледа".  Кампанията осигури първите медицински апарати за 2020 година – респиратори за три болнични заведения, съобщиха от прессекретариата на Президентството.

Благотворителната кампания е под патронажа на държавния глава.

Удовлетворените молби на нуждаещите се деца са на обща стойност 205 724 лева. Средствата са получили деца, нуждаещи се от медикаментозна терапия със скъпоструващи лекарства.

Благотворителната инициатива e осигурила и първото за тази година медицинско оборудване - респиратор бе дарен на УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив, до края на месеца по един респираторен апарат ще получат и УМБАЛ „Св. Анна“ и СБАЛАГ „Майчин дом“ в София.

Даренията, получени в рамките на кампанията, се разпределят от Експертен съвет и Комисия, съобразно нуждите на болните деца и актуалните потребности, продиктувани от обстановката в страната, посочват от Президентството. Набираните средства от "Българската Коледа" се даряват за диагностика, лечение и рехабилитация на деца с тежки и хронични заболявания, както и за медицинска апаратура за детски клиники и отделения в цялата страна. 

Кампанията на благотворителната инициатива "Българската Коледа" продължава целогодишно – през цялата година се набират дарения за инициативата, както и молби за подпомагане.

Всеки родител, който има болно дете и се нуждае от помощ за осъществяване на лечение или рехабилитация, може да подаде молба за подпомагане.

На сайта на "Българската Коледа" е публикуван редът за кандидатстване и документите, които родителите трябва да попълнят и изпратят на посочения адрес. Повече информация за благотворителната инициатива, реда за кандидатстване, както и за начините, по които могат да бъдат правени дарения, са посочени на сайта www.bgkoleda.bg


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Сериозно преди 2 месеца
Добро утро! ***!
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Харесвам тази кампания! Не ми пука ляв или десен е президентът, когато става въпрос за тази кампания! Винаги ще я подкрепям!
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
katastrofa e tva prezidentstvo...:-(