Борисов: Няма кой да каже докога ще продължи карантината

В сряда става ясно кога банките ще дават безлихвени кредити
Обновена: 27 мар 2020 15:08 | 27 мар 2020 13:49, Веселина Йорданова
392
Борисов: Няма кой да каже докога ще продължи карантината
Снимка: БГНЕС

Няма кой да каже и в България, и в Европа докога ще продължи карантината. Нямаше един на Европейския съвет снощи, който да не и изключително притеснен. Това информира премиерът Бойко Борисов на брифинг след заседанието на правителството.

Още по темата
Много добре работят "зелените коридори" за транспорта към момента, отчете той.

600 хил. броя PCR и 400 хил. броя бързи тестове са поръчани чрез ЕК, съобщи още Борисов -"за да сме сигурни, че когато охлабим мерките, това няма да предизвика нов пик и да не ни намери неподготвени". Той уточни, че за това няма да се ползват посредници.

Премиерът каза, че продължаваме да купуваме респиратори и изрази надежда да не ни трябват, а да останат като резерв след кризата.

Има много заявки и за шлемове, и ако индустрията ни успее, може да изнася и за други страни. Той напомни, че Австрия ни поиска вече защитни облекла.

Борисов съобщи най-важните решения, които са били взети на Европейския съвет снощи. Сред тях е противодействие на дезинформацията, работа за набавяне на медицинска апаратура, увеличаване на капацитета за извършване на тестове, подкрепа на научните изследвания. Ще бъда заделени 140 милиона евро за 17 проекта, включително и такъв за ваксини.  

Блокираните в трети държави граждани на ЕС ще могат да се приберат с активната подкрепа на върховния представител и ЕК. 

Борисов отказва да прави прогнози колко ще продължи извънредното положение и колко пъти ще бъде удължавано.

"Следващата сряда банките ще кажат кога ще започнат да дават безлихвените кредити", посочи той.

Запитан дали са обсъдени с работодателите предложените мерки, Дончев отговори, че това предстои и че не знае да има ситуация, в която всички са доволни.

"Важно е този въпрос да мине много бързо през Тристранка и след това през Министерски съвет. Скоростта тук има голяма значение. Всеки, който е пострадал по някакъв начин от кризисната ситуация, трябва да може да получи подкрепа. Предложената мярка може да търпи промени. Важно е обаче да започне да се действа веднага", каза вицепремиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


392
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
317
2
 
4
 
! Отговори
Да, ще каже преди 4 години
До seira 318Да, да каже и за парите от КТБ и за самолетите 3 милиарда и те станаха 20 и да каже за търговския регистър и т.н. Престъпник!
316
2
 
2
 
! Отговори
Солидарност преди 4 години
Аз имам чувството, че при нас това положение ще продължи доста дълго след като мине в останалия свят. Може би до изборите. герб тотално се провалиха, и защо скапаната ни държава не раздаде пари, а трябва кредити да се теглят. Това е много зле. За тях (политици, държ. служители и милиционери) има по 13-14-15 заплата и премии, а за работещите няма.
315
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще продължи , докато напълно те разкрият какъв престъпник си , мутро!!
314
2
 
2
 
! Отговори
Няма и да има преди 4 години
Няма и да има, ако не се тества масово населението. Уволнете Кунчев дисциплинарно!
313
0
 
5
 
! Отговори
сиромах преди 4 години
Направи ми впечатление вчера по време на брифинга на премиерът,как една от така наречените от него *** в предпенсионна възраст се изцепи за много по строги мерки по отношение на недисциплинираните ама много пенсионери разбирай възрастни хора.Ако тази кандидат-пенсионерка не знае то да се информира,че 85% от заболелите са под 65 годишни,което сочи кои категории са по-недисциплинирани!Не пенсионерите особено обикновенните ходят по света на екскурзии и по кеф,а такива като нея!
312
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В грижите ни за ближния е главното да не се престараем.Добре знаем какво искаме от хората да не ни тровят живота и здравето, но какво искаме от себе си?Огромният консуматор-българските мозъкът ще ги сортира дълг и цел, мечти и желания, инстинкт за самосъхранение и глад, навици и знания, любов и омраза, навици и медицински знания,суеверия и любопитство и ще се съставят команди на изпълнителните органи. За сега не може да се каже,защото много поправки трябва да се направят.
311
0
 
1
 
! Отговори
У.Ю. преди 4 години
КОЙ да не си е изключил телефоните, че тези не могат да му се обадят и да го питат?
310
1
 
3
 
! Отговори
тука няма тука няма преди 4 години
- 5млрдне знам къде са
309
1
 
10
 
! Отговори
анализатор преди 4 години
Кой да каже на умствения и хормонален банкенски сбърканяк,кога да свали карантината дето стратегичският партхньор от Вашингтон обяви за света.Баце звънни на Доналд да те светне по въпроса и може да поръчаш още осе летящи гъски за ВВС-то!За да се мисли трябва да има с какво!Баце,президента на 330мнл.Бразилия каза а стига с това световно театро,страната трябва да работи и живее!Урсула стига се е чепила да ражда ,врътни и един език може и да те светне,началство ти е лизачо
308
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
герб, нали знаете, че слсед карантината си отивате и вие
307
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей не се спряхте.... Само разбирачи и професори. Ама то нищо не е този вирус бе, някаква си настинка от която последните 2 месеца си умират по няколко стотина човека и при това в държави с модерна и развита здравна система. А като дойде при нас, друга песен ще запеете. Ще ни се срине за няколко дена и тогава това че ви карат да си седите в къщи ще ви се струва като луксозна почивка бе мрънкачи
306
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чака отЮжен парк , улица Козяк 16 да му звъннат! 2020-та годината в която ще киснем в къщи.От вирус може не всички да се заразим ,ама почакайте да се вдигне ръста на болните от агорафобия (страх да напускаш дома ,да си навън и с хора)
305
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 323 Мен...Само така Бойко. Мачкай комунистите с промитите мозъци....От такива едноклетъчни като тебе ме е срам! Какво друго е бил Бойко освен член на БКП и то от най-висшия статут?Моят съвет е да си купиш яко въже и незабавно на първия стълб да се обесиш!
304
1
 
28
 
! Отговори
Добър коментар преди 4 години
А колко българи умират без достъп до медицински услуги заради тоя цирк с короната? Вече колко случая се разказват в социалнитемрежи за тежкоболни хора връщани от болниците, защото не били болни от корона вируса? 300 човека на ден умират в България от всякакви болести, за тях няма ли да кажете нещо???
303
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доколкото знам досега се говореше за 12 април - край на карантината. Сега - никой не може да каже. Какво значи това? Само думи на вятъра ли ще си хвърляме? не се учудвам че някои хора съвсем изтрещяха. защо им давате поводи? Това е най - малкото дразнещо. Говорете само когато има какво да кажете. И не влачете дълго, драги управляващи, защото това не може да продължава вечно. Кажете до този момент какво става с лечението? Докъде стигна? Говорете за важните неща.
302
23
 
2
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Само така Бойко. Мачкай комунистите с промитите мозъци. Народа е с теб. На изборите пак ще си номер 1. Само ти ще ни прекараш през тази криза. Жалко че комунистите мислят за пари,а не за живота на българите. С теб сме.
301
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СеверозападКаквото и да е, но да желаеш смъртта на друг колкото и да го мразиш, говори че ти самият най -малкото не си наред с главата. Не се учудвам, хората в подобни ситуации напълно загубват човешката си същност поне доста от тях.Казвала съм и друг път - има нещо което връща. То възстановява реда във вселената. Внимавай с приказките - понякога думите не помагат а вредят. Това важи за всички груби хейтъри, които коментират тук.
300
3
 
8
 
! Отговори
Северозапад преди 4 години
Короната ще мине и замине. Ти по-добре кажи кога ще облечеш дървеното палто и ще гушнеш босилека - това е по-важно!
299
4
 
38
 
! Отговори
seira преди 4 години
БОРИСОВ:БЛЯ, БЛЯ, БЛЯ,...КОРОНАВИРУС...БЛЯ, БЛЯ, БЛЯ,...COVID-19..."ДРУГАРЮ" БОРИСОВ,ОТГОВОРЕТЕ ПО МЕДИИТЕ КЪДЕ ОТИДОХА НАШИТЕ 5 (ПЕТ) МИЛИАРДА ЛЕВА, ЛИПСВАЩИ В ХАЗНАТА?!АКО СМЯТАТЕ, ЧЕ ДЕНОНОЩНО ЩЕ НИ ЗАНИМАВАТЕ С ЕПИДЕМИЯТА И НЯМА ДА ОТГОВАРЯТЕ ЗА КРАЖБАТА - ЖЕСТОКО СЕ ЛЪЖЕТЕ!!!ТА... КЪДЕ СА ПАРИТЕ НА НАРОДА?!НАРОДЕ!!!
298
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ разбират от футбол,медицина,строителство,селско стопанство,даже и нови САМОЛЕТИ си купиха -американски от ефтините ф16.Сега тука сметката се обърка май..