НСТС без съгласие по мярката 60/40, ще я обсъжда и утре

Синдикати и работодатели представили писмени становища
Обновена: 27 мар 2020 18:40 | 27 мар 2020 18:26, Веселина Йорданова
8
НСТС без съгласие по мярката 60/40, ще я обсъжда и утре
Снимка: Правителствена пресслужба

Тристранният съвет не постигна единодушна подкрепа по проекта за определяне на условията и реда за изплащане на компенсации на работодатели, преустановили работа поради обявеното извънредно положение.

Мярката стана известна като 60/40 - съотношение на изплащане на възнаграждения от държава и работодател за 3 месеца на засегнати от кризата фирми.

Още по темата
От правителствената пресслужба съобщиха, че всяка от организациите на работодателите и на работниците и служителите е представила писмени становища с конкретни бележки и предложения.

По решение на членовете на Националния съвет за тристранно сътрудничество обсъждането по проекта на Постановление на Министерския съвет ще продължи в събота, 28 март 2020 г.

Усложнената епидемична обстановка, вследствие на бързо разпространяващия се коронавирус (COVID-19) оказва неблагоприятно въздействие върху редица сектори и икономически дейности – хотелиерство и ресторантьорство, преработваща промишленост, строителството, дейностите в областта на културата, спорта и развлеченията, търговията на дребно, пътническия транспорт и др.

Проектът на Постановление на Министерския съвет е разработен с цел подпомагане на работодателите от засегнатите сектори и икономически дейности, запазване на заетостта на техните работници и служители, и регламентира условията и реда за изплащане на компенсации.

Писмените становища на синдикалните и на работодателските организации са публикувани на Портала за консултативните съвети на Министерския съвет (https://saveti.government.bg/web/cc_13/1).

1922 гледания   |  Още видео

 


8
Още по темата: НСТСBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не разбирам,от много години си на работа,съкратен си и утиваш на платена борса,кво толкова и аз съм минал от там преди години,а тия безработните което са много къв ще получат ,То с ромите е ясно те получават от 30 г помощи!!!
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сумарното IQ на членовете на тристранката е двуцифрено число.
4
2
 
3
 
! Отговори
Доктор преди 2 месеца
М да, светлите бизнеси печелят, ама Бай *** свикнал с пари под масата няма начин да ги оправдае май?
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
metod rapid ...i v keramichni urni e idealnata terapia...ama s shengenska skorost, a ne s bankianska ..
2
0
 
2
 
! Отговори
Авицена Танчо преди 2 месеца
В тая новина нищо не пише
1
2
 
9
 
! Отговори
ал куропаткин преди 2 месеца
държавата дава 60% а после ще си прибере 45%за осигуровки...........ах колко мило