Възпитаници на Хардвард със спасителен план срещу COVID-19

Целта е да се направи масов скрининг на населението
27 мар 2020 20:25, Красимир Ангелов
37

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Възпитаници на Харвард имат план за действие, с който да се овладее по-бързо и по-ефективно ситуацията с коронавиурса у нас.

Целта е да се направи масов скрининг на населението, за да се овладее по-бързо заразата и да се предотврати колапс на икономиката. 

По думите им така здравите българи ще се върнат на работа, а тези с положителна проба ще се изолират. По този начин щетите за икономиката щели да бъдат много по-малки.

Кирил Петров и Асен Василев са изчислили, че тестването на цялото население ще струва на държавата около 375 милиона лева.

Според Василев за подготовка на подобен масов скрининг обаче са нужни 4 седмици.

Вижте повече в репортажа на Милена Енчева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
5
 
! Отговори
Барба Ганьос преди 4 години
А без такива! Вече казах, че сме на минус с 3,5 милиарда. Чакаме и нова помощ от Европата и заеми от Сталина (МВФ)... Много тънко ще минем само с 375 милиона лева. Дори и да дадем обществената поръчка на "наши хора" пак няма да откраднем повече от 1 милиард. Забравете!!
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Казармите в Божурище още не са разпродадени.
32
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я, те и в Харвард мекали... Това доказва, че културата, т.е. липсата на езикова култура, е по-силна от образованието.
31
0
 
10
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Ако бяха поставяли всеки пристигащ от чужбина под карантина в някое общежитие,или ако не бяха съборили казармите,всички щеше да са под контрол още преди да са заразили незнаен брой хора.От граничния пунк на автобуса с полиция и в място за карантина.След 15 дена или по-скоро след направен тест и ако не покаже симптоми го пускаш да си ходи.
30
1
 
4
 
! Отговори
. преди 4 години
Нали трябва да си стоим по къщите. Слушаме и изпълняваме. Като по принуда отида до лабораторията да ме тестват и там ме заразят кой плаща сметката после?И като се прибера у дома и го донеса на жената и децата какво правим?Може да се консултирате с възпитаници на университета в Бъркли. Харвард запада последните години. Бъдете здрави и не пропускайте да се тествате и за Хламидия и Уреаплазма!
29
0
 
4
 
! Отговори
Мунчовци с Шлемофони преди 4 години
Няма как да стане, просто който има изграден имунитет ще трябва да работи, а не да стои в изолация.Инвентаризирали ли сте склад на компании с над 20 млн.евро оборот на месец, с над 7 млн. артикули???:)
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези да се върнат в Харвард и да си доучат! Тест на всички би могло да се направи. После ще трябват тестове за всички влизащи от чужбина в България, които са всеки ден няколко десетки хиляди, примерно половин милион на месец. Това може би също е възможно. Невъзможното е карантината. Българите ще я спазим почти на 100%, а останалите? Те са избиратели на ГЕРБ и правят каквото си искат.
27
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ХАРВАРД ЩЕ ГИ ОСЪДИ ЗА СПЕКУЛАЦИИ С ИМЕТО. НЯМАТ ПРАВО ДА ИЗПОЛЗВАТ ИМЕТО НА УНИВЕРСИТЕТА ЗА ДА РЕКЛАМИРАТ СВОИТЕ ЛИЧНИ ПЛАНОВЕ.
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кирил ПЕТКОВ*
25
4
 
7
 
! Отговори
bai_jordan преди 4 години
В Харвард яко са го закъсали щом тея двамцата учат там! Да пази Господ...
24
3
 
10
 
! Отговори
Сър Стенли Ройс преди 4 години
Очевидно деградацията в Харвард е пълна. Неслучайно в Оксфорд ги презират.
23
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия са неочаквано тъппи.
22
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БОЛНО ВРЕМЕ ,БОЛНИ МОШЕНИЦИ ПЪЛЗАТ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА
21
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма държава, която да има парите, нито тестовете, още повече медицински лица, които да извършат цялостно тестване на населението си. Хайде малко по-адекватно.
20
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
375 милиона... Абе момчета от къде тия пари? За България става въпрос. А тези тестове след няколко дни трябва да се повторят, защото докато си чакаш резултата и да не си бил болен вече може да си. И кво? Гении...
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като ги тестват трябва после да затворят границата, защото като влязат нови заразени от ЕС ще трябва пак да тестват всички и Харварт гените ще бъдат линчувани.
18
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Свети ПетърТози вариант е добър, но за Сащ и Италия понеже там постоянно растат болните от вируса. В България за момента това ще са хвърлени пари на вятъра.
17
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей, как не се сетихме. Добре, че бяха тия двамата тя да кажат. Що не споделят гениалния си план и с другите държави.
16
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре,ама кой слуша умните хора.Ако тестват масово,ще излезе .че вероятно 60-70% са вече носители. Тогава отпада нуждата от ограничения,икономиката си тръгва и целта на упражнението не е постигната.Ще задържат тестването, докато икономиката е срината тотално. Тогава ще излезат с модела който са приготвили и на 99% от хората ще им се стъжни.
15
2
 
10
 
! Отговори
Свети Петър преди 4 години
Оьо, хиените изкочиха! Да изто4им държавата докато още я има. Какво като напривите тестове днес, утре картината ще е съвсем друга и давай пак 300 милиона лева. Няколко пъти така и ще станем милиардери. Смехурковци!