Болните от COVID-19 у нас вече са 331, обявиха шеста жертва

Новите случаи от днес са 18
Обновена: 28 мар 2020 18:01 | 28 мар 2020 17:53, Красимир Ангелов
276
Болните от COVID-19 у нас вече са 331, обявиха шеста жертва
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Броят на болните от коронавирус у нас към този момент е 331, като новите случаи от днес са 18, съобщи на традиционния брифинг председателят на Оперативния щаб генерал Венцислав Мутафчийски.

Преди минути бе съобщено и за шеста жертва у нас - заболял от Кюстендил.

От днес новите случаи са в 5 в Благоевград, 8 в София, 2 нови случая има и в Шумен и във Варна.

В болница са настанени общо 122 души, 8 от тях са интубирани.

Още по темата
Положението се удържа, карантината дава своите резултати, но не може да се говори за пик и за плато, посочи Мутафчийски. По думите му единственото успокояващо нещо е на този етап е, че засега има сравнително ниска смъртност.

По-рано днес стана ясно, че от днес Националният оперативен щаб започва да провежда брифингите си в сградата на Министерския съвет.

Вместо на досегашните два брифинга дневно, Щабът ще информира медиите и гражданите за най-актуалната информация за ситуацията с коронавируса веднъж на ден, в 17 часа в МС.

Промяната се налага с оглед на перспективите за навлизане на страната ни в същинската фаза на епидемията. Целта е максимално да се ограничи струпването на хора на едно място и да се осигури социална дистанция на публични места, като същевременно  се гарантира предоставянето на всички медии на своевременна информация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чумата няма цвят и политическа принадлежност. Всички сме в кюпа. Тя, чумата като дойде и покажи партийната си книжка за принадлежност. Може и да те подмине. То там в Холивуд нале тъй правят и за 2 часа намират ваксина. Но уви реалноста е друга.
219
4
 
9
 
! Отговори
БГР преди 4 години
''Целта е максимално да се ограничи струпването на хора на едно място и да се осигури социална дистанция на публични места...'' Утре пак ще се струпат по църквите като овце. Така и не ги затрориха, дядо поп да не изпусне печалбата.
218
18
 
4
 
! Отговори
1 преди 4 години
Трябва да ИЗХВЪРЛЯТ всички китайци, които са в БЪлгария, към границата с Турция и към Китай. Китайците РАЗПРОСТРAНЯВАТ КОРОНА- вируса, за да разболяват хората в Европа и да ВЗЕМАТ парите на богатите( а бедните ще измрат). Китайците правят ДЪМПИНГ и искат да ОТКРАДНАТ бизнеса , работата и парите на българските фирми и работници.. И затуй трябва пълна ЗАБРАНА за китайски магазини или ресторанти в БЪлгария. Хем да НЕ ни заразяват с коронавируси, хем да НЕ ни вземат Бизнеса и работата.
217
8
 
3
 
! Отговори
2 преди 4 години
АКо Б.Борисов не иска да изгони китайците, трябва да го утрепят и после да изгоним китайците, за да имаме Пари, Работа и да сме Здрави.А Българските фирми в БЪлгария трябва да почнат да работят ВЕДНАГА. Иначе няма да има какво да ядем..
216
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ало щаба докога ще позволявате на Захариева да вкарва зараза от чужбина? Веднага идващите да бъдат поставяни на карантина в Арена Армеец за 14 дни. Ако не се натръшкат по леглата там може да ги пускате.
215
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората са лицемерни и доста страхливи, поне като тълпа. Никой не го вълнува колко деца страдат и умират всеки ден в България от кръвни и онкологични заболявания, никой н е притеснен, защото от телевизора му казват, че това не е заразно, заразна е корона грипа.Скоро всичко ще тръгна по старо му и никой за нищо няма да си даде сметка.
214
3
 
2
 
! Отговори
7 преди 4 години
починалите вече са 7...
213
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Добре де ако човек отиде в болница и е заразен с коронавируса обаче почине отпримерно от инфаркт, това броят ли го че е умрял от корона вируса?"Пишат те с усложнение и аре чал, в статистиката на вируса си.
212
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега сме влизали в същинската епидемия? А тогава за къв чeп висим две седмици блокаж, а някакви шматки пляскат балконджийски?
211
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
точно мутафчийски е голям лъжец :)в началото на кризата у нас, каза - "корона вируса не е опасен. Грипа който е у нас е много по опасен". Точно тогава трябваше да се затворят границите. А те ги отвориха тогава.
210
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре де ако човек отиде в болница и е заразен с коронавируса обаче почине отпримерно от инфаркт, това броят ли го че е умрял от корона вируса?
209
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато слушате брифинги и се занимавате с детайли ви бутат към скотобойната. Събудете се бе, хора.
208
15
 
9
 
! Отговори
Журналист от Днес бг преди 4 години
Добре че са путин *** нинова и грета тумберг да има и по глупави от мен
207
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И путин е заразен скоро ще цъфне и цялата истина какво чумаво място е русия
206
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко от тези случай са в София?Не трябва ли да затегнат карантината там?Да забранят да се влиза и излиза от града и да започнат масова дезинфекция на всички публични пространства.
205
6
 
17
 
! Отговори
Въпрос преди 4 години
Въпрос към господин генерала: имам следния въпрос - господин генерал, а колко са у нас болните и жертвите на обиконвения грип за тази година? Благодаря за отговора.
204
0
 
2
 
! Отговори
Тъпомер преди 4 години
Всеки си измислил по един виц и си верва,истината е клошхолдинг който обяви търг за останалите все още свободни казани,не се изисква да си Член на дадена партия,затова побързайте че времето тиктака.С предимство са патриотите за чиста и свята родина,а за българите в чужбина Белене ама ха я аааааа.
203
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не искам да съм злобен но все пак това е факт - електората на БСП ще намалее.
202
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 217боко вече има разговори с МВФ за заемиако имаш нещо в главата и знаеш какъв е резултата да си имаш работа с МВФще разбереш какво означава това
201
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Без тази пандемия в Ломбардия на ден умират по 290 човека средно, смъртност 10,6 на 1000, население 10.4 млн. може да го сметнете, не е особено сложно. Въпросът е колко умират в момента без да са с коронавирус. Тези всички го прихванаха този вирус и сега нормално умиращи сигурно нямат. И така им порасна смъртността най-много в Европа. Ако са прави германците с 0.6% смъртност, работата е много различна